Kaakon herruus KooKoolle

KooKoo otti torstaina pääsarjahistoriansa suurimman voiton ja kuittasi sen myötä itselleen tämän kauden kaakon herruuden.

Lappeenrannassa tehtiin torstaina oranssimustaa Liiga-historiaa, kun KooKoo nappasi pääsarjahistoriansa suurinumeroisimman voiton paikallisvastustaja SaiPan kustannuksella. KooKoo kellisti SaiPan lopulta peräti maalein 1–7 (0–1, 0–4, 1–2).

Edellinen ennätysvoitto oli vuodelta 1988, jolloin KooKoo kellisti Helsingin IFK:n maalein 7–2.

- Olen ylpeä meidän keskittymisestä ja fokuksesta peliin. SaiPan nuoret pelaajat taistelivat ja tukkivat peliä, olivat hyvin mukana, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola kommentoi.

SaiPa oli liikkeellä pahasti vajaalla kokoonpanolla ja pelaava ryhmä koostuikin pääasiassa seuran A-nuorista. KooKoo olikin kaikessa tekemisessä selvästi nuoria isäntiään edellä: laukaukset kirjattiin vieraiden eduksi hurjasti 16–83.

Viime kaudella KooKoo oli kaakon paikallispeleissä pahasti vastaantulija, mutta tämän kauden Kaakon Derbyjen herruus kääntyi oranssimustille. Kauden kuuden kohtaamisen voitot menivät tasan 3–3, mutta pisteissä KooKoo jäi niskan päälle 10–8-lukemin.

- Kaakonkulman herruus on hieno asia. Syksyllä muistetaan enää voittaja, eikä sitä, ketä oli missäkin pelissä jäällä.

Jo ottelun avauserä oli ”yhtä päätä”, mutta reilut 19 minuuttia joukkueet pelasivat ilman maaleja. Lopulta Ossi-Petteri Grönholm avasi maalihanat aivan avauserän lopussa ja sen siivittämänä KooKoo karkasi toisessa erässä, jossa joukkue latoi neljä maalia. Päätöserässä KooKoo osui vielä kahdesti ja joutui antautumaan kertaalleen.

Kymmenen oranssimustaa sai nimensä tehopistetilastoihin. Terry Broadhurst (0+4), Oscar Eklund (1+2) ja Mikko Virtanen (1+2) olivat tehokkaimpia ja kahdella pisteellä mieheen kunnostautuivat myös Toni Hyvärinen (2+0), Jarkko Immonen (1+1) ja Sami Tamminen (1+1). Maali oli KooKoon omalle kasvatille Sami Tammiselle Liiga-uran ensimmäinen!

- Voitimme pelin, hyvä niin. Matka jatkuu vielä kahden viimeisen ottelun verran. Niiden jälkeen keskitymme ensi kauteen ja parantamiseen, Tuokkola lopetti.

Seuraavat kotiottelut:

Ma 13.3. KooKoo–HPK – osta liput!