Jari Kauppila A–nuorten päävalmentajaksi

KooKoon A–nuorten joukkue siirtyy ensi kaudeksi Jari Kauppilan, Jarkko Patjaksen ja Matti Rannan valmennukseen.

Viimeiset kolme kautta KooKoon edustusjoukkueen valmennustiimissä vaikuttanut Jari Kauppila on KooKoon A–nuorten uusi päävalmentaja. Kauppilan sopimus on 1+1–vuotinen.

- Uskon, että minulla on nuorille pelaajille paljon annettavaa. Kun [urheilujohtaja Jarno] Kultanen kyseli halukkuutta pestiin, niin olin heti todella innoissani tarttumassa tilaisuuteen. Tämä on kova haaste ja kieltämättä perhosia on vatsassa, Jari Kauppila sanoo.

- Olen ollut kolme vuotta kovassa valmentajakoulussa katsomassa peliä uudelta kantilta. Sanotaan näin, että se ei ole ollut ihan niin helppoa, kuin joskus pelaajana kuvitteli.

Kauppila lopetti pelaajauransa Mestis-mestaruuteen keväällä 2014 ja siirtyi sen jälkeen penkin taakse. Nyt takana on yksi Mestis- ja kaksi Liiga-kautta apuvalmentajana ensin Petri Mattilan ja nyt Tuomas Tuokkolan tiimissä.

- Todella iso kiitos menee ”Petelle” tästä korkeakoulusta. [Mikko] Haapakoskelta olen oppinut paljon puolustuspelistä ja [Kari] Lehtoselta maalivahtivinkkeliä. Varsinkin alkukaudella teimme ”Leken” kanssa paljon töitä, kun maalinteko- ja maalivahtijäät olivat samaan aikaan. Lisäksi ”Kultsi” ja koko muu organisaatio ovat olleet hienosti tukena koko ajan.

A–nuorten uuden valmennustiimin muut jäsenet valmentaja Jarkko Patjas (1+1 vuotta) ja maalivahtivalmentajana jatkava Matti Ranta (1 vuosi). Patjas siirtyy A–nuoriin KooKoon C–nuorten apuvalmentajan paikalta. Ranta on maalivahtivalmennuksen lisäksi avustanut tällä kaudella edustusjoukkueen hierojana. Joukkueenjohtajana aloittaa Kari Laakso.

- Patjaksen kanssa olemme olleet nyt keväällä paljon tekemisissä. ”Masaa” tunnen jonkin verran entuudestaan, kun hän on ollut mukana edustuksen matkassa. Lehtonen on tehnyt hänen kanssa paljon töitä ja antanut paljon kehuja, joten maalivahtivalmennus on varmasti hyvissä käsissä.

- Lisäksi edustusjoukkueen toinen hieroja Teemu Valtonen on auttanut nyt keväällä paljon fysiikkapuolen asioiden kanssa.

Edustusjoukkueen kausi päättyy ensi maanantaina ja A–nuorten sesonki tuli päätökseen tällä viikolla. Uuden rakentaminen alkaa nopeasti.

 

- Olemme vielä alkutekijöissä, mutta kausi alkaa maanantaina 20. maaliskuuta, kun kokoonnumme kolmeksi viikoksi jäälle. Sitten on pieni omatoiminen jakso, jonka jälkeen menemme toukokuuksi taas jäälle Kuusankoskelle.

- Kouvolassa on hyvä tilanne puolustajien suhteen, mutta hyökkääjiä on vähän niukanlaisesti. Annamme ensin omille nuorille mahdollisuudet ja katsomme sen jälkeen, tarvitseeko pelaajia hakea muualta. Pelaajille pitää löytää oma taso, eikä hypätä liian nopeasti liian suuriin saappaisiin.

Kauppilan joukkue ei lähde peruuttelemaan syksyllä alkavaan nuorten SM-liigaan.

- Haluamme pelata kiekollista ja nopeaa jääkiekkoa, kuten varmasti melkein kaikki muutkin joukkueet. Rohkeita ratkaisuja saa tehdä, eli emme lähde vain seisomaan träppiin. Yksilönkehittäminen on A–nuorissa ihan avainasioita. Haluamme kehittää pelaajia eteenpäin kohti ammattilaisuutta.

Yksilönkehittämistä ja -kehittymistä haetaan myös penkin takana.

- En ole missään nimessä valmis valmentaja, vaan kehittymässä joka päivä kuten pelaajatkin. Arjen työ ja työnteon kulttuuri on suurin haaste. Tulos tulee yleensä perässä, kun teet arjessa hyvin hommia. Meidän kaikkien pitää olla joka päivä valmiita tekemään töitä sen eteen, että kehitymme paremmiksi ihmisiksi, pelaajiksi ja valmentajiksi.

Oletko tavoitteellinen ja sitoutunut vuosina 1997–2000 syntynyt pelaaja sekä kiinnostunut pelaamaan KooKoon A–nuorissa ensi kaudella? Ota yhteyttä päävalmentaja Jari Kauppilaan, jari.kauppila@kookoo.fi!