Pe 25.1. 18:30 VS.

KooKoo oranssimustista vahvempi

KooKoo oli torstaina todella tyly vieras Hämeenlinnassa ja nappasi erittäin tärkeät pisteet mukaansa Kouvolaan.

Mustaoranssien joukkueiden kohtaamisesta muodostui KooKoon maali-ilottelu. Vierasjoukkue takoi kahdeksastatoista maalia kohti menneellä laukauksella kuusi maalia. Kolme pistettä lähti mukaan lukemin 3–6 (0–1, 1–2, 2–3).

­– Olimme kyllä alakynnessä tänään ja saimme myös aika paljon jäähyjä, mikä osaltaan vaikutti alakynnessä olemiseen. Hyvä ja voittava vieraspelaaminen vaatii sen, että kun maalipaikka tulee, niin ne käytetään. Siinä me onnistuimme loistavasti ja pelasimme tehokasta hyökkäyspeliä. Maalivahtipeli oli myös hyvää, KooKoon valmentaja Simo Mälkiä kommentoi.

KooKoosta löytyi ottelussa todella paljon onnistujia: kuusi maalia ja kuusi eri maalintekijää. Peräti neljä pelaajaa nappasi ottelusta kaksi tehopistettä. Jake Newton, Sami Tamminen ja Miikka Pitkänen tehoilla 1+1 ja puolustaja Arttu Pelli kahdella syöttöpinnalla.

HPK otti otteluun vahvan startin, mutta KooKoo teki silti ottelun avausmaalin. Malte Strömwall tälläsi Patrick Bjorkstrandin syötöstä kiekon HPK-maaliin.

Pallokerhon ylivoima on viime peleissä ollut huimassa vireessä, mutta KooKoo taisteli avauserässä kaksi alivoimaa onnistuneesti ja sitä kautta erätauolle lähdettiin KooKoon johdossa.

Heti toisen erän alkuun KooKoo käytti HPK:n kaksi räikeää virhettä. Ensin Emil Larmi seikkaili maalin takana ja Siim Liivik kiitti paikasta. Vain muutaman kymmenen sekunnin päästä Pelli nousi HPK-pakin virheen jälkeen 2vs1-hyökkäykseen yhdessä Jan-Mikael Juutilaisen kanssa.

Pelli tiputti kuitenkin toisesta aallosta nousseelle Sami Tammiselle, joka nosti kiekon rystyllä ohi Larmin. Maalin jälkeen HPK vaihtoi veskaria ja Ukko-Pekka Luukkonen luisteli maalille.

Kahden salamamaalin jälkeen HPK otti pelistä otteen istelleen. KooKoon Tuomas Tuokkola myös joutui sen myötä käyttämään aikalisänsä. Vierasjoukkue kuitenkin kesti Samu Perhosen torjunnoilla pitkään ilman takaiskua.

HPK pääsi kuitenkin kaventamaan, kun Ville Viitaluoma ja Juho Keränen päättivät ylivoimahyökkäyksen maaliin.

– Kolmannen maalin jälkeen ote herpaantui ja tuli itseaiheutettu paniikki. Saimme nopeasti pari maalia, mutta niiden jälkeen aloimme pelaamaan tilanteita yli ja juoksimme väärissä paikoissa. Koko ajan oli hirveä kiire juosta kulmaan ja samalla jäi keskusta auki.

– Samun avulla onneksi kestimme sen.

Hyvät erän alut olivat torstaina KooKoon juttu. Myös kolmannen erän alkuun vierasjoukkue nimittäin takoi kaksi nopeaa maalia minuutin sisään. Ensin Miikka Pitkänen tälläsi siniviivalta KooKoon takaisin kolmen maalin johtoasemaan ja minuuttia myöhemmin Olli Korhonen vei mustaoranssit jo neljän maalin karkumatkalle Newtonin loistavasta esityöstä.

– Kolmanteen erään saimme parsittua pelin taas kasaan ja heti erän alkuun pari loistavaa maalia.

HPK iski erän aikana vielä kahdesti. Teemu Turunen teki illan ainoan ylivoimamaalin muutaman minuutin KooKoon maalien jälkeen. Viimeisellä minuutilla Otto Paajanen toi HPK:n vielä kahden maalin päähän ilman veskaria. 

Kuusi sekuntia Paajasen maalin jälkeen Newton heitti keskialueelta ottelun loppulukemat tyhjään maaliin.

– Jo alkukaudesta on ollut se trendi, että kun voitamme pelejä ja teemme maaleja, niin niitä on tullut laajalla rintamalla. Silloin kun joukkue pelaa hyvin, niin silloin paikkojakin tulee laajalle rintamalle. Näin sen pitäisikin mennä. 

Seuraavat kotiottelut:

La 27.1. klo 17:00 KooKoo–Kärpät – osta liput!
Ti 30.1. klo 18:30 KooKoo–HIFK – osta liput!
Ti 6.2. klo 18:30 KooKoo–HPK – osta liput!