Pe 25.1. 18:30 VS.

Juutilainen: ”Turha alkaa hätäillä”

KooKoo jahtaa lauantaina Lahdessa vierasvoittoa toisen paikallisvastustajansa Pelicansin kustannuksella.

Kouvolalainen ja lahtelainen jääkiekkoilu kolisuttelevat mailojaan jälleen lauantaina Lahdessa, kun KooKoo matkaa kivenheiton päähän testaamaan Pelicansin iskukyvyn.

- Viime vuonna meillä oli Pelicansin kanssa aluksi ongelmia, mutta loppukaudesta löysimme lääkkeet ja saimme voittojakin, KooKoo-sentteri Jan-Mikael Juutilainen kertaa.

- Pelicans on vähän uusinut pelaamistaan suhteessa viime kauteen, mutta eivätköhän he kotona tule ja mene kovalla vauhdilla vähän miten sattuu. Pelicans on työmoraaliltaan sarjan kärkipäätä, joten se on meille työmäärän osalta hyvä testi. Haluamme olla kaukalossa enemmän hommia paiskiva joukkue.

KooKoo jahtaa Lahdesta vielä kauden ensimmäistä vierasvoittoaan. Lappeenrannan-, Turun- ja viimeisimpänä Tampereen-vierailut ovat päättyneet pettymyksiin. Joukkue on sarjassa vasta sijalla 14, mutta tasaisen alkukauden jälkeen matka ylöspäin ei ole pitkä.

- Saamme koko ajan omaa peliä parempaan ja parempaan kuntoon. Kausi on vasta alussa, joten on turha alkaa hätäillä tässä vaiheessa, vaikka voittoja ei ole vielä toivotulla tavalla tullut. Kaikki on meistä itsestämme kiinni. Joka äijä tietää, että osaamme kyllä pelata.

Pelicans-matsi on oranssimustille kuluvan viikon kolmas. Torstaina joukkue nosti tasoaan Ilves-vieraspelistä selvästi, mutta joutui silti taipumaan Vaasan Sportin käsittelyssä. Vaasalaisjoukkue haki Lumon Areenalta 4–3-rankkarivoiton.

- Tämä on meille kolmas peli neljään päivään, eli henkisen ja fyysisen energian riittäminen on tärkeä seikka. Saimme eilen Sport-pelissä työntekoa sille tasolle, jolla sen kuuluu olla illasta toiseen. Jatketaan Lahdessa siitä ja haetaan meille kuuluvat pinnat.

Sportia vastaan Juutilainen sai toiselle laidalleen uuden ketjukaverin, kun Mika Koivisto joutui jättämään matsin sivuun. Koiviston ja Mikko Alikosken sijaan Juutilaisen laidoilla nähtiin Alikoski ja Toni Hyvärinen.

- Mielestäni pelasimme ketjuna ihan hyvin. ”Pose” (Alikoski) vaihtoi laitaa ja toiselle tuli Hyvärinen, eli nyt laidoilla on leftin ja rightin pelaajat. Se osaltaan helpottaa, mutta toisaalta olemme Alikosken ja Koiviston kanssa pelanneet pitkään yhdessä, mikä vähän mutkistaa uuden ketjun yhteispeliä, Juutilainen vertaa.

- ”Kojo” ja ”Hyny” ovat kuitenkin samanlaisia työteliäitä ja taklaavia hyökkääjiä, joten isossa kuvassa mikään muu ei ole muuttunut kuin laitureiden kätisyys.

Lahtelaisjoukkue on vastannut viime Liiga-kierroksilla maalijuhlista. Viimeksi keskiviikkona joukkue nakutti kuusi maalia Rauman Lukon verkkoon.

- Emme ole vielä käyneet Pelicansin hyökkäyspelaamista hirveästi läpi, mutta tiedostamme, miten hyvin meidän pitää puolustaa. Niihin talkoisiin tarvitaan kaikki viisi äijää mukaan. Kun kaikki laittavat kaiken peliin ja puolustavat miten osaavat, niin saamme kyllä pidettyä Pelicansinkin maali- ja paikkamäärät kurissa.

Seuraavat kotiottelut:
Pe 14.10. klo 18:30 KooKoo–HPK – osta liput!
Ke 19.10. klo 18:30 KooKoo–Ilves – osta liput!
La 22.10. klo 17:00 KooKoo–SaiPa – osta liput!