Pe 25.1. 18:30 VS.

KalPa testaa kotivireen

Viime viikot vahvassa lennossa liitänyt KalPa saapuu tiistaina Kouvolaan kokeilemaan KooKoon voitokkaan kotivireen kestävyyttä.

KooKoo seilaa parhaillaan neljän kotiottelun voittoputkessa. Viime viikkoina Sport, JYP, Lukko ja viimeisimpänä 50-vuotisjuhlaottelussa yli 5000 katsojan edessä Turun Palloseura ovat joutuneet poistumaan Kouvolan Lumon Areenalta tappio niskassaan.

- Sitoutuminen on tärkein juttu. Olemme pelanneet toisillemme. Kotipeleihin olemme saaneet hyvää rentoutta. Siitä täytyy pitää kiinni. Emme tehneet juhlapelistäkään suurta numeroa kopissa, vaikka tiesimme, että katsojia tulee paljon, KooKoo-hyökkääjä Petri Lammassaari pohtii.

Lammassaari on tiistain juhlittu hahmo, sillä ottelu on miehelle pääsarjauran 400. runkosarjamatsi. Laitahyökkääjä on pelannut Liigaa KooKoon lisäksi kasvattajaseurassaan Lukossa, Bluesissa, Sportissa sekä juuri tiistain vastustajassa KalPassa.

- Oikeasti? Ai neljäsataa? Siis oikeasti? En minä tiennyt, hyvä että sanoit! Olisin ollut ihan pihalla. Sehän on kiva lisä huomiseen.

- Ensimmäiset pelit olivat tietysti ikimuistoisia. Debyyttipeli oli vieraskentällä Tapparaa vastaan. Olin 13. hyökkääjä, mutta pääsin kentällekin.

Tiistaina KooKoon hyvää koti-iskukykyä saapuu testaamaan kuopiolainen KalPa, joka on niinikään ollut viime peleissään hyvässä tikissä.

KalPan alkukausi oli synkkä, mutta viimeisistä 12 ottelustaan joukkue on voittanut peräti kymmenen. Parhaimmillaan kuopiolaisjoukkue oli kahdeksan voiton putkessa – seurahistoriansa pisimmässä Liiga-tasolla.

KooKoo ja KalPa ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kerran. KooKoo haki lokakuun puolivälissä Kuopiosta täydet pisteet niukalla 1–2-vierasvoitolla.

Lammassaari on pelannut viime matsit Jarkko Malisen ja Toni Hyvärisen kanssa kakkosketjussa. Kauden pistesaldo näyttää kuutta pinnaa, minkä hyökkääjä sanoo olevan odotettua vähemmän, mutta ei tunnusta kantavansa apinaa selässä.

- Olen ollut paljon vaikeammissa ja huonommissa paikoissa joskus, kun en ole pystynyt pelaamaan tai paikat ovat olleet rikki. Nyt olen nauttinut joka päivästä, kun saa tehdä hommia jätkien kanssa – ja kun olemme voittaneet pelejä, sekin on tietysti iso juttu. Kun saisi tehokkuutta maalipaikkoihin, niin olisihan se tietysti vieläkin mukavampaa.
 

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
Ti 24.11. klo 18:30 KooKoo–KalPa – osta liput!
Pe 4.12. klo 18:30 KooKoo–Tappara – osta liput!