Jokela: ”Joka tilanne loppuun asti!”

KooKoo isännöi lauantaina kovasta työmoraalistaan tunnettua Lahden Pelicansia.

Puolustaja Mikko Jokela pelaa lauantaina toisen ottelunsa KooKoon oranssimustissa väreissä. Maajoukkuetauolla Kouvolaan siirtynyt pakki urakoi kauden ensimmäisen Liiga-matsinsa keskiviikkona, kun KooKoo taipui kotikaukalossaan rankkareilla.

- Tappio oli tietysti harmillinen. Pelissä oli paljon hyvääkin, mutta muutama isompi virhe kostautui omaan päähän. Niitä lukuun ottamatta pelasimme mielestäni ihan hyvin, Jokela tuumi.

KooKoo jatkaa kotikaukalossa myös lauantaina, jolloin se isännöi värikästä Lahden Pelicansia.

- Keskiviikon peli oli passiivisempi kuin mihin olen tottunut. Pelicansia vastaan peli on varmasti aktiivisempaa, Jokela uskoo.

- En ole heitä tällä kaudella nähnyt, mutta valmentajat ovat samat kuin viime vuonna, joten uskon, että sieltä tulee kovaa painetta. Joukkue on luisteluvoimainen ja saanut nyt vielä vahvistuksia. He vetävät joka tilanteen loppuun asti, eli meiltä vaaditaan samaa: joka tilanne loppuun asti!

KooKoo kaipaa lauantailta pisteitä ajaessaan pudotuspeliviivaa takaa. Joukkue on tässä vaiheessa kautta 14. sijalla, kun lahtelaisryhmä pitää yhdeksättä sijaa. Pelicans pelasi perjantaina Mikkelissä, missä se taipui Jukureille.

Oranssimustilla on ottelussa iso kasvojenpesun paikka, sillä se taipui joukkueiden edellisessä kohtaamisessa lokakuussa Lahdessa karuin 8–0-lukemin.

Jokelan osalta paluu Liigaan näkyi tilastojen valossa yli 20 minuutin peliaikana ja kahtena laukauksena maalia kohti. Piste- tai tehotilastossa ei vielä tapahtunut muutoksia.

- Oma peli sujui mielestäni ihan hyvin. Onneksi ehdin vähän aikaa harjoitella joukkueen kanssa ja päästä sisään kuvioihin ennen ensimmäistä matsia. Olin jo vähän nähnyt, että miten pitäisi pelata.

Kahdella viime kaudella KalPassa luutinut Jokela aloitti kuluvan kauden Itävallassa EBEL-sarjassa. Edellisestä matsista ehti kulua vain vähän reilu viikko, eli kutakuinkin saman verran kuin muulla KooKoo-miehistöllä.

- Pieni pelitauko oli ja onhan sarjoissakin vähän eroa, mutta ei mitään ihmeellistä ollut. Tempo oli aikalailla sama kuin missä pelasin alkukaudella Itävallassa.

- Suomessa peli on pikkuisen järjestelmällisempää. Se osaltaan helpottaa puolustajien pelaamista, kun osaa vähän arvioida mitä tapahtuu seuraavaksi.

Kouvolan iso kaukalokaan ei tuottanut monenkokoisissa askeissa pelanneelle pakille ongelmaa.

- Ainakin mahtuu kääntymään!

Seuraavat kotiottelut:
La 12.11. klo 17:00 KooKoo–Pelicans – osta liput!
Ti 15.11. klo 18:30 KooKoo–Ässät – osta liput!
To 24.11. klo 18:30 KooKoo–TPS – osta liput!