Kausi käynnistyi ilotulituksella!

Pitkään odotettu Liiga-kausi käynnistyi perjantaina, kun KooKoo ja SaiPa avasivat perinteiseen tapaan kauden Kaakon Derbyllä.

KooKoo järjesti Lappeenrannassa kauden avausottelussa melkoisen ilotulituksen, kun se kaatoi kotijoukkue SaiPan peräti 1–7 (0-1, 1-3, 0-3).

Hivenen sekavan alun jälkeen KooKoo hyppäsi kuskin paikalle ja marssi vakuuttavaan voittoon. Illan ykköskapellimestarina hääri peräti kolme maalia viimeistellyt Eero Savilahti, mutta koko joukkue esiintyi edukseen.

– Alku oli hieman hermostunutta, niin kuin tuppaa sarja-avauksessa yleensä olemaankin. Ensimmäisessä erässä vähän helppoja syöttöjä räpellettiin, mutta niin se oli vähän SaiPallakin, KooKoon valmentaja Simo Mälkiä kommentoi.

Tempo hieman laantui, kun otteluun tuli useiden minuuttien tauko pitkän videotarkistuksen takia. SaiPan tilannetta ei tarkastuksen jälkeen kuitenkaan hyväksytty maaliksi. Pitkän tuumaustauon jälkeen molempien joukkueiden ilme parani.

KooKoo avasikin hanat muutaman minuutin kuluttua tästä, kun omat kasvatit Arttu Pelli ja Mikko Virtanen junailivat vierasjoukkueen johtoon. Pelli kumautti viivasta hurjan lämärin, joka ohjautui Virtasesta maalin perukoille.

– Ensimmäisen erän loppuun se jo vähän helpotti ja peli parani, mutta kyllä ekalla erätauolla oli jo sellainen tunne, että kyllä tämä tästä paranee. Vähän oli vaan sellaista alkujännitystä, mikä kuuluu asiaan.

Jos ottelun avauserä oli tasainen ja tunnusteleva, niin toinen erä oli sitten täysin mustaoranssien hallintaa. Michael Keränen ja Patrick Bjorkstrand iskivät ensin minuutin sisään KooKoon kolmen maalin johtoon ja kaksi minuuttia tästä Eero Savilahti niittasi illan ensimmäisellä KooKoon jo 0–4-ohtoasemaan.

– Toisessa erässä saatiin vähän sellainen ketsuppipullo-ilmiö, kun ollaan hieman aiemmissa matseissa tuskailtu tuon maalinteon kanssa, mutta sitten kun saatiin siihen muutama häkki, niin näkyi sellainen vapautuneisuus ja rentous maalinteossa, Mälkiä näki.

– Pitää myös nostaa esille se, kuinka hyvin puolustimme. Hyvän hyökkäyspelin pohja oli se, että puolustimme hyvin. Varsinkin kolme–viisi-alivoiman tapoimme ja puolustimme todella hyvin. Siinä olisi peli voinut hyvinkin kääntyä suuntaan jos toiseenkin, joten se oli iso tilanne, Mälkiä hehkutti.

Ottelun kolmas erä jatkui siitä mihin toinen jäi. Keränen tälläsi illan toisensa komealla tykillä ylivoimalla. Vain hetkeä myöhemmin SaiPan Cody Kunyk taklasi Kerästä rajusti päähän ja molempien peli loppui siihen: Kunyk ajettiin ulos ja Keränen talutettiin pukukoppiin.

– Näin taklauksen hyvin livenä ja vielä videolta uusintana. Se oli todella torkeä ja selkeä vahingoittamisyritys, kun jo kaatunutta ja polvillaan olevaa pelaajaa mennään kuolleesta kulmasta niittaamaan, Mälkiä jyrähti.

Taklausta seuranneella pitkällä ylivoimalla Savilahti taiteili itselleen hattutempun täyteen. Illan toinen maali tuli napakalla rannelaukauksella ja hattutempun viimeistellyt kolmas maali suoraan Miikka Pitkäsen antamasta herkkupassista.

Kaakon Derby-avausviikonloppu jatkuu heti lauantaina, kun matsin uusinta käydään Kouvolassa ja kotoisella Lumon Areenalla. KooKoolla on jo katseet huomisessa pelissä.

– Kyllä tuossa puhuttiin, että nautimme tästä voitosta loppuverryttelyn ajan. Nyt onkin jo katseet huomisessa. Ottelu lähtee taas nolla-nollasta ja samaiset kolme pistettä on tarjolla. Tämä ilta ei sinällään meitä huomiselle auta enää yhtään.