Korhonen sankariksi jatkoajalla!

KooKoo palasi kahden tappion jälkeen takaisin voittojen tielle tiistaina Lumon Areenalla. Pelicans kaatui Olli Korhosen jatkoaikamaalilla 2-1.

Kolmen ottelun viikko starttasi KooKoon osalta makeasti ja voitokkaasti. Joukkue kaatoi naapurijoukkue Pelicansin Lumon Areenalla kahden pisteen arvoisesti 2–1 (1–1, 0–0, 0–0, 1–0). Isäntien sankariksi nousi jatkoaikamaalin viimeistellyt 18-vuotias Olli Korhonen.

- Pelicans puolusti hyvin ja äärettömän tiiviisti, eli keskustaan ei taaskaan meinannut päästä millään. Lisäksi he hyökkäsivät vaarallisesti, ja jos ajatellaan viikonlopun KalPa-pelejä, niin täysin erilaisella pelirytmill. Me jaksoimme pelata kärsivällisesti ja jauhaa eteenpäin, minkä ansiosta pystyimme kääntämään pelin meidän ja kotiyleisön iloksi myös voitoksi, KooKoon pääluotsi Tuomas Tuokkola iloitsi.

- Muistellaan viime viikonloppua ja kahdessa pelissä tekemäämme työmäärää, jolla saimme vain yhden pisteen mukaan. Jaksoimme tänään jatkaa sitä työntekemistä ja saimme myös palkinnon. Näitä pisteitä me tarvitsemme ja näitä me haluamme.

Naapurikisailijat väänsivät Lumon Areenalla pitkän kaavan kautta - vähämaalisesti, mutta viihdyttävästi. Molemmat varsinaisen peliajan maalit nähtiin ennen seitsemän minuutin rajapyykkiä. KooKoo kirmasi ensin johtoon Juha-Pekka Haatajan maalilla, mutta Pelicans tasoitti alta minuuttia myöhemmin ylivoimalla. Haatajan maalin syöttivät Mikko Lehtonen ja Julius Nyqvist.

KooKoo takoi varsinaisen peliajan päätään Pelicans-maalivahti Janne Juvoseen ja Pelicansin yritykset pysähtyivät KooKoo-veskari Niko Hoviseen. Juvonen torjui ottelussa peräti 44 kertaa, Hovinen 26 kertaa.

Kotijoukkue elävöitti peluutustaan toisessa ja kolmannessa erässä, minkä seurauksena Olli Korhonen nousi 13. hyökkääjän tontilta pelaavaan yhdeksikköön. KooKoon oma kasvatti ehti säväyttää jo varsinaisella peliajalla, mutta täyspotti rysähti vasta jatkoajalla, kun hyökkääjä sijoitti oman reboundinsa reppuun. Vastahyökkäystä edelsi Mikko Lehtosen komea blokki ja Niko Hovisen kaksi torjuntaa. Syöttöpisteen voittomaaliin sai Juha-Pekka Haataja.

- Katsoimme, että kaikkia ei tänään huvittanut luistella, niin heitimme Ollin mukaan toisen erän lopussa. Hän on fiksu pelaaja ja teki paljon oikeita valintoja pelin sisällä, kliimaksina tietysti tuo lopetus. Veikkaan, että hän muistaa ensimmäisen Liiga-maalin aika pitkään, Tuokkola kertasi.

- Olli on noussut mukaan hyvien A-nuorten pelien kautta. Hän pelasi jo viikonloppuna hyvät KalPa-pelit ja tänäänkin pelasi muutenkin hyvin kuin vain tuossa loppuratkaisussa.

Hyvästä iltapuhteesta huolimatta Korhosen nostaminen Mikko Lehtosen ja Juha-Pekka Haatajan seuraksi jatkoajan aloittaneeseen kolmikkoon oli kova veto.

- Kakelle menee siitä kiitos! Hän ehdotti ja minä nostin peukun pystyyn, että loistava idea! Pitää uskaltaa joskus tehdä intuitiolla ratkaisuja. Joskus ne tuottavat plussaa ja joskus miinusta, mutta siitähän tässä on kyse.

KooKoon kokoonpanosta puuttui peräti 10 pelaajaa, mutta se ei menoa haitannut.

- Paljon on pelaajia pois, mutta silti juna puksuttaa. Se on helkatin hieno juttu!