JYP terävämpi Jyväskylässä

KooKoo taisteli Jyväskylässäkin urhoollisesti, mutta JYP nousi voittoon kolmannessa erässä.

KooKoon alkuviikon maakuntamatka ei tuonut oranssipaidoille lisäpisteitä, kun myös JYP oli kotikentällään parempi. Kolmannen erän salamamaaleilla jyväskyläläiset nousivat voittoon ja nappasivat pisteet lukemin 4–2 (1–1, 1–0, 2–1).

– Vähillä miehillä taistelimme oikein hyvin, mutta kuuttakymmentä minuuttia se ei kestänyt taaskaan, KooKoo-valmentaja Simo Mälkiä harmitteli.

KooKoo oli varsinkin avauserän ensimmäisen kympin ottavana osapuolena, mutta tunnollinen puolustuspelaaminen ja veskari Samu Perhosen varmat otteet maalilla pitivät lukemat nollissa.

JYPin rynnistyksestä huolimatta iski KooKoo ottelun avausmaalin. Oranssipaitojen ylivoima ei ottanut lähteäkseen, mutta Toni Hyvärisen viivapelaamisen jälkeen kiekko pelattiin Emil Kristensenin kautta Malte Strömwallille, joka tälläsi hurjan pommin maaliin.

Erän loppupuolella myös JYP sai avausmaalinsa, kun Henri Kanninen unohtui häärimään täysin vapaana maalille. Kiekko pelattiinkin Kanniselle, joka nosti sen ohi Perhosen.

– Toki olimme alakynnessä paljon pelistä, mutta se on tavallaan ihan ymmärrettävääkin. Siellä on silti paljon hyvää, puolustamme tunnollisesti keskustaa, eikä siinä mitään paniikkia ollut, vaikka JYP paljon pääsikin pyörittämään.

Toisessa erässä nähtiin vain yksi maali ja sen teki JYP – jälleen ylivoimalla. Juuso Puustinen sai kiekon maalin takana ja kimmotti Perhosen kautta sen maaliin. Maali oli Puustiselle kauden viides KooKoota vastaan tehty maali kolmessa ottelussa.

Ottelun keskimmäinen erä oli silti selkeästi KooKoon paras, aivan kuten tiistaina Oulussakin.

Kolmannen erän alussa KooKoo oli taas vaikeuksissa, mutta sai silti tasoitettua matsin. Tomi Leivon tarkka laukaus yllätti jopa hieman vaarattoman näköisessä tilanteessa JYP-veskari Eetu Laurikaisen.

Muutama minuutti Leivon maalist JYP rykäisi tehohetken ja ratkaisi pelin. Ensin iski Ossi Louhivaara suoraan aloituksesta ja vain 27 sekuntia myöhemmin Jani Tuppurainen ohjasi Juuso Vainion viivakudin verkkoon.

Tästä ei KooKoo enää noussut, vaikka se yrittikin kavennusta viimeisen kympin aikana kahdestikin ilman veskaria. Myöskään JYP ei saanut kiekkoa tyhjiin, joten keskiviikko-illan lukemat olivat toisinto Oulun tiistai-illasta.

– Tietysti se mikä tällä hetkellä on ongelmana, niin hyökkäämään pitäisi päästä paljon enemmän, koska tällä hetkellä se on aika vähissä, kun joudumme puolustuskannalle.

–  Pitää kyllä vastustajallekin antaa krediittiä, koska he pelasivat todella nöyrästi ja hyvin sitä heidän aluepeliänsä. He purkivat nopeasti omista ja keskialueelta pelasivat paljon syvään. Senkin takia jouduimme olemaan paljon omissa.

Seuraavat kotiottelut:

Ti 6.3. klo 18:30 Opiskelijapeli KooKoo–Ässät – osta liput!
La 10.3. klo 17:00 Runkosarjan päätöskierros KooKoo–JYP – osta liput!