KooKoolle ensimmäinen Sport-tappio

Vaasan Sport nipisti kauden ensimmäisen voittonsa KooKoosta torstaina. KooKoo taipui Vaasassa voittolaukauskisassa maalein 3–2.

KooKoo rikastutti pistesaldoaan yhdellä torstaina Vaasassa, mutta kotijoukkue Sport pääsi juhlimaan voittoa. Loppulukemat kirjattiin isäntien eduksi voittolaukauskisan jälkeen maalein 3–2 (1–1, 0–1, 1–0, 0–0).

- Joukkue pelasi hyvän vieraspelin. Ei voi yhtään mollata, etteivätkö äijät olisivat taistelleet, yrittäneet ja pistäneet itseään likoon, KooKoo-luotsi Petri Mattila kommentoi.

Kauden kolme ensimmäistä KooKoon ja Sportin välistä Mestis-klasikkoa olivat päättyneet KooKoon juhliin. Runkosarjan viimeinen kohtaaminen päättyi vaasalaisten tuuletteluun, vaikka KooKoo johti ottelua kahdesti.

Tulos oli takaisku oranssimustien pudotuspelihaaveille, sillä Sport karkasi neljän pisteen etumatkalle. Kummallakin joukkueella on jäljellä vielä seitsemän runkosarjaottelua.

- Isossa kuvassa jos katsotaan joulunjälkeisiä pelejä, niin aika paljon alkaa olla maalin tappioita. Meillä riittää haastetta siinä, että pystymme kääntämään ne vielä voitoiksi. Pelejä on vielä riittävästi jäljellä, Mattila tuumasi.

- Tulevat pelit näyttävän löytyykö joukkueesta vielä joku ylimääräinen voimavara, jolla pystyisimme pienen kehitysaskeleen ottamaan. Jätkät tekevät varmasti kaiken mihin pystyvät ja antavat parhaansa.

KooKoo jatkaa taistelua pudotuspeleihin pääsystä lauantaina Lumon Areenan kotikaukalossa Lahden Pelicansia vastaan.

Osumatarkkuus ratkaisi

KooKoon startti illan otteluun oli suorastaan lentävä, kun heti toinen vaihto päättyi KooKoon maaliin. Toni Hyvärinen vapautti ketjukaverinsa Tomi Peltosen ja Jarkko Malisen kahdella yhtä vastaan –ylivoimahyökkäykseen, joka päättyi Malisen kauden 10. kaappiin.

Kotijoukkue tuli tasoihin vielä avauserässä, mutta KooKoo kirmasi edelle taas toisessa. Mikael Kurki ja Juuso Rajala alustivat tilanteen Matt Watkinsille, joka päätti neljän kuukauden kuivan kautensa 1–2-maaliin.

- Olimme Sportin pelaamisen suhteen hyvin kartalla ja pystyimme varsinkin ensimmäisessä erässä sekoittamaan heidän lähtöjä maalin takaa. Olimme viritelleet pelaajien kanssa uusia juttuja ja pelaajat toteuttivat suunnitelmaa hyvin, päävalmentaja Mattila kertasi.

Sportin 2–2-tasoitus tuli heti kolmannen erän alkuun. Joukkueet taistelivat erän loppuun ja viisiminuuttisen jatkoajan maaleitta, kun molemmat veskarit venyivät huipputorjuntoihin. KooKoo-maalilla Juha Järvenpää torjui ottelussa 33 kertaa ja Sportin Mika Järvinen 26 kertaa.

Rankkarikisan ainoa onnistuja oli Sportin Teddy Da Costa, joka ratkaisi lisäpisteen isännille.

- Vaasassa ei ole helppoa pelata. Sport antaa rajusti painetta, tulee eteenpäin ja päälle joka puolelta. Lopputulos kulminoituu jatkoaikaan ja rankkarikisaan. Molemmilla oli paikkoja, mutta Sport oli lopulta tuon verran tehokkaampi.

- Meillä oli jatkoajalla neljä huippupaikkaa ja vastustajalla oli jatkoajalla neljä huippupaikkaa. Rankkarikisassa pääsimme yrittämään kolmesti, mutta emme onnistuneet. Hävisimme pelin lopun maalintekotehokkuuteen.

RUNKOSARJAN JÄLJELLÄ OLEVAT KOTIOTTELUT:
La 20.2. klo 17:00 KooKoo–Pelicans –
osta liput!
Ke 24.2. klo 18:30 KooKoo–JYP –
osta liput!
Ti 1.3. klo 18:30 KooKoo–Lukko –
osta liput!
To 3.3. klo 18:30 KooKoo–Ässät –
osta liput!