KalPa tarjosi karvasta kalkkia

KooKoo pelasi keskiviikkona hyvän kotipelin, mutta jäi ilman sarjapisteitä viimeisen sekunnin osumalla.

KooKoon kolmen ottelun viikon avausmatsi alkoi oranssimustien osalta hyvin – mutta päättyi dramaattisella tavalla ikävästi. Hyvästä kotiesityksestä huolimatta KooKoo jäi ilman pisteitä, kun KalPa kuittasi voiton viimeisen sekunnin osuman myötä 1–2 (0–0, 1–1, 0–1).

- Me pelasimme hyvän pelin ja minulla on siitä pirun hyvä fiilis. Juuri nyt totta kai harmittaa etenkin pelaajien puolesta, että miten kovan työn teimme ja sitten 59:59 tulee tuollainen maali, mutta emme me sille enää mitään voi, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola järkeili.

- Tästä pelistä on katsottava mitä teimme ja miten teimme. Peliä käydään läpi ja hiotaan, otetaan asioista kiinni. Ei tähän kannata jäädä möyrimään. Meni jo.

Lumon Areenalla nähtiin yksi kauden viihdyttävimmistä ja parhaista otteluista, vaikka maaleilla ei mässäiltykään.

- Minua ärsyttää puhua oppimisprosesseista, mutta sitä tämä tällä hetkellä on. Näin kovan intensiteetin ja sitoutumisen vaatii, että saa mahdollisuuden voittaa.

KooKoo hallitsi erityisesti toista erää ja kolmannen erän alkupuoliskoa, KalPa puolestaan pelasi vahvimmat hetkensä ensimmäisen 20-minuuttisen lopulla. Päätöserään lähdettiin 1–1-tasatilanteesta, kun Mikko Nuutinen vei ensin KalPan johtoon, mutta Eero Savilahti tasoitti ylivoimalla.

- Ensimmäisen erän viimeisellä kympillä KalPa tuli niin lujaa, että emme vain päässeet omalta alueelta pois. Miten pystyimme sen jälkeen pelaamaan ja haastamaan, niin olen erittäin tyytyväinen jäällä tapahtuneeseen kokonaisuuteen. Pitää muistaa, että vastassa oli aika hemmetin hyvä joukkue.  

- Joukkue tekee töitä tällä hetkellä. Kamppailupelaaminen, sitoutuminen, ilme ja pelissä kiinni pysyminen olivat korkealla tasolla. Siitä meidän on tehtävä normi, että se on tuolla tasolla joka ilta.

Kun KooKoo ei käyttänyt omia päätöserän paikkojaan, aukesi aivan viime minuuteilla KalPalle painejakso. Peli päättyi dramaattisesti, kun Jesse Mankinen suti kiekon sisään ajassa 59:59. KooKoo-leiri protestoi turhaan maalia vedoten maalivahdin häirintään.

- Meillä oli ihan eri näkemys otteluvalvojan kanssa, Tuokkola kuittasi.

- Viimeisenkin tilanteen puolustimme hyvin siihen asti, olimme kiekon linjoilla ja muuta. Pieni mailan jättäminen taakse ja maali tuli, sellaista sattuu. Lopputulema on, että puolusta vain hitto vie paremmin se tilanne.

KooKoo jatkaa takaa-ajoaan heti torstaina vierasottelulla HPK:ta vastaan.

Seuraavat kotiottelut:
La 3.12. klo 17:00 KooKoo–Tappara – osta liput!
Pe 9.12. klo 18:30 KooKoo–JYP – osta liput!
Ke 14.12. klo 18:30 KooKoo–Lukko – osta liput!