Kolmas kerta toden sanoo?

KooKoo on aloittanut kauden vieraspelien osalta kahdella vaisulla esityksellä. Keskiviikkona joukkue hakee Tampereelta kauden ensimmäistä vierasvoittoa.

KooKoo aloittaa kauden ensimmäisen kolmen matsin viikkonsa keskiviikkona Tampereelta, missä joukkuetta isännöi kaupungin kakkosjoukkue Ilves. Kissapetolauma oli viime kaudella yksi neljästä joukkueesta, jotka KooKoo onnistui jättämään sarjataulukossa selkänsä taa.

- Viime kauden viimeisessä pelissähän haimme Ilvekseltä kolme pinnaa. Se on aikeissa myös huomenna, KooKoon romuluinen hyökkääjä Mika Koivisto linjasi tiistaina aamujäiden jälkeen.

- Ilvekseen on tullut uutta naamaa sekä pelaamaan, että valmentamaan. Näin alkukaudesta jokainen on varmasti täynnä näyttöhaluja, eli vastaan tullee taisteleva ryhmä. Meidän pitää vastata siihen omalla työmäärällämme.

Nyt KooKoo-paidassa Tampereelle palaa kaksi viimekautista Ilves-peluria; hyökkääjät Kai Kantola ja Eero Savilahti.

Kauden ensimmäiset vieraspelit eivät ole sujuneet KooKoon suunnitelmien mukaisesti. Alla on yksi keskinkertainen vierasmatsi ja yksi pohjanoteeraus: Lappeenrannassa joukkue kaatui 3–1- ja Turussa viime perjantaina peräti 8–2-lukemin.

- Mielestäni ne molemmat olivat huonoja vieraspelejä. Turun-peli oli ihan puhallus ja Lappeenrannassakin meidän olisi pitänyt pystyä parempaan.

TPS-peli oli oranssimustilta – tai oranssivalkoisilta – vaisu suoritus kaikin puolin. Pyörä pyöri alusta asti väärään suuntaan.

- Emme vain olleet pelin alussa valmiina. Sitä olemme pohtineet ja käyneet läpi palavereissa, että miten niin voi käydä. Ei vain ole tällä tasolla mahdollista, että ei olla valmiita kuin peli alkaa. Olemme nyt päättäneet, että se oli viimeinen kerta, kun näin kävi.

- Unohdamme nyt ihan täysin menneet vieraspelit ja pidämme vain huolen tulevista matseista. Emme tee dramaattisia muutoksia. Jokainen vain hoitaa itsensä yksilötasolla valmiiksi aiempaa paremmin.

TPS-pyörityksen jälkeen oranssimusta joukkue pesi nopeasti kasvonsa, kun se kukisti heti seuraavana päivänä Lumon Areenalla HIFK:n. Voitto helsinkiläisistä oli KooKoolle ensimmäinen sitten marraskuun 1989.

- Siinä pelissä näytimme taistelevaa KooKoota, jollaista haluamme näyttää joka ilta, Koivisto sanoo.

- Vaikka peli oli hyvä, niin parannettavaa jäi. Olemme tähän saakka eläneet erikoistilanteilla, yli- ja alivoima ovat olleet hyviä, mutta viidellä viittä vastaan pelaamista täytyy parantaa. Se on kuitenkin kaiken jalusta.

Seuraavat kotiottelut:
To 29.9. klo 18:30 KooKoo–Sport – osta liput!
Pe 14.10. klo 18:30 KooKoo–HPK – osta liput!
Ke 19.10. klo 18:30 KooKoo–Ilves – osta liput!