Kantola: ”Kouvola on minulle hyvä paikka”

KooKoon tuorein hankinta hyökkääjä Kai Kantola saapuu Kymenlaaksoon täynnä intoa ja näyttämisenhalua.

Hyökkääjä Kai Kantola aloitti viime kauden Espoon Bluesissa, mutta kausi päättyi Tampereen Ilveksessä runkosarjan 14. sijaan. Ensi kaudeksi isokokoinen laitahyökkääjä siirtyy KooKoo-paitaan ja Kymenlaaksoon.

- Viime kausi oli kaikkine sattumuksineen vaikea. Rikkonaisen vuoden jälkeen haluan taas palata KooKoossa hyvälle tasolle ja pelata vahvan kauden. Kouvola on minulle varmasti hyvä paikka, Kantola näkee.

Kantolan uratarina ei ole ihan tavallisen suomalaishyökkääjän päiväkirjasta. Hän syntyi suomalaisvanhemmille Kanadan Torontossa, mutta muutti seitsemänvuotiaana Yhdysvaltoihin Etelä-Carolinaan. Suomessa Kantola vietti ensimmäisen pidemmän visiittinsä vaihto-oppilasvuonna 2003–2004.

- Olen kanadalainen, yhdysvaltalainen ja suomalainen, vaikka passeista minulla on vain Suomen ja USA:n, Kantola kertoo.

Kiekkoreippaan junioreissa vierähtäneen vaihto-oppilasvuoden jälkeen Kantola palasi USA:han, mistä tie toi takaisin Pohjolaan ja Tampereen Ilvekseen kaudeksi 2010–2011.

Neljä täyttä kautta Ilveksessä, yksi kokonainen Bluesissa ja viimeisin sekä Bluesissa että Ilveksessä ovat kerryttäneet Kantolan tilastoihin 297 Liigan runkosarjamatsia ja tehopisteet 58+65. Pudotuspeleissä takana on 19 ottelua, joissa syntyi tehot 4+7.

- Olen fyysinen ja suoraviivainen hyökkääjä, joka pystyy ja tykkää tehdä maaleja. Tuon kiekkoa maalille, viihdyn maalinedustalla ja pelaan muutenkin fyysisesti. Teen ketjukavereilleni tilaa pelata.

Kantola pääsi viime kaudella tutustumaan ensimmäistä kertaa Kouvolaan ja KooKoohon. Nousijajoukkue jätti voimajärkäleeseen hyvän kuvan.

- KooKoo oli viime kaudella suoraviivainen joukkue, joka pelasi loppuun asti. Ainakin minuun joukkue teki hyvän vaikutuksen. Haluan ensi kaudella auttaa jengiä olemaan entistä parempi.

- Viime kausi oli minulle vaikea, joten tämä on itselleni hieno näytönpaikka. KooKoo tarjosi hyvää roolia ja hyvää mahdollisuutta, mistä olen innoissani. Haluan olla iso pala joukkuetta.

KooKoo on jo aloittanut jääharjoittelun kautta 2016–2017 silmällä pitäen Kuusankosken jäähallissa. Kantolalla on lähiviikkoina edessä muutto ja liittyminen joukkueen vahvuuteen.

- Kunhan saamme muuton ja muut käytännön asiat suoritettua, niin haluan mahdollisimman nopeasti hypätä mukaan!

Oranssimustista löytyy pari entuudestaan Kantolalle tuttua pelaajaa. Juha Järvenpää torjui kiekkoja Kantolan takana Ilveksessä ja puolustaja Ryan O’Connor luuti samassa joukkueessa Blues-kaudella. Ilveksestä Kouvolaan siirtyy myös toinen voimahyökkääjä Eero Savilahti, jonka sopimus julkaistiin huhtikuun alussa ensimmäisessä nipussa.

- Minulla ei ole Eerosta kuin positiivista sanottavaa! Hän on todella mukava jätkä kopissa ja hänellä on hyvä työmoraali sekä kaukalossa että sen ulkopuolella. On hienoa, että KooKoo saa hänetkin riveihin.