Karkumatka kuihtui pisteeksi

KooKoo sai tiistaina jälleen täytettä pistesaldoonsa, joskin vain yhden yksikön verran.

Liiga jatkui tiistaina KooKoon osalta Lahdessa. Avauserässä saavutettu kolmen maalin johto kuihtui lopulta jatkoaikatappioon, kun Pelicans oli vahvempi lukemin 4–3 (0–3, 1–0, 2–0, 1–0).

- Oli erikoinen peli! Pelicansin lähtö matsiin oli todella vahva ja me puolestamme olimme vaisuja, mutta silti johdimme ensimmäisen erän jälkeen 3-0, KooKoon pääkäskijä Tuomas Tuokkola hämmästeli.

- Toki äijille pitää antaa kiitosta siitä, kuinka viilipyttymäisesti he laittoivat kiekkoa pussiin, kun aukesi paikka tehdä niin.

Pelicans sai otteluun hyvän startin samalla kun KooKoo jäi katselemaan, mitä kotijoukkueella oli mielessä. Pelicansin alkurynnistyksen jälkeen oranssipaitainen vierasjengikin pääsi kuitenkin kyytiin mukaan – ja meni tulostaululla menojaankin.

Maalihanat aukaisi uran ensimmäisellä Liiga-maalillaan tanskalaispakki Emil Kristensen tulisella rannarilla. Kovin kauaa ei mennyt, kun Miikka Pitkänen sai siniviivalla kiekon ja taiteili itsensä maalipaikkaan. 21-vuotias hyökkääjä ei paikasta erehtynyt, vaan laittoi ranteet lukkoon ja napautti kiekon ylähyllylle.

KooKoo jatkoi hurjaa maalitehtailua parin minuutin päästä tästä. Kiekko heitettiin maalille, missä Toni Hyvärinen oli tekemässä pahojaan. Kiekko ohjautui Hyvärisestä verkon perukoille. Maalia tarkistettiin jopa kahdesti videolta ja kahdesti se myös hyväksyttiin.

Toiseen erään Pelicans tuli taas todella vahvasti ja otti matsissa taas kuskin paikan. KooKoo kesti lahtelaisten rynnistyksen vain yhdellä takaiskulla eikä vähiten maalivahti Juha Järvenpään ansioista. Järvenpää pelasti monta huippupaikkaa.

Kolmannen erän alkuun röyhkeästi läpi ottelun hyökännyt Eero Savilahti pääsi kokeilemaan Janne Juvosen ohittamista rangaistuslaukauksesta, mutta Juvonen veti pidemmän korren. 

Erän puolivälillä Hannes Björninen toi Pelicansin jo maalin päähän ja lopulta Iikka Kangasniemi pääsi yrittämään maalia rangaistuslaukauksesta, eikä myöskään erehtynyt.

– Se oli iso koppi veskarilta (Savilahden rangaistuslaukaus). Ja taas toisinpäin se rankkari Pelicansille, niin kyllähän meillä oli siinä nukahdus alla, että se pääsi siitä yksinläpi ja 3–2-maali, Tuokkola kertasi.

Kun ratkaisua ei lopulta syntynyt varsinaisella peliajalla, niin edessä oli jatkoaika. Jatkoaikaa oli pelattu lähes kaksiminuuttia, kun Pelicansin Jordan Rowleyn veto viivasta upposi maaliin.

– Tiivistettynä: Pelicans oli ensimmäisessä erässä ylivoimainen, mutta me voitimme sen 3–0. Kolmas erä oli meiltä taas pelillisesti paras ja hävisimme sen 2–0. Tuossa on lopputulos. Me opettelemme ja teemme taas lisää töitä. Voitot on ansaittava ja niiden eteen täytyy tehdä joukkueena töitä.

– Siihen tietysti pitää olla tyytyväinen, että olemme saaneet joka pelistä pisteitä. Tässä ollaan alkutaipaleella ja näistä otetaan oppi matkaan. Tänäänkin teimme kolme maalia ja olemme juoksussa hyvin mukana. Ei muuta kuin arkeen kiinni.
 

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

Pe 15.9. klo 18:30 KooKoo–JYP – osta liput!
La 23.9. klo 18:30 KooKoo–Lukko – osta liput! Huomaa poikkeava alkamisaika.
Pe 29.9. klo 18:30 KooKoo–Ässät – osta liput!