Kultanen: ”Ensimmäinen askel otettu”

KooKoo palautti päättyvällä kaudella Liiga-kiekon Kymenlaaksoon. Joukkue onnistui tavoitteissaan, vaikka unelmissa siintänyt pudotuspelipaikka jäikin harmittavan lähelle.

Vaikka Liiga-kausi 2015–2016 päättyi KooKoon osalta runkosarjaan, voidaan Kymenlaaksossa katsoa mennyttä kautta hyvillä mielin. KooKoo päätyi tällä erää ensimmäisellä Liiga-kaudellaan runkosarjan 11. sijalle.

- Kokonaisuutena emme voi olla kauteen mitään muuta kuin tyytyväisiä, mutta totta kai harmittaa, että pudotuspelipaikka jäi niinkin lähelle, kommentoi KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen.

- Itsellemme asettamamme tavoitteet uskottavasta Liiga-kiekosta ja kilpailukykyisestä joukkueesta toteutuivat. Oli hienoa huomata, että olimme heti ensimmäisellä kaudella valmiita taistelemaan loppuun asti pääsystä pudotuspeleihin.

Sarjaportaan vaihtumisen myötä KooKoon joukkueessa tapahtui kesän aikana luonnollisesti paljon muutoksia. Edelliskauden Mestis-hopeaa saavuttaneesta joukkueesta Liiga-ryhmään jatkoi yhteensä 11 pelaajaa.

- Vaikka ryhmään tuli paljon pelaajia ulkopuolelta, oli ryhmän ilme koko ajan yhtenäinen, energinen ja työteliäs.

Ratkaisuleveys jäi lopulta piirun verran vajaaksi pudotuspelipaikasta. Vain kolme hyökkääjää ja kaksi puolustajaa ylitti kauden aikana 20 tehopisteen rajan. Kärki oli sitäkin tehokkaampi: Josh Green ja Jarkko Malinen ylsivät koko Liigan pistepörssissä sijoille 11 ja 13.

- Tiukoissa paikoissa ratkaisuvoiman puute vaivasi läpi kauden. Useammalle pelaajalle oli mahdollisuuksia tarjolla, mutta tulosyksikkö jäi annetuista tilaisuuksista huolimatta auttamatta liian kapeaksi. Kärkipelaajat kantoivat kärkipelaajan vastuunsa hienosti.

KooKoon omista kasvateista hyökkääjä Mikko Virtanen ja puolustaja Arttu Pelli murtautuivat mukaan Liiga-kartalle. 22-vuotias Virtanen pelasi kauden aikana 17 ja 19-vuotias Pelli 52 Liiga-matsia.

- Positiivisina asioina voi mainita Mikko Virtasen ja Arttu Pellin miehekkäät sisääntulot Liiga-kiekon pariin. He toimivat hyvinä esimerkkeinä myös KooKoon muille nykyisille ja tulevillekin junioripelaajille, että myös omassa kaupungissa voi ponnistaa korkealle.

- Omaan työntekoon keskittymällä ja turhat haihattelut unohtamalla tapahtuu hyviä asioita.

Urheilujohtaja Kultanen näki seuran edelliset pääsarjavuodet B– ja A–junioreista käsin. KooKoo-kasvatti on mielissään kaupungin orastavasta kiekkohuumasta, joka näkyi yli 3700 katsojan ottelukohtaisena yleisökeskiarvona.

- Kaupunki syttyi oranssimustaan Liiga-kiekkoon jo nyt hienosti. Kun saamme vielä koko maakunnan ymmärtämään miten kova juttu Liiga-kiekon pelaaminen kotinurkilla on, niin vain taivas on rajana.

Uudella Liiga-kaudella 2016–2017 oranssimustien tavoite siintää pudotuspeleissä.

- Haluamme olla koko ajan parempia, ja niin täytyykin olla, sillä tämän kauden suoritus ei riitä enää ensi kaudella. Tavoitteemme on pudotuspelipaikka, minkä saavuttamiseksi meidän täytyy parantaa joka osa-alueella. Kaikkien täytyy parantaa sekä toimistolla että pukukopissa, Kultanen linjaa.

KooKoon kausikorttimyynti uudelle kaudelle alkaa perjantaina 1. huhtikuuta.