KooKoo–A: ”Saavutimme uskottavuuden”

Ensimmäistä kauttaan Nuorten SM-liigassa pelannut KooKoo–A teki mitä lupasi: joukkue taisteli miehekkään ensimmäisen pääsarjakauden.

KooKoon A–nuorten joukkue palasi pääsarjatasolle edustusjoukkueen vanavedessä kaudeksi 2015–2016. Uudelle tasolle noustiin haastavista lähtökohdista, sillä KooKoo–A oli ollut aiemmalla kaudella Mestiksessä neljäs ja KooKoo–B säilyttänyt SM-sarjapaikkansa vain niukasti.

- Joukkueenrakennus olisi voinut käynnistyä paremmastakin tilanteesta. Saimme kuitenkin houkuteltua omia KooKoo-kasvatteja takaisin ja muutamia vahvistuksia muualta, joten saimme kasaan ryhmän, jolla pystyimme pelaamaan uskottavaa jääkiekkoa, joukkueen päävalmentaja Pekka Huikuri muistelee vuodentakaista tilannetta.

KooKoo sijoittui kovassa 17 joukkueen Nuorten SM-liigassa 16. sijalle. Sarjanousija onnistui jättämään taakseen vain Kiekko-Vantaan, mutta kauteen mahtui myös paljon hyvää.

- Onnistuimme siinä, mitä haimme, eli uskottavuuden saavuttamisessa. Osoitimme kuuluvamme tähän sarjaan ja pystyvämme pelaamaan hyvää kiekkoa. Muualta kuului sellaista viestiä, että meistä pelättiin uutta Jokipoikia tähän sarjaan, eli että olisimme ihan heittopussi. Niin ei kuitenkaan käynyt.

Joukkue aloitti kauden mallikkaasti ja raapi kuudesta ensimmäisestä pelistä kaksi täyttä kolmen pisteen voittoa HIFK:sta ja JYPistä. Seuraavaa kolmen pisteen voittoa KooKoo sai hakea aina lokakuun viimeiseen päivään saakka. Yhteensä ryhmä napsi 50 ottelusta 32 sarjapistettä.

- Kausi oli raskas, koska pudotuspelimahdollisuudet menivät jo aikaisessa vaiheessa. Pelasimme monta kuukautta ilman suurempaa panosta, mutta joukkue jaksoi hyvin puristaa loppuun asti.

- Matkaa pudotuspeliviivaan jäi paljon, mutta tulos olisi voinut olla toisenlainenkin, sillä mukana oli todella paljon maalin tappioita. Monet pelaajat olivat uusia tähän sarjaan ja rutiinitasomme ei vain vielä riittänyt kääntämään tiukkoja pelejä.

Yksittäisistä peleistä päävalmentaja Huikuri nostaa onnistumisiksi muun muassa hopeajoukkue Bluesin kohtaamiset sekä tammikuun SM-sarjaturnaukset. Turnausviikonloppujen kuudesta ottelusta KooKoo kasasi yhteensä kahdeksan sarjapistettä. Myös SM-kultaa voittaneelta Ilvekseltä KooKoo nipisti kauden aikana yhden pisteen.

- Pelasimme SM-finalisti Bluesia vastaan kaksi peliä, joista vieraspelin voitimme ja kotonakin johdimme pitkään, vaikka lopulta rankkareilla hävisimmekin sen pelin.

- Tammikuussa meillä oli paljon vieraspelejä ja kolme pelaajaa lähti vielä armeijaankin, mutta pystyimme silti pelaamaan hyvät turnaukset. Nuorten SM-liigaa seurattiin niissä erityisen tarkasti ja jätimme varmasti kaikille itsestämme hyvän kuvan.

Nuorten SM-liigasta aikuisten Liigaan

KooKoon riveissä aikuisten Liigaa pelasi päättyneellä kaudella kolme KooKoon A-nuorista tuttua pelaajaa: maalivahti Tomi Rautio, puolustaja Arttu Pelli sekä hyökkääjä Mikko Virtanen.

- Omien tulosten lisäksi onnistuimme auttamaan kaksi pelaajaa myös aikuisten Liiga-kiekon pariin. Arttu Pelli käytti oman näyttöpaikkansa hienosti hyväkseen ja myös Tomi Rautio sai ensimmäiset pääsarjaminuuttinsa, vaikka aika kovaan paikkaan joutuikin maalille.

- Arttu, Tomi ja Mikko Virtanen ovat hyviä osoituksia siitä, että KooKoon omista junioreista voi ponnistaa Liigaankin asti. Kaikki on itsestä kiinni.

Edelliskaudella KooKoossa A:n Mestistä pelanneista oranssimustissa ryhmässä jatkoi vajaa kymmenkunta pelaajaa.

- Kouvolalaisista pelaajista moni nosti hienosti päätään. Oli hienoa, että vanhemmasta kaartista esimerkiksi Niko Lakimo ja Tino Hovi saivat junioriurallaan vielä unelman täytettyä. Molemmat puhuivat kauden jälkeen, että heidän haaveena oli pelata kotiseurassa nuorten SM-liigaa.

- Ottaa aina aikansa, että nuori pelaaja kasvaa uuden sarjan vaatimuksiin ja pääsee jutun juuresta kiinni. Kaikki koko kauden pelanneet jätkät kasvoivat niihin vaatimuksiin ja osoittivat pystyvänsä pelaamaan koko ajan paremmin ja paremmin.

Huikuri pitää nuorten SM-liigaa hyvänä ponnahduslautana nuorille pelaajille. Sarjan pelintaso on viime vuosina kehittynyt parempaan suuntaan.

- Nuorten SM-liigan taso on mielestäni kehittynyt ja peli muuttunut. Enää ei pelata niin hidasta peliä, vaan se on kova luistelusarja. Pitää olla luisteluvoimainen ja urheilullinen joukkue, jos haluaa pärjätä. Joukkueet pelaavat kauttaaltaan hyvää kiekkoa.

Pitkää hengähdystaukoa Huikuri ei joukkoineen ehtinyt viettää, sillä uusi kausi potkaistiin käyntiin jo maaliskuun lopulla

- Kausi on käynnissä nyt neljättä viikkoa ja olemme tällä hetkellä aikataulussa. Joukkueessa ei tapahdu suuria muutoksia, mitä nyt 95–ikäluokka vanhenee pois ja nuorempia tulee omista B–junioreista tilalle. Myös alle 16-vuotiaiden maajoukkuepelaajat Peetro Seppälä ja Santeri Salmela ovat nyt harjoitusringissämme mukana.

- Jatkamme samalla linjalla, että urheilullisuus on keskiössä. Siten pystymme parhaiten valmistamaan pelaajia eteenpäin ketä minnekin.