Pe 25.1. 18:30 VS.

Kärpät kaatui Lumon Areenalla toistamiseen!

KooKoo jatkoi tiistaina vahvoja kotiesityksiään kaatamalla sarjakärjen ja hallitsevan Suomen mestarin Oulun Kärpät voittolaukauskisassa 3-2.

KooKoo näytti jo toista kertaa tällä kaudella kaapin paikan Oulun Kärpille kukistamalla joukkueen Lumon Areenan kotikaukalossaan. Trilleri kääntyi isännille rangaistuslaukauskilpailun jälkeen maalein 3–2 (0–0, 2–2, 0–0, 0–0).

- Pelasimme mielestäni erittäin miehekkään pelin. Tämä suoritus antaa varmasti taas uskoa koko joukkueelle, KooKoon valmentaja Mikko Haapakoski summaili ottelun jälkeen.

Myös Kärppien ensimmäinen vierailu Kouvolaan syyskuussa päättyi oranssimustien juhliin.

- Kärppien voittaminen toistamiseen on kova suoritus. Ottelun alussa nähtiin, miten hyvä joukkue on vastassa. Olimme etukäteen painottaneet muutamia asioita Kärppien pelissä, että miten meidän tulee niihin suhtautua, ja onnistuimme niissä asioissa täydellisesti.

- Esimerkiksi Kärppien jatkokarvaus on erittäin laadukasta, mutta kiekottelimme kaksi erää todella mallikkaasti sen alta pois. Pelaamisessamme oli paljon hyviä asioita.

Kotivoitto oli KooKoolle kolmas peräkkäinen ja yhteensä jo viides peräkkäinen peli, josta joukkue on vääntänyt pisteitä. Viiden ottelun pisteputki on KooKoon kauden toinen ja samalla toistaiseksi pisin.

Kaksi sarjapistettä nosti oranssimustat sarjassa Porin Ässien ohi kymmenennelle sijalle.

Lehtonen ja Järvenpää sankareita

Tiistain ottelun avauserä oli kiekonhallinnan osalta vahvasti vierasjoukkueen, mutta maaleja ei nähty. Vahvan ottelun pelannut KooKoo-kassari Juha Järvenpää torjui ensimmäisen 20 minuutin aikana peräti 16 kertaa. 

Puolustaja Mikko Lehtonen nappasi kotijoukkueen reppuselkäänsä toisessa erässä iskemällä kaksi maalia vain 72 sekuntiin. Ensimmäisessä osumassa ”Bobi” seurasi oman reboundinsa mallikkaasti loppuun ja toisen pakki tykitti Kärppien harhasyötön jälkeen B-pisteeltä. Maalit olivat Lehtoselle kauden viides ja kuudes.

Lehtosen avausmaalin syöttivät Jarkko Malinen ja viimeisimpänä Tuomas Huhtanen. Toiseen osumaan ei syöttäjiä merkitty.

- Toisessa erässä saimme hyviä kiekonriistoja ja niistä iskimme kaksi maalia. Sen jälkeen otimme ehkä vähän jalkaa pois kaasulta, mitä ei tietenkään saisi Kärppien tasoista joukkuetta vastaan tehdä.

Kärpät tuli vielä ennen erätaukoa Mika Pyörälän ja Saku Mäenalasen maaleilla tasoihin. Tasatilanne 2–2 kesti aina varsinaisen peliajan ja jatkoajankin loppuun. Voittolaukauskilpailussa Josh Green onnistui KooKoolle ja Juha Järvenpää torjui kaikki kolme vierailijoiden yritystä. Järvenpäälle kirjattiin 65 peliminuutin aikana 39 koppia.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
Ti 29.12. klo 18:30 KooKoo–Kärpät – osta liput!
Su 3.1. klo 15:00 KooKoo–Blues – osta liput!
Blues-peli on osa Liigan Perhepäivää – lue lisää!