KooKoolle kuusi tärkeää jatkosopimusta!

Kolme nuorten maajoukkuepelaajaa ja kolme nuorta kymenlaaksolaiskasvattia jatkaa Kouvolassa.

KooKoo on solminut kaksivuotiset jatkopestit Olli Korhosen, Joonas Odenin, Arttu Pellin, Santeri Salmelan, Oskari Salmisen ja Peetro Seppälän kanssa.

– Meillä on vahva intressi kasvattaa omia Liiga-pelaajia. Pitkällä tähtäimellä tarvitsemme luonnollisesti lisää voimaa omista junioreista. Nyt julkaistut sopimukset ovat yksi iso askel kohti omavaraisempaa joukkuetta, linjaa KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen.

Pelaajista kaikki Odenia lukuun ottamatta ovat päässeet vähintään maistamaan Liiga-vauhtia kuluvalla kaudella. Seppälä, Salmela ja Oden ovat myös pukeneet ylleen leijonapaidan alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa.

Kuusankoskelainen Arttu Pelli, 21, on toisen polven kouvolalainen Liiga-kiekkoilija. Puolustaja pelaa jo kolmatta kauttaan oranssimustien edustusmiehistössä. Kuluvalla kaudella Pelli on tehnyt 33 ottelussa tehot 3+5.

– Pelaan tällä hetkellä urani parasta lätkää, mutta uskon, että Kouvolassa voin kehittyä vielä paljon paremmaksi. Täällä on huippuolosuhteet ja organisaatiossa tekemisen meininki, Pelli naulaa.

17-vuotiaat puolustajat Seppälä ja Salmela ovat ikäluokkansa maajoukkueen vakiokalustoa.

Kouvolalainen Seppälä on saanut tällä kaudella vyölleen kaksi ensimmäistä Liiga-otteluaan ja 32 A-nuorten SM-liigamatsia. Kuusankoskelainen Salmela murtautui Liiga-rinkiin edelliskaudella ja on tämän syksyn aikana pelannut 11 pääsarjaottelua sekä 11 ottelua A-nuorten SM-liigaa.

– Salmela ja Seppälä ovat ikäluokkansa kärkipuolustajia koko maassa. Santerin ja Peetron sopimukset ovat vahva positiivinen signaali koko seuralle. Molemmille olisi varmasti ollut ottajia laajalti muuallakin, mutta he kokivat KooKoon parhaaksi paikaksi kehittyä edelleen, urheilujohtaja Kultanen sanoo.

Muhniemeltä kotoisin oleva hyökkääjä Olli Korhonen, 19, on kärsinyt kuluvalla kaudella loukkaantumisista, mutta ehtinyt silti pelaamaan 13 Liiga- ja 7 A-nuorten SM-liigaottelua.

– Korhonen tuli ryminällä sisään Liiga-joukkueeseen viime kauden kevätpuoliskolla. Tälläkin kaudella hän on pelannut luotettavasti omassa roolissaan, vaikka pienet kolhut ovatkin häirinneet syksyä. Ollilta on lupa odottaa jatkossa vieläkin enemmän.

Maalivahti Oskari Salminen, 18, on Kotkan Titaanien kasvatti, joka pelaa nyt ensimmäistä kauttaan oranssimustissa. Tilillä on 21 nuorten SM-liigaottelua ja kymmenkunta Liiga-ottelua kakkosveskarina.

– Salminen on ottanut tällä kaudella huiman kehitysaskeleen ja on jo yksi A-nuorten SM-liigan kärkitorjujista. Hänellä on valtava potentiaali, jos kehitys jatkuu jo nähdyn kaltaisena myös tulevaisuudessa.

Joonas Odenin, 17, sopimus on kaksivuotinen juniorisopimus. Hyökkääjä pelasi toissa kaudella vielä C-nuorten, viime kaudella B-nuorten ja tällä kaudella A-nuorten SM-liigaa. Alkusarjan 35 ottelussa Oden iski tehot 8+11.

– Odeniin pätee samat sanat kuin Salmiseen: jäällä luistelee tällä hetkellä aivan eri pelaaja kuin viime keväänä. Joonaksella on poikkeuksellisen hyvä liuku luistelussa ja riistopelaamisessa vahvaa periksi antamattomuutta. Kehitys huomioitiin aiemmin syksyllä myös alle 18-vuotiaiden maajoukkuekutsulla.

Seuraavat kotiottelut:

To 28.12. klo 18:30 Perhepeli: KooKoo–TPS – osta liput! 
Ke 3.1. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!
La 6.1. klo 17:00 KooKoo–Pelicans – osta liput!