Pe 25.1. 18:30 VS.

Kuiva kausi päättyi hienoon nousuun ja pisteeseen

Yli kymmenestä poissaolosta huolimatta KooKoo katkaisi tapaninpäivänä maalittoman ja pisteettömän putkensa.

Poissaolojen runtelema KooKoo sai tapaninpäivänä Lappeenrantaan jalkeille vain reilut kolme kentällistä, mutta taisteli vajaamiehisenä Kaakon Derbystä yhden sarjapisteen. Kotijoukkue SaiPa voitti pelin lopulta jatkoajalla 3–2 (2–0, 0–0, 0–2).

– Tilanne on mikä on ja varsinkin tietyt hyökkääjät joutuvat pelaamaan isoja ja kovia minuutteja. Silti jaksoimme tänään pelata hyvin ja nousujohteisesti, KooKoon valmentaja Simo Mälkiä summasi.

– Nousu vieraskentällä kahden maalin takaa rinnalle on aina hieno juttu.

SaiPa löi ottelulle alkutahdit ja meni ensimmäisen erän aikana jo kahden maalin johtoon. Lisäosumiinkin oli paikkoja, mutta maalivahti Juha Järvenpää torjui KooKoo-häkissä hienosti. Kouvolalaisryhmä sai koneensa käyntiin paremmin ja paremmin mitä pidemmälle matsi eteni.

– Pelin startti oli uninen. Ensimmäinen erä ei ollut sitä, mitä lähdimme tauon jälkeen hakemaan. Toiseen erään peli parani jo selvästi ja aloimme saada kiekkoa vastustajan päätyyn siniviivalla hukkaamisen sijaan.

– Mietimme alussa ehkä vähän liikaakin sitä, että kokoonpanossa oli vajausta. Mitä pidemmälle peli meni, niin sitä paremmin jaksoimme ja pärjäsimme kamppailutilanteissa.

KooKoo pelasi kaksi edellistä ottelua kokonaan maaleitta ja kuiva kausi ehtikin venähtää yli 200 peliminuuttiin. Päätöserässä tulleet Tomi Leivon ja Patrick Bjorkstrandin maalit maistuivatkin kohtalaisen makealta.

Niiden turvin oranssimusta väänsi SaiPan 2–0-johdon ansaitusti tasoihin ja venytti pelin jatkoajalle.

– Sen näki ja aisti kaikin tavoin, että ensimmäinen maali palautti itseluottamusta ja uskoa kummasti. Tuollaisessa tilanteessa ei ole väliä minkälainen maali tulee, kunhan joku saadaan aikaiseksi. Tomin maali oli henkisesti tosi tärkeä.

Nousu oli hieno, mutta jossiteltavaakin matsista jäi. KooKoo sai kolmannessa erässä kiekon maaliin kolmannenkin kerran, mutta osumaa ei hyväksytty kun tuomari oli ehtinyt puhaltaa pelin poikki, vaikka kiekko lipui SaiPa-veskari Frans Tuohimaan selän takana kohti maalia.

– Ei voi oikein muuta sanoa, kuin että todella harmillista. Se oli iso tilanne pelin kannalta ja tuli aivan liian hätäinen vihellys. Tuomari taisi sen itsekin tajuta, että nyt oli liian hätäinen vislaus.

SaiPa ratkaisi pelin jatkoajalla ylivoimalla, jonka se sai KooKoon väärän vaihdon turvin.

– Jäähy jäi ainakin minua ihmetyttämään. Meidän pelaaja käväisi jäällä, mutta tuli saman tien pois, eli emme me kuudella pelanneet. Tulkinta oli nyt kuitenkin tuo.

Vierasjoukkue sai jobinpostia päätöserässä, kun Ville Vainikainen loukkaantui päätöserässä. Nyt joukkueesta on sivussa tusinan verran pelaajia loukkaantuneina tai sairaina.

– Otteluvalvoja sanoi pelin jälkeen, että Vainikaisen loukkaantumistilanne menee tutkittavaksi. Jotain vääntyi, mutta huomenna olemme sen suhteen viisaampia.

KooKoo jatkaa urakointiaan tällä viikolla vielä kahdella ottelulla. Torstaina joukkue isännöi Lumon Areenalla perhepelissä TPS:ää ja vierailee IFK:n kotiluolassa, minkä jälkeen matka jatkuu faniristeilylle Viking XPRS:lle.

Seuraavat kotiottelut:

To 28.12. klo 18:30 Perhepeli: KooKoo–TPS – osta liput! 
Ke 3.1. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!
La 6.1. klo 17:00 KooKoo–Pelicans – osta liput!