Jokela: ”Odotan vain ensimmäisiä pelejä!”

KooKoon tuorein puolustaja Mikko Jokela ei malta odottaa pääsevänsä kaukaloon oranssimustissa väreissä.

KooKoon alakerta vahvistui sanan varsinaisessa merkityksessä keskiviikkona, kun voimanpesä Mikko Jokela, 36, liittyi joukkueeseen. KooKoo on yli 600 Liiga-matsia pelanneelle peruspuolustajalle uran kuudes Liiga-seura.

Ensimmäiset matsit oranssimustissa ovat edessä ensi viikolla, jolloin KooKoo isännöi keskiviikkona Mikkelin Jukureita ja lauantaina Lahden Pelicansia.

- Kaikki ratkesi aika nopeasti. En ole ehtinyt kuin mennä paikasta toiseen, mutta ensifiilis on hyvä ja odottavainen. Malttamattomana odotan vain ensimmäisiä pelejä, Jokela avaa.

- Uskon, että minulta odotetaan peruspelaamista, eli hyvää puolustuspelaamista, alivoimaa ja muita peruspuolustajan elementtejä. Niitä minä tuon joukkueeseen.

Puolustaja aloitti kautensa Itävallassa EBEL-sarjassa, mutta palaa nyt Liigaan KooKoon paidassa. Villacher SV:n paidassa Jokela ehti viilettää 15 ottelua.

- Villach oli hieno paikka ja kaikki asiat hoidettiin siellä päässä mallikkaasti. Perheen takia tuli kuitenkin halu tulla takaisin. Asia oli seuralle ihan fine, he suhtautuivat asiaan erittäin positiivisesti.

Jokela liittyi KooKoon mukaan keskiviikkoaamuna ehtien päivän harjoituksiin ennen kolmen päivän viikonloppuvapaata. Kahden treenipäivän perusteella tuntuma joukkueesta on lupaava.

- Heti kun tulin koppiin, niin huomasin, että äijillä on hyvä henki päällä ja juttu lentää. Ainakaan sen puoleen ei ole mitään ongelmaa. Tekemisen meininki on hyvä ja harjoituksissa mennään lujaa. Joukkue vetää kovaa, mutta samalla on hauskaa, mikä on hyvä yhdistelmä.

Uuteen joukkueeseen tuleminen ei ollut paljon nähneelle pelaajalle ongelma. Ryhmässä on kahden viime kauden KalPa-kapteenille tuttuja pelaajia muun muassa hyökkääjä Toni Hyvärinen ja maalivahti Samu Perhonen.

- Kilometrejä on sen verran takana, että kopissa kuin kopissa on helppo touhuta. Melkein kaikkia vastaan on tullut ainakin joskus pelattua vastaan, eli kaikki ovat tietyllä tapaa tuttuja. Suomen kiekkopiirit ovat sen verran pienet, että kaikki ovat tuttuja toisilleen.

- Joukkueisiin on helppo tulla, kun ympärillä on kaikkialla samanlaisia tyyppejä, hyviä ja rentoja kavereita. Lätkä yhdistää meitä kaikkia.

KooKoo-visiitti on Jokelalle uran toinen. Puolustaja piipahti Kouvolassa viiden pelin lainapestillä Mestis-kaudella 2000–01. Tehopisteitä syntyi kolmen maalin verran. Oranssimustissa nähtiin tuolloin pitkän linjan KooKoolaisia kuten Mikko Liukkonen, Jani Luoma-aho, Sami Heikkinen, Reino Soijärvi ja Mikko Outinen.

- Jäihän siitä muistoja! Joukkueessa oli kuitenkin legendaarisia kouvolalaisia kiekkomiehiä, joista yhden paita roikkuu katossakin. Lähinnä henkilöt jäivät mieleen, sillä he olivat jo siihen aikaan Mestiksen tähtiä ja legendoja; Liukkonen, Outinen ja muut.

- Peleistä en muista hirveästi. Olin silloin armeijassa Lahdessa ja Kouvolaan päästi helposti kulkemaan.

Armeijavuoden jälkeen Jokela siirtyi kolmeksi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan. Tilille kertyi yksi NHL-ottelukin ennen paluuta Suomeen HPK:hon, missä pakki nosti mestaruuspytyn kapteenina ilmaan keväällä 2006.

Hämeenlinnasta Jokela jatkoi Jokereihin, Minskin Dynamoon, Timrå IK:hon, HIFK:hon ja KalPan sekä Villacherin kautta nyt Kouvolaan.

Puolustajan kutsumanimi – Leksa – ei tunnu luontevalta Mikosta eikä Jokelasta. Mikä sen historia on?

- En itse asiassa ole asiasta edes ihan varma! Leostahan se tulee... Olisikohan se tullut joskus 12–13-vuotiaana ensimmäisillä nuorisomaajoukkuekeikoilla. Jotenkin se saattoi liittyä Leo Leijonaan, pakki muistelee.
 

Seuraavat kotiottelut:

Ke 9.11. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!
La 12.11. klo 17:00 KooKoo–Pelicans – osta liput!
Ti 15.11. klo 18:30 KooKoo–Ässät – osta liput!