KooKoo palasi tauolta hurjana!

Oranssimustien paluu maajoukkuetauolta oli keskiviikkona vahva. Juha Järvenpää nollasi JYPin ja Ryan O’Connor sivalsi siniviivalta pariinkin otteeseen onnistuneesti.

KooKoo nappasi keskiviikkona jo kolmannen peräkkäisen kolmen pisteen voittonsa. Tällä kertaa oli jyväskyläläisen JYPin vuoro tunnustaa KooKoo Lumon Areenalla paremmakseen. KooKoo otti puhtaan kotivoiton lukemin 3–0 (1–0, 0–0, 2–0).

- Tämä oli meiltä hyvä tauonjälkeinen peli. Joukkue oli tänään virkeä ja energinen, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila summasi.

Peli oli molemmille ensimmäinen yli viikon mittaisen maajoukkuetauon jälkeen. KooKoo käytti tauon lepäämiseen ja yhden päivän ajan ”oikeissa töissä” yhteistyökumppanien luona.

- Vaikka pelaajilla oli onnistunut vierailupäivä yhteistyökumppaneiden luo ja siellä ilmeisen kivaa, niin silti he näyttivät, että tämä on se juttu, mitä he haluavat tehdä, Mattila kommentoi.

Yksi KooKoon onnistujista oli kauden ensimmäisen nollapelinsä pelannut maalivahti Juha Järvenpää. Veskari tosin yllätettiin avauserässä kertaalleen punaviivalta asti lähteneellä heitolla, mutta tilanne oli kotijoukkueen ja –yleisön onneksi paitsio.

- Nollapeliin vaadittiin myös vähän pelisilmää, että osasi lukea siirretyn paitsion! Ei vaan, olipahan aikamoinen suoritus. Tuli elävästi yhden vanhan valmentajan sanat mieleen, että ”hoh hoijaa Järvis, merry christmas vaan”, Järvenpää veisteli ottelun jälkeen.

- Olemme sopineet kenttämiesten kanssa, että toiseen päähän koetetaan tehdä monttuja, jotta sinne pomppisi, mutta nyt oli käynyt fiba ja tulikin omaan päähän! Siitäkin selvittiin.

Ulkomaalaiset onnistuivat

KooKoo pyöritteli avauserässä peliä mielin määrin vastustajapäädyssä - ja onnistui maalinteossakin kertaalleen. Puolustaja Ryan O’Connor tykitti siniviivalta 1-0-osuman ylivoimalla. Jarkko Malinen ja sairastuvalta palannut Oscar Eklund alustivat johtomaalin.

Toisessa erässä oli JYPin vuoro hallita pelitapahtumia, mutta KooKoo ja Järvenpää kestivät. Järvenpää torjui toisessa erässä 12 kertaa ja yhteensä nollapeliin vaadittiin 27 koppia.

- Oli tietysti meille iso asia, että pystyimme pitämään oman pään puhtaana ja Järvenpäälle nollapelin, päävalmentaja Mattila kehaisi.

Ottelun niitti nähtiin päätöserän alussa, kun O’Connor iski illan toisen ylivoimamaalinsa ja vei isännät 2-0-karkumatkalle. Malinen ja Eklund syöttivät myös O’Connorin toisen osuman.

Loppupelin KooKoo pelasi johtoasemassa erittäin laadukkaasti, eikä JYP päässyt pahemmin ärhentelemään. Hyökkääjä Juha-Pekka Haataja viimeisteli lopullisen 3-0-niitin tyhjään maaliin päätösminuutilla.

- Jotenkin tuntui, että ottamatta mitään pois koko joukkueen suorituksesta, niin meidän ulkomaalaisosasto johti tänään joukkoja edestä ja teki hyviä juttuja. En tarkoita, että he olisivat aiemminkaan huonoja olleet, mutta ilmeisesti maajoukkuetauko Kouvolassa oli onnistunut.
 

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
La 14.11. klo 17:00 KooKoo–Lukko – osta liput!
La 21.11. klo 17:00 KooKoo–TPS – osta liput!
TPS-peli on 50-vuotisjuhlaottelu – lue lisää!