Kantola: ”Pärjäämme, kun pelaamme kovaa”

KooKoo pelasi edellisviikolla kaksi ottelua – ja saalisti molemmista voitot. Joukkueen takaa-ajo jatkuu keskiviikkona kotiottelulla Lumon Areenalla!

Oranssimustien viikko alkaa keskiviikkona Lumon Areenalta, missä KooKoo isännöi Rauman Lukkoa. Matsi ei ole mikä tahansa ottelu, vaan pehmolelupeli, jossa tehdään hyväntekeväisyyttä pehmolelulahjoitusten muodossa!

Yleisöä pyydetään tuomaan mukanaan vanhoja pehmoleluja ja heittämään ne jäälle KooKoon ensimmäisen maalin jälkeen. Jäälle heitetyt pehmot ohjataan Mannerheimin Lastensuojeluliiton kautta niitä tarvitseviin kohteisiin.

- Totta kai se tuo vähän ekstraa, kun hallissa tapahtuu jotain normaalista poikkeavaa. Peliin keskittymiseen tai valmistautumiseen asia ei vaikuta, mutta toivottavasti maali tulee nopeasti, jotta saamme hymyt ihmisten huulille heti alkuun, KooKoon hyökkääjä Kai Kantola sanoo.

KooKoon lähtökohdat matsiin ovat hyvät; joukkue saalisti viime viikon kahdesta ottelustaan täydet kuusi sarjapistettä kukistamalla JYPin ja Pelicansin.

- Se oli hyvä viikko. Saimme kuusi pistettä kahdesta pelistä, mihin olemme tietenkin tyytyväisiä. Toisen pelin ensimmäinen erä oli meiltä aika verkkainen, mutta muuten pelasimme kaksi peliä hyvää kiekkoa. Lauantaina pystyimme hyvin parantamaan sen avauserän jälkeen.

Lauantain Pelicans-matsissa KooKoo nousi vieraskaukalossa kolmannessa erässä 2–3-tappiolta 4–3-voittoon Kai Kantolan ja Terry Broadhurstin osumilla. Jenkkihyökkääjä Broadhurst myös syötti Kantolan tasoitusmaalin.

- Huomasimme, että Pelicans pelasi aika aggressiivista kiekkoa. Meillekin aukesi siitä mahdollisuuksia, jotka käytimme, Kantola kertaa.

- Näin, että vastustajan pakki nousi ja kiekko oli Terryllä. Tein pienen hämäyksen lähtemällä paikaltani ja pääsin läpi. Yritin saada veskarin tekemään ensimmäisen liikkeen ja sitten vain laitoin kiekon ylähyllylle.

KooKoo on viime viikot parantanut pelillistä ilmettään selvästi, ja edellisviikon matsit toivat tulosta myös tuloksen muodossa. Joukkue on sarjassa sijalla 14 ja Lukko pykälää taaempana.

- Olemme pärjänneet hyvin, kun pelaamme kovaa. Meidän on jatkettava sitä ja joukkueena uskottava, että pystymme pitämään kurssin oikeana ja tekemään tästä hyvän kauden. Myös Lukko on parantanut peliään viime viikkoina, joten meidän on pelattava kovaa ja pysyttävä systeemissämme.

Lukko on KooKoon ohella toinen valmentajaansa vaihtanut Liiga-joukkue. Raumalaisryhmää käskee nykyisin kokenut Kari Heikkilä, joka luotsasi viime kauden lopulla Tampereen Ilvestä – ja siten muun muassa Kantolaa.

- Tiedän Lukon valmentajan viime kaudelta, kun hän tuli kesken kauden Ilvekseen. Tiedän, millaisia rakenteita käytimme silloin, mutta totta puhuakseni en ole nähnyt oikeastaan lainkaan Lukon pelejä viime viikoilta.

Pehmolelut mukaan ja hallille! Pehmolelulla kahden euron alennus keskiviikon matsin ottelulipusta – ennakkoon KooKoon toimistolta ja ennen ottelua Lumon Areenan lipunmyyntipisteistä.

Seuraavat kotiottelut:
Ke 14.12. klo 18:30 Pehmolelupeli: KooKoo–Lukko – osta liput!
Ma 26.12. klo 17:00 Perhepeli: KooKoo–JYP – osta liput!
La 7.1. klo 17:00 KooKoo–HIFK – osta liput!