Pe 25.1. 18:30 VS.

Kolmentoista maalin karvaat karkelot

Lumon Areenalla nähtiin tiistaina yksi kauden erikoisimmista peleistä, kun kahdentoista maalin jälkeen ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta.

Kauden eriskummallisin lätkämatsi tarjosi kymenlaaksolaiskatsojille yhteensä 13 maalia – kotiyleisön harmiksi vierailija Ilves teki niistä seitsemän ja KooKoon oli tyytyminen kuuteen. Pisteet jaettiin tamperelaisten eduksi 2–1 lopputuloksella 6–7 (3–2, 1–1, 2–3, 0–1).

– Todella erikoinen matsi ja erikoisia maaleja. Ihmeellisiä pomppumaaleja, ylipuolustamisia ja polkkareista uppoamisia. Eihän tällaista matsia ole ollut kertaakaan. Sen takia se päättykin 7–6, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola äimisteli.

Kouvolassa ei tiistaina pelattu varsinaisesti valmentajien tai maalivahtien unelmamatsia, kun maaleja ladottiin puolin ja toisin liukuhihnalta.

Tehtailun aloitti KooKoo, joka sai matsiin unelmastartin. Vahvojen ensimmäisten vaihtojen jälkeen Michael Keränen siirsi kotijoukkueen johtoon maalin takaa tulleesta irtokiekosta, kun peliä oli pelattu kolme minuuttia.

Pari minuuttia tästä ja mustaoranssit olivat jälleen pahan teossa. Tomi Leivo punnersi väkisin Juuso Pullin ohi ja ujutti kiekon maalivahti Markus Ruusun jalkovälistä verkkoon. Kapteeni Toni Kähkönen kaatoi lisää kylmää vettä tamperelaisten niskaan yllättämällä Ruusun etukulmavedolla. Maali oli Kähkösen kauden neljäs ja 200 tehopisteen raja lähestyy hyvää vauhtia.

Ilves ei kuitenkaan lannistunut, vaan iski erän loppupuolella kahdesti. Ensin vierailija tuli Juhani Tammisen maalilla kahden maalin päähän – ja vain kaksi sekuntia ennen erän päätössummeria Juho Liuksialan osumalla jo iskuetäisyydelle.

– Jos ajatellaan viime peliä ja sen intensiteettiä sekä kurinalaisuutta, ja verrataan niitä tähän, niin jäimme kauas lauantain tasosta. Olemme puhuneet janasta ja pitkäjänteisyydestä ottelun pelaamiseen, mutta tänään molemmat joukkueet olivat kuutamolla sen suhteen. En tiedä johtuiko se liian helposta alusta vai mistä.

Toinen erä oli 20-minuuttisista vähämaalisin, sillä erässä maalattiin vain kahdesti; kerran molempien toimesta. Ilves tuli jo tasoihin Mikael Kurosen osumalla, mutta KooKoo kirmasi taas johtoon Jake Newtonin pamautettua kiekon siniviivalämärillä verkkoon.

Kolmannessa erässä maaleja mätettiin peräti viisi kappaletta, kaikki noin viiden minuutin sisään. Michael Keränen vei illan toisellaan KooKoon kahden maalin johtoon, mutta Mikael Kuronen kavensi. Jan-Mikael Juutilainen iski kauden ensimmäisellään etumatkan taas kahteen maaliin, vaan ei aikaakaan kun Ilves osui 36 sekunnin sisään kahdesti ja punnersi tasoihin.

– Ei se tietenkään kuulu meidän prosessiin, että hukkaamme johdon pariin kertaan, eikä varsinkaan se, että hukkaamme sen tuolla tavalla kun emme itse tee mitään, Tuokkola suomi.

– Taas on paikka katsoa, että mitä voimme tehdä paremmin. Se on jargonia, mutta niin se vain menee. Olihan tämä aivan surkea suoritus meiltä. Ei sitä pysty kiistämään.

Jatkoajalla KooKoollakin oli paikkansa ratkaista peli, mutta Ilves ehti ensin. Jatkoaikavoiton Ilvekselle otti hattutempun viimeistellyt Mikael Kuronen.

Maalia edelsi hieman kyseenalainen tilanne, kun Michael Keränen koukittiin kumoon hyökkäysalueella. Ottelun tuomarit Aaro Brännare tai Marko Kovanen eivät kuitenkaan nähneet tilanteessa rikettä.

– Tuomarien linjaa en ymmärrä tuossa lopussa. Teemu Rautiainen hyppää ensin meidän veskarin päälle, mutta tuomari sanoo, että oma pelaaja ajoi yli ja sen jälkeen selvä koukku, jota ei vihelletä, Tuokkola kihisi.

Seuraavat kotiottelut:

Ti 17.10. klo 18:30 KooKoo–Ilves – osta liput!
La 21.10. klo 17:00 KooKoo–HIFK – osta liput!
Pe 27.10. klo 18:30 KooKoo–Sport – osta liput! Sport-tuplapeleihin pakettitarjous!
La 28.10. klo 17:00 KooKoo–Sport – osta liput! Sport-tuplapeleihin pakettitarjous!