La 24.11. 17:00 VS.

KooKoo avasi Hall of Famen

Oranssimusta kunniagalleria KooKoo Hall of Fame avattiin lauantaina KooKoon 50-vuotisjuhlatapahtumassa 13 ensimmäisen jäsenen aateloimisella.

KooKoo täyttää tänä vuonna 50 vuotta ja haluaa kunnioittaa pitkiä sekä värikkäitä perinteitään. Seura avasikin lauantain 50-vuotisjuhlaottelussa kunniagalleria Hall of Famen, joka on kunnianosoitus kouvolalaisen jääkiekkoilun uranuurtajille.

Ensirykäyksellä Hall of Fameen aateloitiin 13 KooKoolaista, joista kymmenen tuli tunnetuksi pelaajina ja valmentajina sekä kolme uurastivat enemmän taustoilla.

Numerolla yksi KooKoo aateloi Hall of Fameen seuran ensimmäisen kapteenin, ensimmäisen maalin tekijän ja ensimmäisen SM-tasolle yltäneen KooKoolaisen Esa Sirénin.

Sirénin ohella Hall of Fameen nostettiin Pekka Puujalka, Heikki Kokki, Ilkka Kannelkoski, Juhani Södervik, Heimo Mäkelä, Juhani Pousi, Harri Haapaniemi, Aki Räisänen, Ari Kotro, Jukka Virtanen, Seija Mark ja Mikko Liukkonen.
 

KooKoo Hall of Fame (tilanne 21.11.2015)

  #1 Esa SIRÈN

  KooKoon ensimmäinen kapteeni ja ensimmäisen maalin tekijä 17.11.1965 pelatussa KooKoon ensimmäisessä ottelussa. Sirén oli myös ensimmäinen SM-tasolle siirtynyt KooKoolainen. Myöhemmin pitkä ura KooKoo-valmentajana ja -managerina.

 

 

 

 

 

  #2 Pekka PUUJALKA

  Seurahistorian pitkäaikaisin johtokunnan jäsen. Oli KooKoon johtokunnassa seuran perustamisesta lähtien peräti yli 30 vuotta! Toimi seuran alkutaipaleella aktiivisesti joka saralla - milloin valmentajana, milloin missäkin.

 

 

 

 

 

  #3 Heikki KOKKI

  Ensimmäisestä KooKoo-joukkueesta 1965-66 lähtien pitkä ura oranssimustien pelaajana ja myöhemmin edustusjoukkueen apu- ja päävalmentajana. Perustamisesta lähtien neljällä eri vuosikymmenellä KooKoo-pelaaja, -kapteeni ja -valmentaja.

 

 

 

 

 

  #4 Ilkka KANNELKOSKI

  Eräs kouvolalaisen urheilun suurimmista lahjakkuuksista. Pelasi jääkiekkoa ja pesäpalloa SM-tasolla. KooKoo-paidassa Kannelkoski pelasi yli 200 ottelua ja teki yli 130 maalia ollen aikansa tehokkain maalipyssy. Myöhemmin vaikutti myös KooKoon apuvalmentajana.

 

 

 

 

 

  #5 Juhani SÖDERVIK

  Dominoi KooKoo-paidassa 1970-luvulla Ilkka Kannelkosken ja Juha Kautosen kanssa. Kolmella eri vuosikymmenellä erittäin vahvasti KooKoon mukana pelaajana, kapteenina, valmentajana ja johtokunnassa.

 

 

 

 

 

  #6 Heimo MÄKELÄ

  KooKoon oma kasvatti, joka pelasi edustusjoukkueessa yli 400 ottelua toimien aikanaan myös joukkueen kapteenina. Pääsarjanousija sekä KooKoon edustusjoukkueen pelaajana että A-nuorten päävalmentajana.

 

 

 

 

 

  #7 Juhani POUSI

  KooKoon pitkäaikainen ja erittäin merkittävä tukija, johtokunnan jäsen sekä kolmen kauden ajalla myös puheenjohtaja. Oli tärkeässä roolissa Kouvolan jäähallin aikaansaamisessa 1970- ja 1980-lukujen taitteessa.

 

 

 

 

 

  #8 Harri HAAPANIEMI

  Ensimmäinen kouvolalainen jääkiekon arvokisamitalisti, alle 18-vuotiaiden Euroopan mestari vuodelta 1978. Pelasi edustusjoukkueessa pitkään ja toimi myös KooKoon ensimmäisen SM-liigajoukkueen kapteenina 1987-88.

 

 

 

 

 

  #9 Aki RÄISÄNEN

  Valovoimainen hyökkääjä KooKoossa kolmella eri vuosikymmenellä: 1970-, 1980- ja 1990-luvulla. Maali-, syöttö-, piste- ja rangaistusminuuteilla mitattuna KooKoon seurahistorian ykkönen. Pelasi KooKoossa yli 400 ottelua ja teki 425 tehopistettä.

 

 

 

 

 

  #10 Ari KOTRO

  Yli 400 ottelua KooKoon edustusjoukkueessa pelannut oranssimustien oma kasvatti. Teki myöhemmin pitkän päivätyön myös KooKoon juniorivalmennuksen parissa.

 

 

 

 

 

  #11 Jukka VIRTANEN

  Eniten otteluita KooKoon edustusjoukkueessa pelannut pelaaja, joka oli luottomies 1980- ja 1990-luvulla sekä I-divisioonassa että SM-liigassa. On ollut tärkeä mies myös vanhojen KooKoo-pelaajien eli Ukko-Pekkojen toiminassa.

 

 

 

 

 

  #12 Seija MARK

  Työskenteli KooKoon toimistolla kaksi vuosikymmentä monien asioiden, lukuisten ihmisten ja niin edustusjoukkueen kuin junioreidenkin parissa.. Pitkäaikainen ja tärkeä toimija myös KooKoon naistoimikunnassa.  

 

 

 

 

 

  #13 Mikko LIUKKONEN

  Seuran oma kasvatti, jolla on runkosarja- ja pudotuspelit yhteen laskettuna eniten otteluita ja eniten tehopisteitä KooKoo-paidassa. Merkittävin yksittäinen pelaaja KooKoon 2000-luvun "uudessa tulemisessa."