Pe 25.1. 18:30 VS.

KooKoo voitti vihdoin Pelicansin!

KooKoo murjoi vierasvoitolla Pelicans-kammonsa turbiiniin lauantaina Lahdessa. Josh Greenin ammattilaisuran 1000. runkosarjaottelu oli värikäs ja kuuma.

Kauden viides VT12:n paikallistaisto KooKoon ja Pelicansin välillä oli kauden värikkäimmästä päästä. KooKoo tuuletteli ottelun päätyttyä Liiga-taipaleensa ensimmäistä voittoa lahtelaisista loppulukemin 1–5 (0–0, 1–3, 0–2).

Ottelu oli KooKoon kultakypärä Josh Greenille ammattilaisuran 1000. runkosarjaottelu!

Liigassa vietettiin tuplapeliviikonloppua, joka piti samat joukkueet toistensa kimpussa kahtena peräkkäisenä päivänä. Pelicans juhli perjantaina Kouvolassa isäntien kovasta yrityksestä huolimatta, mutta osat kääntyivät lauantaina KooKoon juhlaksi.

- Tämä oli taistelun, sielun ja ruumiin voitto. Kolmen pisteen vierasvoitto tuollaisen esityksen jälkeen on kova juttu. On meillä vaan kovapäisiä jätkiä! Kaikilla oli tänään suuri KooKoo-sydän rinnassa, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila kehui.

- Eilinen oli raskas päivä, koska olimme ensimmäistä kertaa selvästi Pelicansia parempia kentällä, mutta emme saaneet tulosta aikaiseksi. Tänään aamulla haastoimme päänuppia, että onko se valmis tekemään töitä vai antaako se periksi. Puhuimme siitä, että sisäinen peli korvien välissä ratkaisee tänään. Pelaajat vastasivat huutoon hienosti.

Kuumassa kamppailussa jaettiin yhteensä 96 rangaistusminuuttia. KooKoon jäähykuningas oli kapteeni Ari Vallin, joka puolusti joukkojaan päätössummerin soidessa ilman hanskoja ja väänsi selätysvoiton Pelicans-jätti Taavi Vartiaisesta.

- Näin, että ”Marskia” (Marlo Koponen) kohdeltiin kaltoin – tultiin sivusta ja keihästettiin – joten jonkun oli mentävä väliin. Olin lähimpänä ja saimme pienet painit aikaiseksi. Lähes 700 peliä piti pelata, että pääsi tässä sarjassa painimaan, Vallin hämmästeli.

- Pelicans yritti lähteä hullunmyllyyn, mutta me emme lähteneet siihen mukaan, vaan pidimme pään kiinni pelissä. Me pysyimme pelisuunnitelmassa täysin, ja loppu näkyykin tulostaululla.

Lauantaisauna

Ottelun avauserä oli vielä tasainen ja maaliton näytös, mutta KooKoo karkasi isänniltä sekä pelillisesti että tulostaululla toisessa ja kolmannessa erässä.

Toisessa erässä KooKoolle osuivat perjantainakin maalin tehnyt Mikko Lehtonen ylivoimalla, uran toisen Liiga-maalinsa viimeistellyt Mikko Virtanen sekä kahden maalin iltaa viettänyt Juha-Pekka Haataja.

- Meillä oli tänään kaksi isoa asiaa, joita piti eilisestä parantaa: maalinedustapeli ja puolustajien siniviivalaukaukset. Molemmissa onnistuimme mielestäni hyvin, pääluotsi Mattila näki.

Päätöserässä löylyä heittivät läpiajosta osunut Mikko Alikoski sekä tyhjään rysään toisensa viimeistellyt Haataja. Illan juhlakalu Green syötti kaksi maalia, maalivahti Frédéric Cloutier, Anrei Hakulinen, Aki Kangasmäki sekä Ryan O’Connor yhden mieheen.

Syöttöpisteensä lisäksi Cloutier torjui KooKoo-maalilla yhteensä 31 kertaa.

- Eilen hävisimme maalivahtipelissä suhteessa vastustajaan, vaikka ei Fredi eilenkään huono ollut, mutta vastustajan veskari pelasi huippupelin. Tänään Cloutier näytti, mistä hänet on tehty ja voitti vastustajan molarin selkeästi.

Ottelu päättyi paitsi KooKoo-juhliin, myös nujakointiin. Selvistä numeroista huolimatta kattila kiehui niin pahasti, että KooKoo-kippari Vallin joutui heittämään hanskat jäähän.

- Lopussa vielä, kun vastustajalla meni vati nurin, niin kapteeni näytti esimerkkiä, nousi puolustamaan joukkuetta ja väänsi kaverin selälleen. Tämä oli iso voitto meille, varmasti paljon enemmän kuin kolme pistettä, Mattila suitsutti.

Voitto piti KooKoon sarjan kymmenennellä sijalla. Joukkueen kausi jatkuu ensi viikolla peräti neljällä ottelulla: kahdella HIFK:ta ja kahdella SaiPaa vastaan. Lumon Areenan kotijäällä pelataan tiistaina ja perjantaina.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
Ti 26.1. klo 18:30 KooKoo–HIFK – osta liput!
Pe 29.1. klo 18:30 KooKoo–SaiPa – osta liput!