Kantola: ”Haluamme tasoittaa tilanteen”

KooKoo pelaa torstaina 51-vuotisottelunsa TPS:ää vastaan. Matsi on samalla Tuomas Tuokkolan tulikaste Lumon Areenan kotijoukkueen päävalmentajana.

KooKoo aloitti kolmen ottelun viikkonsa ja samalla uuden päävalmentajan Tuomas Tuokkolan aikakauden komealla 3–2-vierasvoitolla Mikkelin Jukureista. Joukkue nousi päätöserässä 2–1-tappioasemasta vielä kahdella komealla osumalla rinnalle ja ohi.

- Eilinen peli oli meiltä hyvä matsi, KooKoon tehomies Kai Kantola kommentoi.

- Peli oli nopeaa ylös-alas lätkää, jossa pärjäsimme hyvin. Pelasimme tiiviisti porukkana ja noudatimme mielestäni aika hyvin sitä pelisuunnitelmaa, mitä ”Tumppi” meiltä edellytti. Teimme niitä asioita, joita valmennus halusikin meidän tekevän ja mistä puhuimme ennen ottelua.

Torstaina oranssimusta joukkue pelaa ensimmäisen kotimatsinsa Tuokkolan ryhmänä. Vastaan saapuu kovassa lennossa oleva sarjakolmonen Turun Palloseura.

- Viime kerralla ei mennyt kovin hyvin, kun pelasimme Tepsiä vastaan. Nyt haluamme tasoittaa tilanteen, Kantola sanoo viitaten alkukauden rumaan Tepsiä vastaan kärsittyyn 8–2-vierastappioon.

TPS:n pistesaldo 22 ottelusta on 42 pinnaa. KooKoo on urakoinut turkulaisten tavoin 22 runkosarjaottelua, joista se on kasannut sarjan 14. sijaan oikeuttavan 23 pisteen saaliin.

Siinä missä tiistainen vastustaja Jukurit on profiloitunut joukkuepelin nimeen vannovaksi ryhmäksi on TPS tunnettu erityisesti yksilötaidostaan. TPS:n kärkiosaaminen on muun muassa Tomi Kallion, Dave Spinan, Eric Perrinin ja Ilkka Heikkisen muodossa piinkovaa.

- Puhumme joukkueena vastustajasta enemmän vasta pelipäivänä, mutta takuuvarmasti TPS on kova vastustaja. Tässä sarjassa ei ole helppoja pelejä kotona eikä vieraissa. Meidän pitää pelata heti alusta asti ja koko 60 minuuttia kuten pelasimme eilen Mikkelissä.

Mikkelissä Kantola oli Sami Tammisen ja Mikko Virtasen muodostaman ketjunsa kanssa KooKoon pirteimpiä ilmestyksiä. Kantola viimeisteli itse 1–1-tasoitusmaalin ja sai vielä syöttöpisteen Mikko Jokelan 3–2-voittomaaliin.

- Viimeiset 5-6 peliä ovat olleet itselleni aika vaikeita, mutta nyt voin olla tyytyväinen omaan peliinkin. Loimme paikkoja ja teimme muutenkin hyviä juttuja kiekon kanssa.

- Pelasimme ketjuna yksinkertaista peliä. Pyrimme voittamaan paljon ”yksi vastaan yksi”–kamppailuja kulmissa ja saada kiekkoa maalille. Ihan sellaista simppeliä peliä.

Torstainen ottelu on KooKoon 51-vuotismatsi. Lue mitä kaikkea Lumon Areenalla tapahtuu! Muista myös pelipaitahuutokauppa.

Seuraavat kotiottelut:

To 24.11. klo 18:30 KooKoo–TPS – osta liput!
Ke 30.11. klo 18:30 KooKoo–KalPa – osta liput!
La 3.12. klo 17:00 KooKoo–Tappara – osta liput!