Kahdella hyvällä erällä yksi piste

KooKoo kärsi viikon toisen pitkän kaavan tappionsa lauantaina, kun Lahden Pelicans haki Lumon Areenalta jatkoaikavoiton.

Kaksi hyvää erää riitti KooKoolle lauantaina vain yhteen sarjapisteeseen. Maalipaikkoja tuhlannut kotijoukkue taipui Pelicansia vastaan jatkoajalla loppuluvuin 2–3 (0–0, 1–1, 1–1, 0–1).

- Peli on rehellinen. Meidän pitää pelata paremmin ja pelata koko 60 minuuttia – tai tässä tapauksessa vähän reilut – siten kuten pelasimme tänään 40 minuuttia. Kaksi erää oli erittäin hyvää pelaamista, KooKoon pääluotsi Petri Mattila kommentoi.

Kotijoukkue hallitsi peliä ensimmäiset 40 minuuttia, mutta se näkyi tilastoissa vain torjuntamäärissä. Pelicans-veskari Janne Juvosella oli kahden erän jälkeen kasassa 28 torjuntaa, kun KooKoon Leland Irving oli selvinnyt siihen asti 12 torjunnalla.

- Toinen erä oli oikeastaan meidän kauden parasta peliä varsinkin kiekollisen pelin rytmittämisen osalta. Jumppasimme sitä muutaman päivän videoilla ja harjoitusjäillä, että emme vain puskisi eteenpäin koko ajan vaan pystyisimme välillä myös hidastamaan peliä.

- Pelaajat tekivät työtä käskettyä ja saimme paineen alta avaamisen rakenteen kuntoon. Sitä kautta pysyimme paineen allakin kiekossa ja olimme 40 minuuttia kuskin paikalla.

Tilanne oli silti tasan 1–1. KooKoo pääsi johtoon ylivoimalla Terry Broadhurstille kirjatulla onnekkaallakin pomppumaalilla, mutta Pelicans tuli nopeasti tasoihin niinikään ylivoimalla.

- Miksi tulos on silti vaisu, niin paikoista pitää tehdä maalit. Seuraava kehityskohteemme on maalinteon tukitoimien parantaminen. Kiekottomien pelaajien pitää voimakkaammin tehdä maalin edessä maskia ja päästä ohjureille sekä reboundeille. Kun kiekko lentää viivasta maalille, niin vastustajan veskarilla pitää olla hankalat oltavat. Tällä hetkellä jäämme liikaa ulkoalueille.

Päätöserässä Pelicans kirmasi 2–1-johtoon, mutta KooKoo kuittasi vuorostaan nopeasti. Tasoitusmaali oli kultakypärä Juha-Pekka Haatajan käsialaa Robin Jacobssonin ja Josh Greenin esityöstä.

Vierasjoukkue hallitsi kolmatta erää ja jatkoaikaa, jota ehdittiin pelata vain 14 sekuntia ennen vieraiden voittomaalia.

- Viimeiset reilut 20 minuuttia olivat vastustajan. Meidän perisynnit tulivat esiin, kun aloimme menettää kiekkoja hyökkäyssiniviivalla ja jouduimme takakarvaamaan omalle alueelle. Jouduimme puolustamaan omissa pitkiä myllytyksiä ja pelin virtaus kääntyi. Viisikko ei pysynyt tiiviinä, eikä pelin alla ollut viittä pelaajaa. Jänne ei kestänyt läpi pelin.

KooKoon kausi jatkuu kolmannella peräkkäisellä kotiottelulla tiistaina, kun joukkue isännöi Lumon Areenalla Porin Ässiä.

- Meidän pitää vain jaksaa tehdä töitä ja parantaa ongelma-alueita kiivaasti, jotta pääsemme junaan mukaan. Olemme menettäneet muutamia harjoituksia ja pelejä omalla hölmöilyllämme, minkä takia peli on keskenkuntoista.

- Työlistallamme on enemmän asioita kuin monella muulla, mutta meidän on vain kirittävä niitä kiinni. Paneudumme yksittäisiin kehityskohteisiin ja kun saamme niitä riittävästi parsittua kasaan, niin peli alkaa kestää kasassa 60 minuuttia.

Seuraavat kotiottelut:
Ti 15.11. klo 18:30 KooKoo–Ässät – osta liput!
To 24.11. klo 18:30 KooKoo–TPS – osta liput!
Ke 30.11. klo 18:30 KooKoo–KalPa – osta liput!