Kausi päättyy Greenin läksiäisiin

Kapteeni Josh Green pelaa maanantaina viimeisen ottelunsa KooKoon oranssimustissa väreissä.

KooKoon kausi 2016–2017 päättyy maanantaina Lumon Areenalla pelattavaan runkosarjan päätöskierrokseen, jolla KooKoo isännöi HPK:ta. Samalla päättyy myös KooKoon kapteeni Josh Greenin aika oranssimustissa - ja kenties miehen koko ura.

- Se saattaa olla viimeinen pelini. En ole varma, en ole vielä valmis tekemään lopullista päätöstä. En halua päättää niin isoa asiaa tunteiden vallassa, 39-vuotias Green sanoo.

- Annan kauden jälkeen aikaa vaimolleni ja lapsilleni, ja teemme yhdessä päätöksen tulevaisuudestamme. Haluan kuitenkin sanoa, että jos urani päättyy tähän, niin olen sinut sen kanssa. Matka on ollut pitkä ja uskomaton. Olen paljon velkaa jääkiekolle, onhan se ollut elämäni 20 vuoden ajan.

Päättyvä kausi on ollut vaikea sekä Greenille että KooKoolle. Joukkueen tavoite – pudotuspelipaikka – jäi saavuttamatta ja kanadalaishyökkääjä on paininut poissaolojen kanssa. Maanantain ottelu on Greenille vasta kauden matsi numero 38. Kauden pistesaldo näyttää lukemaa 10+6.

- Kausi on ollut koko urani haastavin. Lähdimme kauteen kovin odotuksin jatkamaan siitä, mihin viime kaudella jäimme. Tavoitteemme oli pudotuspelipaikka, mutta emme yltäneet siihen. Emme vain pelanneet tarpeeksi hyvin. Turha selitellä.

- Henkilökohtaisestikin kausi on ollut vaikea kaikkien loukkaantumisten ja sairasteluiden takia.

Green saapui Suomeen ja Tampereen Tapparaan kaudeksi 2013–2014. Suomessa vierähti lopulta neljä kautta.

- Suomeen tuleminen neljä vuotta sitten oli kenties paras päätös, jonka olen ikinä tehnyt. Vaikka kaksi kautta Tapparassa päättyivät sydäntä särkevästi ja tämä kausi on ollut vaikea, en silti vaihtaisi tätä kokemusta mihinkään. Perheemme on nauttinut ajasta Suomessa ja olemme saaneet elinikäisiä muistoja.

Kahden finaalitappion ja SM-hopean jälkeen Green siirtyi kaudeksi 2015–2016 KooKoon Liiga-nousijajoukkueeseen. Ensimmäisellä kaudella kanadalainen toimi joukkueen varakapteenina ja tällä kaudella rintaan ommeltiin kapteenin C-kirjain.

Josh, vaimo Krysten ja pojat Liam sekä Luca nauttivat ajastaan Kouvolassa ja Lumon Areenalla.

- Kaksi vuotta Kouvolassa ovat olleet uskomaton kokemus. Minua ja perhettäni on kohdeltu todella hyvin sekä organisaation että kouvolalaisten toimesta. Minulla on vain hyvää sanottavaa ajastani täällä.

- KooKoon fanit ovat erittäin intohimoisia! Heidän edessä on ollut hienoa pelata kaksi kautta. Fanit ansaitsevat joukkueen, joka taistelee voitosta joka ilta ja mestaruudesta joka kausi. KooKoon aika tulee vielä.

Seuraavat kotiottelut:

Ma 13.3. KooKoo–HPK – osta liput!