Pe 25.1. 18:30 VS.

Kotivoitolla kiinni kaakon herruuteen

KooKoo palasi lauantaina Lumon Areenalla takaisin voittokantaan kaatamalla SaiPan Kaakon Derbyssä.

KooKoo palasi puolustajien maaleilla voittojen tielle lauantain kotiottelussaan. Kahden heikomman pelin jälkeen KooKoo otti askeleita oikeaan suuntaan ja kaatoi SaiPan voittolaukauksien jälkeen 4–3 (2–1, 0–2, 1–0, 0–0, 1–0).

– Olen tyytyväinen meidän intensiteettiin, luisteluun ja pelin haastamiseen. Kova viikko, neljä päivää reissussa ja olimme perjantaiyönä kolmen aikaan kotona. Puristimme kovat pinnat, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola hehkutti.

Kaakon Derby oli tämän kauden viides. Voitot ovat nyt KooKoon eduksi 3–2, pisteet 9–6 ja maaliero 19–12. Jäljellä on enää yksi keskinäinen ottelu, joten oranssimustat ottivat vahvan otteen kaakon herruudesta.

KooKoo lähti peliin erittäin aktiivisella liikkeellä. Aktiivinen ote palkittiinkin heti parin minuutin pelin jälkeen, kun kultakypärä Jake Newton päätti maalittoman putkensa Malte Strömwallin syötöstä.

SaiPa kuitenkin tuli nopeasti tasoihin, kun kiekko pomppasi Lasse Lappalaisen vedon jälkeen onnekkaasti Jonatan Tanukselle, joka törkkäsi kiekon reppuun.

– Ensimmäinen maali harmittaa, kun olimme pelissä hyvin kiinni ja se pomppasi yläkautta takatolpalle.

Erän puolivälin jälkeen KooKoo pääsi pelaamaan illan ensimmäisen ylivoimapelin, josta se ei hyvästä pyörityksestä huolimatta saanut maalia aikaiseksi. Heti ylivoiman jälkeen kuitenkin tärähti, kun Jyri Niemen laukaus lirvahti yllättäen ohi Frans Tuohimaan.

Erän viimeisillä sekunneilla riitti tapahtumia, kun ensin Siim Liivikille vihellettiin heppoinen kaksiminuuttinen viimeisellä sekunnilla. Loppusummerin jälkeen Topi Nättinen huitaisi korkealla mailalla KooKoo-pelaajaa, mistä Toni Kähkönen tulistui ja painit olivat valmiit.

Mähinöistä tuomittiin Kähköselle yksi pikkukakkonen ja Nättiselle tuplakakkonen. Näin ollen toinen erä alkoi neljällä neljää vastaan.

Toinen erä oli KooKoolle vaikea. SaiPa otti otteen pelistä ja KooKoo joutui enemmän puolustuskannalle. Synkin hetki KooKoolle tuli erän puolivälin tienoilla, kun SaiPa maalasi Urho Vaakanaisen ja Kim Strömbergin maaleilla viidentoista sekunnin välein.

– Molemmat olivat aika hyviä maaleja. SaiPa käytti tehokkaasti paikkansa keskeltä. Maaleja tulee ja maaleja menee, mutta nyt eivät olleet mitään kömmähdyksiä, vaan he pelasivat nopeasti tilanteet ja panivat kiekon pussiin.

Erän lopussa KooKoo pääsi neljän minuutin ylivoimalle, joka jatkui kolmannen erän puolelle.

KooKoo myös hyödynsi ylivoiman kolmannen erän alussa, kun Emil Kristensen tykitti siniviivasta yläriman kautta pelin tasoihin.

Kun loppuerässä tai jatkoajalla ei maaleja tullut, niin sen myötä edettiin voittolaukauskilpailuun. Strömwall oli ainut onnistuja ja ruotsalaisen maalin myötä KooKoo otti kauden ensimmäisen rankkarivoiton.

– Miten pelasimme viikolla ja millainen yleisilmeemme niissä peleissä oli, niin kyllähän me otimme tänään monta askelta oikeaan suuntaan. Olimme taas pelissä kiinni kaikilla osa-alueilla, Tuokkola kehaisi.

– Joukkue ravisteli Porissa pelin jälkeen itse itsensä ja siitä minä olen iloinen. Jokainen joukkueessa välittää ja laittaa kaikkensa pelille. Jengi on sitoutunut ja haluaa tehdä töitä. Tämä oli joukkueen itsensä itselleen tekemä voitto.