Pe 25.1. 18:30 VS.

Kesän toinen derby selvästi KooKoolle!

KooKoo ja SaiPa mittelivät torstaina Lappeenrannassa kesäkauden toisen Kaakon Derbyn. Oranssimustien vahva esitys kantoi makoisaan 4–1-vierasvoittoon.

KooKoo karisteli parin vaisumman kotiottelun pölyt niskastaan torstaina, kun joukkue esitti kesän parasta peliään Lappeenrannan Kisapuistossa. Kauden toinen Kaakkois-Suomen paikallispeli SaiPaa vastaan päättyi kouvolalaisten vierasvoittoon maalein 1–4 (1–1, 0–0, 0–3).

- Suoritus oli tänään kaikkinensa tasaisen hyvä. Pysyimme hienosti yhteisessä suunnitelmassa, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila iloitsi.

KooKoolla oli alla kolme kirvelevää kotitappiota yhdellä tai kahdella maalilla Lukolle, HPK:lle ja viimeisin keskiviikolta Ässille. Joukkueen edellinen voitto olikin kesän ensimmäisestä harjoitusottelusta.

- Vaikka harjoituspelejä pelataan, niin tämä voitto oli hyvä ja arvokas. SaiPa-voittoja ei ole viimeiseltä vuodelta liikaa, joten annetaan voitolle asiaan kuuluva arvo.

- Painotimme peliin lähdettäessä, että meidän ei tarvitse kantaa vanhoja murheita niskassamme. Vuorikiipeilyssä täytyy kantaa omat jätteet mukana vuorelle ja alas asti, mutta jääkiekossa voi unohtaa edellisen pelin ja lähteä puhtaalta pöydältä kirkkain mielin.

Oranssimustien keskiviikkoinen esitys kotijäällä Ässiä vastaan jätti kahden viimeisen erän osalta reilusti petrattavaa, mihin huutoon joukkue vastasi. Lappeenrannassa KooKoo oli alusta saakka yhtenäinen ja taisteleva ryhmä.

- Päivän iso teema oli olla paineen alla parhaimmillaan. Alla oli kirpaisevia tappioita, joista haastoimme toisiamme, että nyt on hyvä hetki kääntää suunta. Jos joskus tappioita pitää tulla, niin mieluummin nyt kesäkaudella kuin varsinaisen kauden aikana. Olisi tietysti kiva voittaa kaikki pelit, mutta nyt lähdimme nauttimaan haasteesta.

SaiPa meni avauserässä Jere Sneckin maalilla 1–0-johtoon, mutta KooKoo vastasi nopeasti Jarkko Immosen tasoituksella. KooKoo hallitsi kahden erän kiekonhallinta- ja laukaisutilastoja, mutta päätöserään lähdettiin sitkeästä 1–1-tasatilanteesta.

- Viimeiseen erään lähdettiin tasatilanteesta ja nostimme kopissa vielä teeman esiin, että olisimme paineen alla parhaimmillamme. Kolmannen erän suoritus olikin erinomainen ja tavoite täyttyi hienosti.

Vierasjoukkue hiljensi Lappeenrannan Kisapuiston päätöserän kolmella maalilla. Keskiviikkonakin kaksi maalia tehnyt Ryan O’Connor iski ensin vieraat johtoon ja Eero Savilahti sekä Kai Kantola täydensivät show’ta omilla osumillaan. Kantolan 1-4-niitti syntyi alivoimalla.

O’Connor ja Immonen kirjauttivat itselleen tehot 1+1 ja Eero Savilahti pinnat 1+2. Immosen, Savilahden ja Kantolan kenttä oli illan näkyvin ja tehokkain.

- Immosen kenttä oli kokonaisuudessaan vahva tänään. He esittivät hyvää hyökkäyspelaamista ja vahvuutta maalin edessä. Kaikki kokoonpanossa olleet pelaajat täyttivät kyllä tänään paikkansa, pääluotsi Mattila kehui.

KooKoon kesän viimeinen Lumon Areenalla pelattava harjoitusottelu on ohjelmassa tiistaina 6. syyskuuta, jolloin Kouvolassa vierailee uusi tuttavuus Espoo United. Liput Ticketmasterista!