Pe 25.1. 18:30 VS.

#Josh1000 päättyi niukkaan tappioon

KooKoo esiintyi tiistaina kotikaukalossaan miehekkäästi, mutta joutui poistua päät painuksissa. HIFK voitti trillerin 2–3.

KooKoon konkarisentteri Josh Greenin juhlaottelu päättyi oranssimustien osalta ilman sarjapisteitä. HIFK haki jännittävien vaiheiden jälkeen pisteet Lumon Areenalta maalein 2–3 (0–1, 0–1, 2–1).

- Tiesimme, että voittamisen vaatimustaso on tänään korkealla, kuten se olikin. Kova päivä. Saimme kolmannessa erässä vielä ryhdikkään takaa-ajon aikaiseksi, mutta pisteisiin se ei tänään johtanut, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila summaili tuntojaan.

Green saavutti lauantaina Lahdessa ammattilaisuransa 1000. runkosarjaottelun rajapyykin, minkä johdosta mies palkittiin ennen ottelua.

KooKoo illan tehomies oli 21-vuotias hyökkääjä Mikko Virtanen, joka tehtaili pisteet 1+1. Vielä muutamaa viikkoa aiemmin Virtanen pelasi lainalla Mestistä Heinolassa ja päivät kuluivat armeijan leivissä.

- Mikko pelasi tänään hienon pelin. Hän on tullut hyvin sisään, kun sai armeijan alta pois. Tiesimme kyllä miehen taidot, joten meille ei ollut yllätys, että hän tulee hyvin mukaan, mutta pieni yllätys on se, miten nopeasti kaikki on tapahtunut.

KooKoo kohtaa HIFK:n Liigan tämän hetken trendin mukaisesti uudelleen heti seuraavana päivänä. Keskiviikkona pelataan Helsingissä.

- Huomenna meidän pitää pystyä jatkamaan heti siitä, mihin tänään jäimme. Vastassa on hyvä ja laadukas joukkue, jota vastaan täytyy pelata omalla parhaalla tasolla 60 minuuttia. Uskon, että huomenna siinä onnistumme.

 

Kahden tolpan päässä

HIFK sai tiistain kamppailulle vahvan alun, kun Juuso Puustinen vei vieraat avauserässä ylivoimalla johtoon ja Henri Tamminen käytti toisessa erässä hyväkseen KooKoo-alakerran errorin.

Kotijoukkueen pilvet synkistyivät entisestään, kun puolustaja Oscar Eklund komennettiin toisen erän lopulla suihkuun huitomisesta.

- Kahdessa ensimmäisessä erässä HIFK ei antanut meille yhtään mitään, emmekä itsekään pystyneet mitään ottamaan. Vaikka peli ajoittain pyöri HIFK:n päädyssä, me emme äässeet murtautumaan maalin eteen, Mattila ruoti.

Päätöserä oli vuorostaan KooKoon, mutta aika loppui takaa-ajosta kesken. Kotijoukkue ei päässyt lopun tasoitusyrityksissään tolppaa lähemmäs.

KooKoo kavensi lähes heti Eklundin viisiminuuttisen rangaistuksen jälkeen, kun Tuomas Huhtanen jatkoi Mikko Virtasen ja Aki Kangasmäen alustaman tilanteen maaliin. Osuma oli Huhtaselle uran 100. tehopiste!

HIFK karkasi vielä uudelleen kahden maalin päähän, mutta Virtanen kavensi matsin jälleen maalin peliksi vain 34 sekuntia myöhemmin. Virtasen osuman syöttivät Mika Koivisto ja Ryan O’Connor.

- Kolmas erä oli ehdottomasti meidän paras; pääsimme maalin eteen ja pystyimme murtamaan IFK:n vahvaa pelaamista ja puolustamista. Paljoa lähempänä tasoitusta ei voi olla kuin kahdessa tolpassa.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
Ti 26.1. klo 18:30 KooKoo–HIFK – osta liput!
Pe 29.1. klo 18:30 KooKoo–SaiPa – osta liput!