Jokela: ”Lauantaina mennään lujaa”

Lumon Areenalla nähdään lauantain superpäivän kruunaavassa Liiga-matsissa kaksi luisteluvoimaista joukkuetta.

KooKoo pelaa runkosarjan viimeisen viikonloppukotipelinsä lauantaina Lumon Areenalla Lahden Pelicansia vastaan. Liiga-matsi huipentaa peräti kolmen KooKoo–Pelicans-ottelun päivän.

Lauantain matsin sopii olettaa tarjoavan vauhdin hurmaa, sillä molempien joukkueiden pelifilosofiaan kuuluu nopea toiminta.

- Pelicans pyrkii pelaamaan aktiivista kiekkoa ja luistelemaan paljon, mitä myös me yritämme tehdä. Uskon, että tulee aktiivinen peli, jossa mennään lujaa. Tunnetta on kaukalossa varmasti, KooKoon konkaripuolustaja Mikko Jokela naulaa.

- Meille se on hieno tilaisuus päästä taas yhden vaisumman pelin jälkeen kiinni omaan hommaan. Viime viikon kotipelit olivat hyviä.

Yhdellä vaisummalla pelillä Jokela viittaa tiistain HIFK-vierasmatsiin, joka päättyi helsinkiläisten 3–2-voittoon. Tulos oli oranssimustille karvas, sillä peli oli hyvin hallussa etenkin ottelun avauserässä. Pisteitä tarjottiin, mutta ne jäivät ottamatta.

- Se oli meiltä kuitenkin vaisu peli, koska pisteet oli otettavissa, mutta emme siihen kyenneet. Vastustaja ei pelannut parhaimmillaan ja me lähdimme siihen touhuun mukaan. Huono maku jäi suuhun, mutta tietysti turha sitä on enää miettiä.

KooKoo ja Pelicans kohtaavat paikallisvastustajina toisensa runkosarjan aikana peräti kuusi kertaa. Viidestä ensimmäisestä Pelicans on voittanut kolme ja KooKoo kaksi, joten kotijoukkue tarvitsee voiton pitääkseen paikallistaiston voittojen muodossa tasoissa.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen tammikuun viimeisenä päivänä Lumon Areenalla päättyi Olli Korhosen jatkoaikamaalin myötä isäntien eduksi 2–1.

Jokela tykitti tiistaina Helsingissä KooKoon ensimmäisen osuman. Maali oli kokeneelle puolustajalle kauden kolmas ja toinen miehen kaksi kuukautta sivussa pitäneen vamman jälkeen. Puolustaja on pelannut paluunsa jälkeen nyt seitsemän ottelua tehoin 2+1.

- Pikkuhiljaa alkaa mies olla kunnossa. Ottaa aina aikansa, että pääsee peliin kiinni, kun on ensin kahdeksan viikkoa liki pitäen tekemättä mitään. Jotain asioita pystyi tehdä loukkaantuneenakin, mutta luistelu ja pelaaminen ovat aina oma juttunsa.

- Ensimmäinen peli meni helposti, mutta sitten tuli pari vaikeampaa peliä lähinnä fyysisesti, kun ei meinannut jaksaa. Nyt kunto alkaa olla löytymässä ja olo tuntuu OK:lta.

Kokenut pakki on saanut viime peleissä myös ylivoimavastuuta KooKoon alakerrassa. Hyvä niin, sillä molemmat viime matsien maalit ovat syntyneet ylivoimalla - toinen sääntökirjankin mukaan ja toinen vain pari sekuntia vastustajan jäähyn päättymisen jälkeen.

- Eihän se ihan ominta aluetta ole tässä vuosien varrella ollut, mutta onhan sitä tottakai ollut kiva pelata. On ollut hyvä juttu, että olemme saaneet onnistumisia ja YV-maaleja. Toivotaan, että jatkuu samalla tavalla.

- Olen minä joka kausi aina jonkin verran ylivoimaakin pelannut, mutta enemmän siellä täällä satunnaisesti, kuin useamman pelin periodeja. Ei tule ihan puskista, mutta ei ylivoima-aika hirveän yleistäkään ole ollut.

Seuraavat kotiottelut:

La 25.2. KooKoo–Pelicans – osta liput!
To 2.3. KooKoo–Ässät – osta liput!
Ke 7.3. KooKoo–Ilves – osta liput!
Ma 13.3. KooKoo–HPK – osta liput!