JYP voittoon päätöserän salamamaaleilla

KooKoon ja JYPin maajoukkuetauko päättyi tiistaina Jyväskylässä, missä JYP ratkaisi voiton salamamaaleilla päätöserässä.

Reilun viikon mittainen maajoukkuetauko on nyt vietetty ja tiistai-iltana päästiin taas Liiga-kiekon makuun, kun JYP ja KooKoo kohtasivat Jyväskylässä. Kotijoukkue ratkaisi ottelu kolmannen erän alun pikamaaleilla ja nappasi täydet pisteet lukemin 3–0 (0­–0, 0–0, 3–0).

KooKoo joutui vielä muokkaamaan kokoonpanoaan juuri ottelun alla, kun Siim Liivik ei kyennytkään pelaamaan. Tämän myötä Arttu Pelli nousi pakistosta kolmoskentän laitaan.

– Saattoihan se hieman näkyä, että Liivik tippui juuri ennen peliä pois, mutta siitä on turha hakea syytä tappioon. Haluan nähdä asian ennemmin niin, että jos joku puuttuu, niin toisten täytyy ottaa steppi ylöspäin, KooKoon valmentaja Lovro Bajc kommentoi.

– Sitä on turha jäädä harmittelemaan, että joku ei ole kokoonpanossa.

KooKoo oli ensimmäisessä erässä hallitsevampi osapuoli. Oranssipaidat saivat luotua pitkiä hyökkäyksiä JYPin alueelle ja tämän myötä myös vaarallisia maalintekopaikkoja. Tilastomerkinnät loistivat kuitenkin poissaolollaan, kunnes JYP:n Micke Saari otti jäähyn kiinnipitämisestä.

Erän hyvästä hallinnasta ja viimeisen minuutin ylivoimasta huolimatta erä päättyi maalittomana.

– Ensimmäisessä erässä olimme hyviä. Pelasimme niin kuin suunnittelimme aamulla. Voitimme hyvin kamppailuita ja luistelimme hyvin, mikä kuuluu meidän pelilliseen identiteettiin.

– Hallitsimme kiekollista peliä myös suurimman osan ajan erästä. Silloin kun täytyi puolustaa, niin puolustimme myös hyvin. Sitä kautta olimme ensimmäisessä erässä parempia.

KooKoo pääsi jatkamaan ylivoimaa myös toiseen erään ja sai senkin jälkeen kahdesti yrittää maalintekoa ylivoimalla. Ylivoima ei kuitenkaan ottanut tuulta purjeisiinsa ja JYP kesti erikoistilanteet ilman takaiskua.

Ylivoimien jälkeen JYP otti pelin hallinnan ja KooKoo joutui puolustuskannalle. Erän loppupuolella KooKoo sortui jäähyihin ja hurrikaanipaidat pääsivät pyörittämään jopa kahden miehen ylivoimaa. Erän hahmo oli KooKoo-veskari Juha Järvenpää, joka piti oranssipaitoja pystyssä 19 torjunnalla.

Kolmannen erän alku oli KooKoon kannalta karmaiseva. Toisesta erästä jatkunut kahden miehen alivoima kostautui jo 20 sekunnin kuluttua, kun Juuso Puustinen napautti kiekon maaliin.

Lisää kylmää vettä KooKoon niskaan satoi juuri Jyri Niemen kaksiminuuttisen päätyttyä. Puustinen iski kiekon toisen kerran noin puoleen minuuttiin Järvenpään selän taakse.

KooKoo yritti vimmatusti kavennusosumaa, mutta JYP jäädytti tiukasti peliä, eikä vierailijat päässeet kunnollisille maalipaikoille. Loppulukemat jyväskyläläiset kaunistelivat Jani Tuppuraisen nakattua kiekon tyhjään rysään.

– Toisessa ja kolmannessa erässä sitten unohdimme tehdä niitä samoja asioita, joita teimme ensimmäisessä erässä, emmekä saaneet nostettua pelin tasoa avauserän tasolle. Jotkut pelaajat tekivät hommansa loppuun asti, mutta tämänkaltaisissa peleissä kaikkien täytyy olla sataprosenttisesti pelissä mukana.

– Asia mitä meidän täytyy parantaa seuraavaan peliin on se, että pelaamme täysin joukkueena. Vain sitä kautta voimme ottaa kolme pistettä. Olemme hyvä joukkue, mutta tänään jäi henkiseltä puolelta vajaaksi.

Seuraavat kotiottelut:

La 18.11. klo 17:00 KooKoo–Pelicans – osta liput!
To 23.11. klo 18:30 KooKoo–KalPa – osta liput!
La 25.11. klo 17:00 KooKoo–Kärpät – osta liput!