KooKoo hyvästeli Mestiksen

Kouvolan KooKoon taival Mestiksessä ja sitä edeltäneessä I-divisioonassa päättyi kevääseen 2015. Joukkue siirtyy ensi kaudeksi Liigaan hopeamitalit kaulassa ja maratontaulukon ykköspaikalta.

KooKoon viimeinen Mestis-kausi 2014–2015 päättyi viikonloppuna finaalitappioon ja Mikkelin Jukurien mestaruusjuhlien seuraamiseen. Runkosarjan toinen sija ja hopeamitalit olivat mestaruuden uusimista tavoitelleelle joukkueelle pettymys.

- Ensinnäkin onnittelut Jukureille. Pelasimme heidän kanssa tasaisen ottelusarjan; maalit tasan 8–8, mutta voitot Jukurien eduksi 4–1. ”Paras seitsemästä”–ottelusarjoissa parempi voittaa aina, joten pulinat pois ja onnea Mikkeliin, kommentoi KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa.

Vaikka viimeinen kausi päättyi pettymykseen, jättää KooKoo Mestiksen pystyssä päin. Joukkue selviytyi kuudetta kertaa peräkkäin neljän parhaan joukkoon ja hopea oli KooKoolle neljäs mitali putkeen.

Mestiksen ja aiemman I-divisioonan kaikkien aikojen maratontaulukossa KooKoo on kirkkaalla kärkisijalla ennen Sportia, TuToa, Jokipoikia ja Forssan Palloseuraa. Oranssimustat värit nähtiin sarjassa 36 kauden ajan 1974–1987, 1990–1997 ja 1999–2015.

- Tätä kautta on turha vatvoa sen enempää. Hyvästit Mestikselle jätetään hymyssä suin, vaikka viimeinen kausi päättyikin tappioon. Olemme viimeisen kuuden kauden ajan pelanneet aina mitalipeleissä, joten ei tämä nyt ihan vihkoon ole mennyt.

- KooKoo oli Mestiksessä valtavan iso juttu, joukkue jonka kaikki halusivat aina voittaa. Ensi kaudella lähtökohta on erilainen, kun me olemmekin pitkästä aikaa se, joka haastaa ennakkosuosikkeja joka ilta.

Liiga-kauden rakentelu on Kouvolassa jo pitkällä. Jäähallin rakennustyöt alkavat pian ja joustokaukalo sekä uusi aitio- ja ravintolaparvi valmistuvat ennen syyskuussa alkavaa uutta aikakautta.

- Viikonlopun ajan otimme happea, mutta tällä viikolla työ Liigaan paluun eteen on jatkunut taas täysillä, Välimaa kertoo.

- Kausikorttikauppa on ollut koko huhtikuun ajan erittäin vilkasta, mikä vie huhtikuunkin ajatukset positiiviseen suuntaan. Kärjistäen voidaan sanoa, että viime viikolla myytiin toimistolta enemmän Liiga-kausikortteja kuin irtolippuja finaaleihin.