Kaakon herruus Kouvolaan – tappiosta huolimatta

Lauantaina pelattiin kauden viimeinen Kaakon Derby, josta SaiPa poistui selkeänä voittajana. Koko kauden kaakon herruus matkasi kuitenkin Kouvolaan.

KooKoo joutui matkaamaan Lappeenrantaan vain kolmella kentällisellä, kun aiemmin tällä viikolla loukkaantuneiden Jan-Mikael Juutilaisen ja Toni Kähkösen seuraksi Miikka Pitkänen tippui sairastuvalle. Vajaamiehinen KooKoo taisteli taas uskottavasti, mutta SaiPa oli parempi lukemin 4–0 (0–0, 1–0, 3–0).

– Eilen tiesimme, etteivät Kähy ja Juuti pysty pelaamaan. Pitkäsen suhteen elätteimme vielä aamuun asti toiveita, mutta sitten varmistui, ettei hänkään pääse mukaan. Vähillä miehillä taas ihan miehekäs taistelu, KooKoo-valmentaja Simo Mälkiä luonnehti.

Ensimmäisessä erässä ei maalipaikoilla tai maaleilla juhlittu, kun kumpikaan joukkue ei onnistunut ensimmäisen kaksikymppisen aikana rikkomaan kuparista. Tilastomerkintöjä merkattiin tasapuolisesti molemmille yhdet jäähyt koukkaamisesta.

– Ei tästä ketään pelaajaa voi soimata tai syyttää siitä, etteivät he yrittäisi. Kun kolmella kentällä pelaa, niin peli menee väkisinkin vähän puolustustaisteluksi. Jääkiekkoa tupataan nykyään pelaamaan neljällä kentällä ihan syystä.

Toisessa erässä maalihanat aukesivat pelin puolivälin krouvilla, kun Joni Nikko nousi vapaasti takatolpille ja nosti Topi Nättisen syötön verkon perukoille.

SaiPan maalista huolimatta KooKoo sai pelistä paremmin otetta ja pystyi luomaan muutamia pidempiä hyökkäyksiä SaiPan puolustusalueella. Hyvät pyöritykset eivät kuitenkaan johtaneet maaliin, vaan Frans Tuohimaa nollasi hyvät KooKoo-yritykset.

– Aika vähän pääsimme hyökkäämään, mutta toisessa erässä oli hyviä, vähän pidempiäkin, mylläköitä. Kolmannessa erässä tuntui, että bensa loppui kesken.

Kolmanteen erään SaiPa nosti vauhtia, eikä vajaamiehinen KooKoo pystynyt tähän vastaamaan. Illan ainoa ylivoimamaali tuli jälleen Nikon lavasta, hyökkääjän laukoessa maalin kulmalta lappeenrantalaiset kahden maalin karkumatkalle.

Hetkeä myöhemmin SaiPa lisäsi johtoaan, kun kiekko pomppasi Arttu Likolan lapaan ja nuoren hyökkääjän terävä kuti upposi vastustamattomasti maalin yläkulmaan ohi KooKoo-veskari Juha Järvenpään.

Loppulukemat neljään-nollaan naulasi SaiPan Urho Vaakanainen.

Lisää jobinpostia KooKoolle tuli, kun SaiPa-pakki Vladimir Denisov veti laukauksen jälkeen Malte Strömwallilta jalat alta ja ruotsalainen lensi täydestä vauhdista selkä edellä laitaan. Strömwall joutui jättämään pelikentän lähes välittömästi.

– Malte tippui vielä pois, eikä meillä sen jälkeen ollut kuin kahdeksan hyökkääjää. Joku hyökkääjä joutui sen jälkeen vetämään aina joka toista vaihtoa, mikä on auttamatta liian tiivis tahti nykypäivän Liiga-kiekkoon.

Pientä lohtua alavireeseen tuo niukasti KooKoon eduksi kääntynyt tämän kauden kaakon herruus. Kauden kuudesta Kaakon Derbystä voitot tasattiin KooKoon ja SaiPan välillä 3–3-lukemin ja sarjapisteetkin menivät tasan 9–9, mutta keskinäisten pelien maaliero oli muutaman maalin verran KooKoon eduksi.

Seuraavat kotiottelut:

Ti 6.3. klo 18:30 Opiskelijapeli KooKoo–Ässät – osta liput!
La 10.3. klo 17:00 Runkosarjan päätöskierros KooKoo–JYP – osta liput!