Koivisto ja Järvenpää sankareita Kuopiossa

KooKoo piti pudotuspelihaaveensa elossa hakemalla lauantaina Kuopiosta täydet pisteet. Vierasvoitto irtosi vahvalla, mutta vähämaalisella esityksellä 0–1-lukemin.

Hyökkääjä Mika Koiviston Liiga-uran avausmaali ei olisi voinut tulla makeampaan paikkaan – eikä erikoisemmalla tavalla kuin miten se lauantaina Kuopiossa tuli. Koiviston maalin ja Juha Järvenpään nollapelin myötä KooKoo kaatoi vieraissa KalPan 0–1 (0–1, 0–0, 0–0).

- Järvenpään nollapeli, Koiviston historian erikoisin uran ensimmäinen Liiga-maali ja Ari Vallinin täydellinen voittoprosentti valmentajana. Siinäpä ne tärkeimmät, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila veisteli.

KooKoo-kippari Vallin nähtiin lauantaina kaukalon sijaan vaihtopenkin takana. Puolustajan piti pelata, mutta torstain Ässä-pelissä tullut tälli pakotti miehen sivuun ja nosti Marlo Koposen pelaavaan puolustajaseitsikkoon.

- Vallinin poisjäänti ei aiheuttanut paniikkia, koska tiesimme sen mahdollisuudesta ja olimme varautuneet asiaan. Varamies Koponen hyppäsi askiin, eikä siinä ollut sen kummempaa.

Voitto piti oranssimustien pudotuspeliunelmansa elossa, mutta asetelma kymppisakin suhteen tukaloitui entisestään, kun Sport ja Ässätkin voittivat omat ottelunsa. KooKoolla on jäljellä enää torstainen ottelu Ilvestä vastaan, Ässillä ja Sportilla pelit sekä tiistaina että torstaina.

- Tiistai on sitten sellainen päivä, kun joutuu jännittämään muiden pelejä. Oli niin tai näin, niin taistelemme loppuun asti. Kun pidämme tämän ilmeen, joka meillä on viime peleissä ollut, niin voimme olla ylpeitä oli sijoitus mikä tahansa.

Koivistomainen maali

KooKoon lähtö otteluun olisi voinut olla parempikin, sillä Juha-Pekka Haataja tuplasi koko kauden jäähysaldonsa otettuaan ottelun alussa 2+2 minuuttisen rangaistuksen korkeasta mailasta.

Haatajan rangaistus näkyikin tulostaululla – KooKoon kannalta positiivisesti! Jan-Mikael Juutilainen karvasi kiekon siniviivan päällä itselleen ja polki Mika Koiviston kanssa alivoimalla 2–1-hyökkäykseen, joka päättyi lopulta myös illan ainoaan täysosumaan.

Maali oli vähintäänkin eriskummallinen! Juutilainen syötti kiekon Koivistolle, kaatui ja ajautui maaliin siirtäen sen pois paikoiltaan. Samaan aikaan Koiviston maalille sutaisema kiekkokin päätyi maaliin – ja videotarkastuksen jälkeen kiekon todettiin ylittäneen maaliviivan joitain sekunnin sadasosia aiemmin kuin maali siirtyi pois paikoiltaan.

- Hyvin koivistomainen maali, päävalmentaja Mattilakin naurahti.

Osuman jälkeen joukkueet painivat kaukalossa vielä 51 ja puoli minuuttia, mutta maaleja ei enää nähty. KooKoolla oli tukku paikkoja – muun muassa Anrei Hakulisen rangaistuslaukaus – mutta KalPa-veskari Eero Kilpeläinen pelasi KooKoo-kassari Järvenpään tavoin huippuillan.

Koiviston, Järvenpään ja Vallinin lisäksi myös varakapteeni Josh Green sai valmennukselta kehuja.

- Green voitti tänään 14 aloitusta ja hävisi yhden, senkin vain koska maila hajosi säpäleiksi kesken kaiken. Mukana oli monta meille tärkeää aloitusta.

Nollapeli oli Juha Järvenpäälle kauden toinen ja se irtosi yhteensä 26 torjunnalla.