Jacobsson: ”Tykkään taklata”

Montako niittiä ruotsalaispuolustaja Robin Jacobsson antaa lauantain kotiottelussa Tapparaa vastaan?

KooKoo palaa tositoimiin lauantaina Lumon Areenalla, missä oranssimusta joukkue isännöi sarjakakkosta ja hallitsevaa Suomen mestaria Tampereen Tapparaa.

- Olemme jo pelanneet heitä vastaan aiemmin, joten tiedämme, mitä sieltä tulee vastaan. Tappara on hyvä joukkue, jonka itseluottamus on tapissa, koska se johtavat sarjaa. He pelaavat hyvää kiekkoa, summaa KooKoon ruotsalaispuolustaja Robin Jacobsson.

Matsi on KooKoolle kahden vaiheikkaan ottelun ja yhden välipäivän jälkeen viikon kolmas testi.

Keskiviikon kotiottelussa oranssimustajoukkue pelasi vahvasti sarjakakkosta KalPaa vastaan, mutta taipui kitkerällä viimeisen sekunnin osumalla 1–2. Torstaina Hämeenlinnassa HPK oli oranssimustia vahvempi maalein 2–0.

- Emme ole tyytyväisiä eilisen esitykseen, joten meidän on tehtävä hommia, jotta pääsemme takaisin hevosen selkään. Olemme puolustaneet hyvin, mutta meidän pitää alkaa tehdä enemmän maaleja, Jacobsson kommentoi perjantaina.

Kotimatsi KalPaa vastaan oli kuitenkin tulosta lukuun ottamatta hyvä, eikö totta?

- Olen samaa mieltä, se oli hyvä peli, vaikka tulos olikin todella harmittava. Meidän pitää pystyä olemaan epämiellyttävämpi joukkue vastustajille.

- Emme ole saaneet paljoa ylivoimia, mikä on merkki siitä, että olemme vastustajille liian mukava joukkue käsiteltäväksi. Meidän pitää olla kovempia joka puolella kenttää, saada ylivoimia ja sitä kautta tilanteita ja maaleja. Move the feet and move the puck!

Jacobsson on KooKoo-miehistön ja koko Liigan isokokoisimpia pelaajia. Rautaa mies liikuttaa KooKoo-pelaajista eniten ja fyysinen preesens näkyy kaukalossa yli 190-senttisenä ja 90-kiloisena jässikkänä.

”Robin of Sweden” tunnetaan kotimaansa kamaralla fyysisestä pelistään, jota on alkanut viime viikkoina näkyä entistä enemmän myös Suomen kamaralla.
 
- Suomessa on vaikeampaa taklata kuin Ruotissa. Täällä melkein kaikki joukkueet heittävät kiekkoa päätyyn, jolloin puolustajan pitää olla valmis kääntymään, menemään alas ja taistelemaan irtokiekoista.

- Ruotsissa kaikki tykkäävät tuoda kiekkoa ylös, jolloin aukeaa myös paikkoja meheville taklauksille. Se on yksi pelin osa, jota rakastan. Hyvä taklaus tuo energiaa omalle joukkueelle ja vie sitä vastustajilta.

Seuraavat kotiottelut:
La 3.12. klo 17:00 KooKoo–Tappara – osta liput!
Pe 9.12. klo 18:30 KooKoo–JYP – osta liput!
Ke 14.12. klo 18:30 KooKoo–Lukko – osta liput!