Kesäavauksesta tyly pannukakku

KooKoo ei saanut kuparista rikki kesän ensimmäisessä harjoitusottelussa. Tehoton oranssimusta kaatui SaiPan käsittelyssä 0-6 (0-2, 0-3, 0-1).

Tehottomuus ja ailahtelevuus vaivasivat KooKoota kesäavauksessa SaiPaa vastaan perjantaina Imatran Spa Areenalla. KooKoon 33 laukauksesta huolimatta SaiPan nolla piti ja ensimmäinen #KaakonDerby meni lappeenrantalaisille tylyin loppulukemin.

- Meillä oli otteluun kolme teemaa: hyvä vauhti kiekon kanssa ja ilman kiekkoa, hyvä ilme ja kova tunne. Kaikissa teemoissa meillä oli hyvät ja huonot jaksomme. Oli mielenkiintoista nähdä, miten paljon peli heittelehti, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila summasi.

KooKoo aloitti ottelun vahvasti, mutta SaiPa ja maalivahti Jussi Markkanen kestivät energisen kymmenminuuttisen. Oranssimustien peli sekosi pikkuhiljaa muun muassa jäähyilyyn.

- Usein jos saat noin hyvän startin, kuin mitä me tänään saimme, niin peliä on hyvä jatkaa laadukkaasti eteenpäin. Tänään niin ei käynyt, vaan jäähyt rikkoivat pelistä rytmin. Ensimmäiseen erään kolme jäähyä ja muutenkin niitä tuli kauttaaltaan liikaa.

SaiPa teki seitsemällä ylivoimayrityksellään kolme maalia, joiden lisäksi yksi osumista syntyi siirretyllä rangaistuksella.

- Heikot hetket tappoivat tämän pelin. Kolmella alivoimamaalilla on valtava merkitys tällaiseen matsiin. Nyt saimme pahimmat höyryt päästettyä pihalle ja huomenna otamme niistä opiksemme, Mattila kommentoi.
 

Opintiellä

Molempien joukkueiden kesän ensimmäisessä ottelussa oli havaittavissa hurlumhei-piirteitä, sillä muun muassa ylivoimahyökkäyksiä nähtiin moninkertaisesti normaaliin verrattuna. KooKoon Jan-Mikael Juutilainen pääsi kahdesti nokikkain Markkasen kanssa, mutta molemmat yritykset olivat maalittomia.

- Kolmannen erän tilanteessa meinasin kompastua ja siksi laukaus paukkui ohi. Ensimmäinen peli on aina ensimmäinen peli. Hakemistahan tuo vielä oli. Paljon oli hyviä juttuja, mutta paljon oli myös huonoja juttuja. Hyvät otetaan mukaan ja huonoja lähdetään parantamaan, Juutilainen kommentoi.

- Treenipelit ovat sitä varten, että treenataan. Puhuimme kopissakin, että ihan sama mikä tulos on, niin meidän täytyy vain pelata peliämme ja yrittää tehdä mahdollisimman hyvin niitä vähäisiä juttuja, joita olemme ehtineet sopia.

KooKoolle tarjottiin ottelun päätöserässä reilun minuutin verran kahden miehen ylivoimaakin, mutta maalihanat pysyivät visusti kiinni. Petri Lammassaari pääsi sen aikana koettamaan paraatipaikalta kahdesti, Matt Watkins kertaalleen.

- Sanomattakin on selvää, että olemme menossa sarjaan, jossa meillä on opittavaa. Meillä ei ole kaikki vielä valmista, vaan meidän pitää nopeasti ymmärtää vaatimustaso, jolla peliä pitää pelata vaihdosta toiseen. Otteen pitää kestää 60 minuuttia, eikä kymmentä minuuttia per erä, pääluotsi Mattila linjasi.

- Niihin asioihin paneudumme seuraavaksi. Huomenna on uusi yritys. Ei paineta päätä pensaaseen, vaan ollaan kärsivällisiä ja tiedostetaan, että meidän täytyy koko ajan oppia.

Imatran uusi areena on kahden pelin otannalla ollut KooKoolle karmea, sillä plakkarissa on kahdesta pelistä kaksi tappiota maalierolla 0-13. Oranssimusta joukkue pyrkii murtamaan kirouksen lauantaina, kun se kohtaa GoSaimaa-turnauksen toisena päivänä jyväskyläläisen JYPin.
 

Lue lisää GoSaimaa-turnauksesta!
Liput myy Lippupalvelu!