Kokemuksia rikkaampana Raumalle

Edellinen viikonloppu ei sujunut KooKoon suunnitelmien mukaisesti. Kahden tappiokokemuksen jatkoksi joukkue metsästää voittoa keskiviikkona Raumalla.

KooKoon kauden pisin, seitsemän ottelun mittainen pisteputki kolahti karille viikonloppuna, kun joukkue hävisi JYPille ja SaiPalle. Kauden kolmas Kaakon Derby päättyi lappeenrantalaisvieraiden eduksi tylyin loppulukemin.

- Kävimme heti maanantaina läpi, että mistä kotipelin pannukakku johtui ja mitkä asiat eivät toimineet. Perkasimme asioita videoiden kautta, puhuimme niistä ja hioimme asioita jäälläkin, kertoo KooKoon kapteeni Ari Vallin.

Kahden selvän tappion viikonloppu ei ollut 700 Liiga-pelin rajapyykkiä lähestyvälle konkaripakille ensimmäinen – tuskin viimeinenkään.

- Ei kukaan tietenkään haluaisi hävitä kotijäällä yhtään peliä, tuollaisista lukemista puhumattakaan, mutta kauden aikana täytyy kerätä erilaisia kokemuksia, jotta joukkue voi niistä kasvaa ja vahvistua.

- Olemme nousijajoukkue ja uuden asian kynnyksellä. Jos koko ajan menisi hyvin, niin kevään kovissa paikoissa voisi tulla kylmä. Nyt uskon, että osaamme taas paremmin käsitellä asioita ja päästä niistä yli sekä voittojen tielle.

Oranssimustien uusi viikko alkaa keskiviikkona Raumalta, jonne joukkue matkasi jo tiistaina. Paluuta voittokantaan haetaan nimivahvan Rauman Lukon kustannuksella.

- Viimeksi Raumalla pelasimme bussissa huutopussia, ja täytyy sanoa, että en pärjännyt hirveän hyvin ”Jimmyä” (Mikael Kurki) vastaan. Toivottavasti nyt menisi paremmin, kun Jimmy ei lähde mukaan.

- Vastassa on todella kova joukkue, monipuolinen nippu. Mikään ei olisi hienompaa, kuin bussimatka Raumalta Kouvolaan kolmea pistettä rikkaampana.

Lukko voitti KooKoon joukkueiden edellisessä Rauman-kohtaamisessa puhtaasti 3–0. Kauden ensimmäinen vääntö Kouvolassa päättyi KooKoon eduksi maalein 4–1. Joukkueet kohtaavat keskiviikkona Raumalla ja vielä kertaalleen maaliskuun alussa Kouvolassa.

Kouvolalaisnippu on sarjassa 38 pelatun ottelun jälkeen sijalla 11, kun 10 parasta selviytyy pudotuspeleihin. Ässät on pykälän ylempänä samalla pistemäärällä, mutta paremmalla maalierolla. Takana niskaan hengittää kahden pisteen päässä Vaasan Sport.

KooKoon kausi jatkuu Raumalta kahden pelin viikonlopulla. Joukkue isännöi KalPaa Lumon Areenalla perjantaina ja matkaa lauantaina Hämeenlinnaan kohtaamaan toisen oranssimustiin väreihin uskovan joukkueen HPK:n.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
Pe 15.1. klo 18:30 KooKoo–KalPa – osta liput!
Pe 22.1. klo 18:30 KooKoo–Pelicans – osta liput!