Pe 25.1. 18:30 VS.

Kaakon Derbyssä upeaa draamaa: vierasvoitto!

KooKoo saalisti perjantaina SaiPan kustannuksella jo neljännen peräkkäisen kolmen pisteen voittonsa.

Kauden neljäs Kaakon Derby KooKoon ja SaiPan välillä tarjosi vanhan kliseen mukaisesti jännitystä koko rahalla. Lopussa juhli vierasjoukkue KooKoo, joka jatkoi voittoputkeaan loppulukemin 1–2 (0–0, 0–0, 1–2).

- Eikös ollut jännitysnäytelmä?! Häh, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola aloitti pelin jälkeen suu messingillä.

- Tiukka ja kova vääntö, hieno paikallispeli. Kun maaleja ei meinannut tulla, niin meni yhden osuman peliksi ja jännäriksi. SaiPa paineisti meitä koko ajan ja halusi iskeä pakistoomme painetta, mutta kestimme sen hyvin joko lähtemällä nopeasti tai puolustamalla hyvin.

Paikallisvastustajat mittelivät ensin 44 minuuttia maaleitta, mutta sen jälkeen kumpikin osui kertaalleen alle minuutissa. SaiPa meni 1–0-johtoon – KooKoo kuittasi heti Anrei Hakulisen viimeistelemällä ja Jarkko Malisen sekä Oscar Eklundin alustamalla osumalla.

- Kova vääntöpeli molemmilta joukkueilta. Mielestäni SaiPakin oli tänään hyvä. Omaa mieltäni lämmittää tuo jatkuvuus, jolla jauhoimme koko pelin läpi. Siitä jäi hyvä fiilis.

Sankariksi nousi hurjaan vireeseen äitynyt KooKoo-kapteeni Josh Green, joka viimeisteli 1–2-voittomaalin toiseksi viimeisellä minuutilla. Kippari pääsi naulaamaan ratkaisuosuman Juha-Pekka Haatajan komeasta syötöstä. Toinen syöttöpiste meni Niko Tuhkasen nimiin. Green onnistui jo viidennessä peräkkäisessä ottelussa maalinteossa.

- Kaksi minuuttia jäljellä ja pystyimme rakentamaan tuollaisen paikan kokeneiden pelaajien johdolla! Green johtaa joukkoja pelistä toiseen etujoukoista ja Haatajan panos oli tänäänkin kokonaisuudessa iso. Vaikka miestä itseä varmaan harmittaa, että maaleja ei tunnu tulevan, niin hänen työmäärä on tosi arvokas. Maalejakin tulee vielä, se on varma.

- Muutenkin koko joukkueen voisi nostaa tässä esiin. Ykköskenttä on piristynyt todella paljon ja Mikko Virtasen ketju pelasi tiivistä peliä. Myös nuorten pelaajien neloskenttä pelasi hyvän pelin, vaikka lopussa tiivistimmekin kolmeen ketjuun.

KooKoon alakerrassa luuti ensimmäisen Liiga-pelinsä 16-vuotias oranssimustien oma kasvatti Santeri Salmela. Peliaikaa kertyi Robin Jacobssonin vierellä lähes 15 minuuttia.

- Pitää nostaa hattua meidän pakkidebytantille siitä, miten hän pelasi pelin. Salmela oli tänään aikamoinen pelimies, pääluotsi Tuokkola kehui.

Kanadalaisvahti Leland Irving torjui KooKoon maalilla yhteensä 27 kertaa.

Kouvolan oranssimusta pelasi toisen täydellisen – kuuden pisteen – viikkonsa peräkkäin. Joukkue seilaa neljän voiton putkessa kohti tiistain Ässät-vieraspeliä ja sen jälkeistä pientä joulutaukoa.

- Ollaan nöyriä ja tehdään töitä. Olen alusta asti sanonut, että voitot on ansaittava. Nyt olemme tehneet työmäärän, jolla olemme ansainneet myös voittoja. Joka peli lähtee kuitenkin alusta ja työ on tehtävä uudelleen ja uudelleen.

- Tällä hetkellä homma maistuu ja peli kulkee. Yksi vääntö vielä ja sitten ansaitulle pienelle tauolle.

KooKoon seuraava kotiottelu on tapaninpäivänä pelattava perhepeli KooKoo–JYP. Paljon ohjelmaa perheille! Osta lippusi nyt.

Seuraavat kotiottelut:
Ma 26.12. klo 17:00 Perhepeli: KooKoo–JYP – osta liput!
La 7.1. klo 17:00 KooKoo–HIFK – osta liput!
Pe 13.1. klo 18:30 KooKoo–SaiPa – osta liput!