Pe 25.1. 18:30 VS.

Kausi käyntiin nollapelivoitolla!

Harjoituspelikausi alkoi KooKoon osalta Imatran-turnauksessa positiivisesti. Joukkue avasi pelin tyylipuhtaalla 3–0-voitolla Pelicansista.

Imatran-turnaus sujui vuotta aiemmin KooKoon osalta mollivoittoisesti, mutta kesän 2016 turnaus alkoi päinvastaisissa merkeissä. Joukkue juhli miehekkään esityksen jälkeen voittoa Pelicansista lukemin 3–0 (0–0, 0–0, 3–0).

- Kauden ensimmäiseksi peliksi suoritus oli hyvä. Yleinen halu taistella ja tehdä töitä oli oikeansuuntainen, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila kehui.

Joukkueet lätkivät kaksi erää ilman maaleja, mutta kolmannessa KooKoo karkasi. Maalihanat avasi ruotsalaispakki Robin Jacobsson ja muista maaleista vastasivat Kai Kantola sekä Toni Hyvärinen. Maalivahti Juha Järvenpään nollapeli irtosi 21 torjunnalla.

- Viime vuoden turnaus oli vähän kuin Turhapuro vastaan Rahnasto, 6–0 ja 6–0. Nyt olimme koko joukkueena parempia ja pelasimme mielestäni ihan hyvän pelin vuodenaikaan nähden. Vaikka onkin treenipelikausi, niin voitto on aina voitto, hyvältä maistuu, Järvenpää analysoi matsin jälkeen.

- Höyryjä päästeltiin vähän puolin ja toisin, vauhtia oli enemmän kuin järkeä, mutta niin sen pitää tässä vaiheessa kesää mennäkin. Itseltänikin tuli vähän liikaa irtokiekkoja, mutta pakin siivosivat ne hyvin. Hyvä startti kaikin puolin.

Päätöserä oli KooKoon paras paitsi numerollisesti, myös pelillisesti.

- Kahden erän jälkeen totesimme, että voitosta pelataan ja nyt kaivetaan se paras esiin. Kolmas erä olikin selvästi meidän paras. Järvenpää otti toisen erän lopussa tärkeitä torjuntoja, jotta pääsimme nollissa kolmanteen, pääluotsi Mattila kertasi.

- Erityisesti mieltä lämmittää ottelun loppuhetkien pelaaminen. Kaveri yritti ilman maalivahtia tulla kovasti, mutta meidän pelaajat hoitivat viileästi homman kotiin, vaikka emme ole ehtineet niitä asioita vielä käydä läpikään.

Tehopisteiden valossa oranssimustien tehokkaimpia olivat pisteet 1+1 iskenyt Jacobsson ja kaksi maalia syöttänyt hyökkääjä Eero Savilahti.

- Uusi Ruotsin mies Jacobsson pitää ehdottomasti nostaa esiin. Hän oli isäntä omalla alueella ja onnistui nyt vielä maalinteossakin. Robinilta erittäin hyvä peli kuten koko puolustukselta, veskari Järvenpää suitsutti.

Jobinpostiakin tuli: keskushyökkääjä Jarkko Malisen peli jäi kesken toisessa erässä tulleen tällin takia. Sentterivajetta täydentämään siirtyi laiturina aloittanut Eero Savilahti.

- Savilahti on pelannut aiemmin Ilveksessä paljon sentterinä ja hoiti nytkin homman hienosti. Huomenna Jesse Espo hyppää kehiin, jotta saamme täyden joukkueen kasaan, Mattila pohti.

Imatran-turnaus jatkuu KooKoon osalta lauantaina ottelulla SaiPaa vastaan. Kiekko tippuu Spa Areenalla jäähän kello 17:00!