Pe 25.1. 18:30 VS.

Kausi käyntiin Imatran-turnauksessa

KooKoo aloittaa harjoituspelinsä viime kesän tapaan Imatran-turnauksessa, joka pelataan tulevana viikonloppuna.

Neljä Liiga-joukkuetta kokoontuu tänäkin kesänä Imatran Spa Areenalle mittelemään Bauer-harjoitusturnauksen herruudesta. KooKoon lisäksi mukana ovat SaiPa, Pelicans ja JYP, joista KooKoo kohtaa perjantaina Pelicansin ja lauantaina SaiPan.

Viikonlopun harjoituspelit ovat KooKoon oranssimustille kesän ensimmäiset.

- Joukkue on hyvässä iskussa. Takana on hyvä kesä ja mikä tärkeintä, olemme välttyneet hyvin loukkaantumisilta ja jätkät ovat saaneet treenata terveinä.  Testitulokset näyttivät mukavaa nousujohteisuutta. Olen erityisen tyytyväinen omaan porukkaani, eli maalivahteihin, KooKoon valmentajakvartetin tuorein lisäys Kari Lehtonen kertoo.

KooKoon ryhmä palasi omatoimiselta kesäjaksolta takaisin Lumon Areenan uumeniin elokuun ensimmäisenä päivänä. Takana on kymmenen hien- ja työntäyteistä treenipäivää.

- Olemme harjoitelleet sekä pelitavallisia asioita että tietysti fysiikkaa. Keväällä keskittyminen oli enemmän fysiikkapuolessa ja pidimme jäällä tuntumaa yllä. Nyt kun olemme saaneet koko ryhmän kasaan, niin olemme päässeet paneutumaan pelitapa-asioihin.

Kesän ensimmäisiin harjoituspeleihin kuuluu aina paljon ”varsat kesälaitumella”-tyyppisiä tunnelmia. Maalivahtivalmentaja Lehtosen mielestä kahden treeniviikon jälkeen on juuri oikea aika ottaa seuraava askel ja hypätä harjoituspelien maailmaan.

- Olen ollut aiemmin muissa joukkueissa pitsiturnauksessa, mutta en tykkää siitä, että jäällä ehditään olla vain alle viikko ja heti mennään. Asioita pitää saada vähän harjoitellakin.

- Toisaalta taas mentaalipuolelle tätä kahta viikkoa pidempi treenijakso ilman pelejä olisi ongelmallinen. Eli nyt kahden viikon jälkeen on juuri oikea aika aloittaa pelit, katsoa missä mennään ja taas harjoitella. Pelit ja harjoitukset kulkevat tästä eteenpäin käsi kädessä.

Vaikka voittoja ja sarjapisteitä aletaan toden teolla laskea vasta syyskuun puolivälissä, ei harjoituspelejäkään kukaan halua hävitä. Oma peli on keskiössä, mutta ei vastustajakaan täysin merkityksetön ole.

- Totta kai vastustajalla on oma merkityksensä, koska joukkueen oma peli on aina suhteessa vastustajaan. Miten olet valmistautunut, millaista tempoa pidetään, miten peli lähtee kulkemaan ja niin edelleen.

Edelliskesän Imatran-turnaus oli KooKoolle numeroiden valossa murheellinen, sillä sekä JYP että SaiPa antoivat Liiga-tulokkaalle käkättimeen tylyin 0–6-lukemin. Heiluuhan verkko tällä kertaa myös vastustajan päässä?

- Toivon mukaan heiluu! Meillä on valmentajien kesken pieni veikkauskisa siitä, kuka täräyttää ensimmäisen. Minä olen tietysti veikkauksessa vahvoilla.

Pelicans–KooKoo Imatralla perjantaina kello 16:00 ja SaiPa–KooKoo lauantaina kello 17:00!

Koko turnaus on nähtävissä myös Fanseat-palvelun kautta. Lue lisää!