Pe 18.1. 18:30 VS.

Juutilainen: ”Jukureita vastaan omanlainen syke”

KooKoo ja Mikkelin Jukurit kohtaavat pitkästä aikaa toisensa keskiviikkona Lumon Areenalla!

Kymenlaakso ja Etelä-Savo ottavat toisistaan mittaa tulevana keskiviikkona Kouvolan Lumon Areenalla, kun KooKoo ja Jukurit iskevät yhteen. Oranssimustat ja sinikeltaiset ovat kohdanneet toisensa viimeksi Mestis-finaaleissa keväällä 2015.

- On mukavaa päästä pitkästä aikaa pelaamaan Jukureita vastaan. Mestiksessä keskinäiset pelit olivat aina hienoja. Muutamat aika ikimuistoiset finaalitkin pelasimme vastakkain, KooKoo-hyökkääjä Jan-Mikael Juutilainen naulaa.

- Jukureita vastaan oli Mestiksessä aina omanlainen syke ja tunnelma. Nyt on hauska nähdä, miten käy kun kohtaamme Liigassa. Uskon, että sama rata jatkuu ja näistä tulee upeita pelejä. Jukurit on yksi niistä joukkueista, joille ei missään nimessä halua hävitä koskaan.

Kolmet peräkkäiset Mestis-finaalit 2013, 2014 ja 2015 pelannut parivaljakko kohtaa keskiviikkona ensi kertaa Liiga-tasolla. Jukurit pelaa historiansa ensimmäistä kertaa pääsarjatasolla.

Mikkeliläisten debyyttikausi on sujunut yli odotusten ja joukkue on tällä hetkellä sarjassa kahdeksantena. KooKoo puolestaan ajaa pudotuspeliviivaa takaa.

- Koko Liigalle on hyvä juttu, ettei Mestis-nousija ala ihan rämpimään. Siinä mielessä on hyvä, että Jukurit aloitti hyvin, mutta katsotaan, mitä pitkä kausi tuo tullessaan.

Jukurit siirtyi täksi kaudeksi Risto Dufvan valmennukseen Antti Pennasen ajanjakson jälkeen.

- Olen nähnyt Jukureilta muutaman pelin, ja ainakin niiden perusteella he yrittävät pelata aika nopeaa lätkää. Lyövät kiekkoa pois alueelta ja antavat kovaa painetta. Peli oli aika simppelin näköistä.

KooKoo palasi muutaman päivän omatoimisen jakson jälkeen jäälle maanantaina ja vastustajaa luodataan tarkemmin tiistaina.

- Huomenna katsomme videoilta tarkemmin, että miten Jukurit pelaa. Me saimme omaa peliämme kivasti kuntoon ennen taukoa, joten uskon, että keksimme lääkkeet myös Jukureiden varalle.

Kouvolalaisryhmä sai kurssinsa suoristettua ennen puolentoista viikon mittaista maajoukkuetaukoa. Taukoa edeltänyt viikko päättyi kotivoittoon Oulun Kärpistä ja Porista haettuun vierasvoittoon.

- Yksinkertaistimme hieman pelaamistamme, mikä tuntui tepsivän. Yleensä vaikeudet johtuvat korvienvälistä, kun tasaisessa sarjassa pelit ovat tosi pienestä kiinni. Vastustajat rokottivat räikeistä omista virheistämme, mutta nyt olemme saaneet puolustuspään kuntoon. Sen kautta hyökkäyspelikin alkaa luistaa ja voittoja tulla.

 

Seuraavat kotiottelut:
Ke 9.11. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!
La 12.11. klo 17:00 KooKoo–Pelicans – osta liput!
Ti 15.11. klo 18:30 KooKoo–Ässät – osta liput!