Pe 25.1. 18:30 VS.

Kahden maalin takaa-ajo liikaa Kuopiossa

KooKoo jäi lauantaina Kuopiossa omien hölmöilyjensä myötä KalPaa vastaan kahden maalin takaa-ajomatkalle, jota se ei saanut kurottua enää kiinni.

KooKoo jatkoi vierasotteluidensa esityksen parantamista myös lauantaina Kuopiossa, mutta vieläkään se ei riittänyt voittoon saakka. Kotijoukkue KalPa piti pisteet Kuopiossa lopputuloksella 3–1 (2–0, 1–1, 0–0).

- Tekemistämme aivopieruista – tyhmistä jäähyistä ja lahjamaaleista – pitää vain yksinkertaisesti päästä tässä hetkessä ja tässä kiirastulessa eroon, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila naulasi pelin jälkeen.

- Pienistäkin hölmöyksistä meitä rokotetaan välittömästi. Meidän on ymmärrettävä, että tässä kiirastulivaiheessa on vaan otettava kaikki hörhöilyt pois ja painettava ihan hemmetisti hommia päivästä ja vaihdosta toiseen joukkueen eteen miettimättä, että sattuuko nyt vähän jonnekin.

Kotijoukkue KalPa karkasi ottelun avauserässä 2–0-johtoon käytettyään KooKoon omat hölmöilyt tehokkaasti hyväkseen. Erä oli muuten KooKoo-merkkinen, mutta kahden miehen alivoimatilanne ja yksi kiekonmenetys kostautuivat kovalla kädellä.

- Peli lähti väärään suuntaan jäähyistä ja yhdestä kiekonmenetyksestä. Jäimme kahden maalin takaa-ajoasemaan ja lopputuloksesta näkyy, että se oli liikaa.

Oranssimustille tarjottiin ennen KalPan maaleja omat saumansa. Paras paikka aukesi Jan-Mikael Juutilaiselle, joka osui rangaistuslaukauksellaan vain ylärimaan.

- Juutilainen pääsi alivoimalla läpi, ei maalia, ja perään vielä rankkari tolppaan. Nämä ovat niitä pieniä hetkiä, momentumeja, joiden eteen meidän on vain jaksettava kärsivällisesti tehdä töitä vieläkin kurinalaisemmin kuin tänään, jotta onni kääntyy meidän puolelle. Pienet marginaalit on ansaittava kovalla työllä.

KooKoon illan ainokainen oli myös torstaina Raumalla osuneen Terry Broadhurstin käsialaa. Jenkkihyökkääjä ohitti KalPa-vahti Eero Kilpeläisen ylivoimalla toisen erän alussa.

- Moneen aikaisempaan peliin nähden pystyimme hyökkäyspelillä tuottamaan hyvän määrän maalipaikkoja, eli siellä otettiin isoja askeleita eteenpäin. Olemme monesti olleet pahasti ottava osapuoli, mutta tänään loimme piirun verran enemmän paikkoja kuin vastustaja, Mattila summasi.

- Se ei tietenkään isosti lämmitä, koska tuloksesta pelataan, mutta olimme silti tänään parempia kuin pitkään aikaan. Voittoon se ei vielä riittänyt, mutta kunhan näistä aivopieruista päästään eroon, niin suunta varmasti kääntyy.

KalPa kuittasi nopeasti 3–1-maalilla Broadhurstin osuman jälkeen. Lukemat säilyivät taululla aina päätössummeriin saakka.

- Kolmannessa erässä meillä oli hyvät takaa-ajon ainekset, mutta emme vain saaneet kiekkoa maaliin. Pelaajat varmasti tekevät parhaansa, mutta on selvää, että tällaisten tulosten ja pelien jälkeen rentous ja rohkeus tekemisestä loistaa poissaolollaan ylimmälle penkkiriville asti.

Seuraavat kotiottelut:
Pe 14.10. klo 18:30 KooKoo–HPK – osta liput!
Ke 19.10. klo 18:30 KooKoo–Ilves – osta liput!
La 22.10. klo 17:00 KooKoo–SaiPa – osta liput!