KooKoo vierailee ikäisessään jäähallissa

KooKoon Liiga-juna pysähtyy perjantaina ensimmäistä kertaa Tampereella ja Suomen vanhimmassa jäähallissa. Vastaan asettuu aina kova Tappara.

Tampereen Hakametsän jäähallissa – Suomen ensimmäisessä – pelattiin jääkiekkoa ensimmäisen kerran tammikuussa 1965. Saman vuoden marraskuussa Kouvolaan perustettiin jääkiekkoilun erikoisseura KooKoo.

Perjantaina samainen KooKoo vierailee ensimmäistä kertaa toisen pääsarjavisiittinsä aikana Hakametsässä. Oranssimustia isännöi kolmena viime keväänä SM-hopeaa napannut Tappara.

Edelliskevään hopeajoukkueesta keskushyökkääjät Josh Green ja Jarkko Malinen vierailevat Tampereella ensimmäistä kertaa KooKoon miehinä. KooKoo matkaa sarjayhdeksikkönä Tampereelle kohtaamaan kolmantena keikkuvan Tapparan.

- Tampereelta jäi totta kai paljon hyviä muistoja. Vasta paikanpäällä näkee, että miten paljon sitä jännittääkään. Pääasia, ettei lataus mene ainakaan hirveästi yli, Malinen pohtii.

Taitava keskushyökkääjä pelasi kirvesrinnoissa kolme peräkkäistä kautta, jotka kaikki päättyivät hopeisiin mitaleihin. Malinen ja KooKoo kohtasivat Tapparan ensimmäisen kerran jo syyskuussa Kouvolassa. Tuolloin konkarijoukkue kaatoi sarjanousijan jatkoajalla.

- Viimeksi pelasimme täällä kotikaukalossa jo kohtuullisen hyvin Tapparaa vastaan. Nyt nähdään taas, että missä mennään tällä hetkellä. Olemme pelanneet alkukaudella hyviä pelejä, mutta myös huonoja pelejä. Pelin taso heittelee liian paljon, Malinen summaa.

- Viime pelin perusteella Tapparan pelityyli ei ole hirveästi muuttunut. Jotain pikkuviilauksia on tietenkin tullut, mutta tosi paljon oli samaa systeemiä havaittavissa.

Malisella on menossa hienojen vieraspelien viikko, sillä keskiviikkona KooKoo kävi miehen kotikaupungissa Kuopiossa. KooKoo nappasi Pohjois-Savosta täydet kolme sarjapistettä 1–2-vierasvoitolla.

- KalPa piti paljon kiekkoa, kuten heidän pelisysteemiin kuuluu. Meidänkin pitäisi pystyä pitämään hieman enemmän kiekkoa ja saada painetta pysymään hyökkäyspäässä. Olemme ehkä liikaakin tyytyneet erityisesti vieraspeleissä puolustamaan.

- Totta kai oli kiva päästä taas pelaamaan kotikaupungissa, mutta olin ehtinyt vierailla siellä Tapparankin kanssa jo aika moneen kertaan, joten se ei enää niin paljoa jännittänyt. Ensimmäiset Kuopion-vierailut menivät yli ja plörinäksi.

Malinen pelasi Kuopiossa samassa ketjussa Tomi Peltosen ja uuden hankinnan Juha-Pekka Haatajan kanssa. Peltonen ja Haataja kirjauttivat KalPa-voitossa tililleen yhdet syöttöpisteet. Malinen on osunut alkukaudella 1+3-tehojen arvoisesti.

- Aika näyttää, miten saamme ketjuna pelin kulkemaan. ”Hade” tuo ketjuun ratkaisuvoimaa, hän pystyy tekemään maaleja, ja ”Peltsi” taas pystyy pitämään kiekkoa hyvin hyökkäyspäässäkin. Uskon, että hyvä tästä tulee!

- Koostumukset ovat alkukaudella vaihdelleet aika paljon. Se ei tietenkään saisi vaikuttaa peliin, mutta kyllä tässä itsellä on ollut peli vielä aika hakemista. Tasaisuutta kaivataan omaankin peliin, kuten joukkueellekin.
 

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
La 17.10. klo 17:00 KooKoo–Blues –
osta liput!
Ke 21.10. klo 18:30 KooKoo–HIFK – osta liput!