Pe 25.1. 18:30 VS.

Joko nyt Pelicans nurin?

Paikallisvastustaja Lahden Pelicans on ollut kuluvalla kaudella KooKoolle kanto kaskessa. Perjantaina oranssimusta vierailee taas turkoosin luona.

KooKoo aloittaa kuluvan viikon tositoimensa perjantaina Lahdessa paikallista Pelicansia vastaan. Pelicans on yksi harvoista joukkueista, joita KooKoo ei ole vielä kyennyt tällä kaudella selättämään.

Lahtelaisjoukkue voitti kauden ensimmäisen mittelön Kouvolassa 4-1 ja Lahden-pelissä se oli vahvempi maalein 5-2.

- Pelicans karvaa ja pelaa todella kovaa, millä he saivat aiemmissa peleissä meidän suorituksen pois raiteiltaan. Meidän pitää saada pelattua Pelicansin paine pois, KooKoo-hyökkääjä Anthony Guttig pohtii.

Pelicans on sarjassa kahdeksantena ja KooKoo sijalla 12. Joukkueiden välillä on 10 sarjapistettä, mutta lahtelaisjoukkue on pelannut kaksi ottelua KooKoota enemmän.

KooKoolle oman haasteensa perjantaiseen otteluun tuo Lahden kaukalo, joka on huomattavasti Lumon Areenan laatikkoa pienempi.

- Pelicansia vastaan on hankala pelata erityisesti heidän kaukalossaan. Siellä on pieni kaukalo, mikä on meille merkittävä ero, koska oma kaukalomme on niin suuri. Meille tulee paljon uusia asioita, joihin pitää tottua, mutta uskon, että olemme niihin valmiita.

- Olemme tällä viikolla harjoitelleet kovaa painetta vastaan pelaamista. Toivottavasti se näkyy ottelussa, ranskalaishyökkääjä virkkoo.

Guttig pelasi KooKoon edellisessä ottelussa Tapparaa vastaan kakkosketjussa kultakypärä Jarkko Malisen ja Juha-Pekka Haatajan kanssa. Paikka pysyy samana myös Pelicans-matsiin.

- He ovat kaksi erittäin hyvää pelaajaa! ”Jakke” on uskomaton sentteri ja pelintekijä, joka jakaa kiekkoa laitureille hyviin paikkoihin. ”Hade” puolestaan on hyvä snaipperi, mutta osaa myös tehdä peliä. Yritän pysyä mukana ja antaa kaikkeni.

Ranskalainen iski Tappara-ottelussa KooKoon ainoan maalin, joka kantoi 1–2-jatkoaikatappiossa yhteen sarjapisteeseen. Guttig pelasi myös toisessa ylivoimaketjussa.

- Tapparaa vastaan emme saaneet montaakaan ylivoimamahdollisuutta, mutta kun pääsimme jäälle, niin loimme yhden hyvän maalipaikan. Se on työtämme; vaikka emme olisi kauaa jäällä, niin meidän pitää pystyä luoda jotain, joko maali tai edes maalipaikka, jolla saamme momentumin itsellemme.

KooKoo pelaa Pelicans-vierasmatsin jälkeen seuraavan kerran lauantaina kotiottelun HPK:ta vastaan. Samaan aikaan kun edustusjoukkue pelaa Lahdessa Pelicansia vastaan kohtaa KooKoon A-nuorten joukkue Pelicansin A-nuoret Lumon Areenalla! Nuorten matsi alkaa kello 19 ja sisäänpääsy on ilmainen.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
La 12.12. klo 17:00 KooKoo–HPK – osta liput!
Ti 15.12. klo 18:30 KooKoo–Sport – osta liput!