Kultanen: "Runko on valmis"

KooKoon matka kohti historiallista Liiga-kautta 2015–2016 on pelaajiston osalta hyvällä mallilla. Urheilujohtaja Jarno Kultanen on tyytyväinen keskiviikkona julkaistuun 20 sopimuksen ja viiden juniorisopimuksen pakkaan.

Oranssimusta paluu Liigaan harppasi joukkueen osalta askeleita eteenpäin keskiviikkona, jolloin KooKoo julkaisi ensimmäiset pelaajasopimuksensa. Edustusjoukkueen 20 pelaajan nipusta 12 on jatkajia edelliskaudelta ja kahdeksan uutta tulijaa.

- KooKoo on otettu hyvin vastaan uutena Liiga-tulokkaana, ja on ollut erittäin mukavaa huomata pelaajien seuraa kohtaan osoittama mielenkiinto. Joukkuetta on rakennettu harkiten ja roolitus huomioiden maltillisesti talven ja kevään aikana, tuumaa KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen.

KooKoon maalia vartioivat Liigassa Juha Järvenpää sekä kanadalais-italiainen Frédéric Cloutier. Molemmat maalivahdit ovat KooKoolle vanhoja tuttuja: Cloutier viime kaudelta ja Juha Järvenpää lainavisiiteiltä kausilta 2009-10 ja 2013-14.

Järvenpää (25) torjui edelliskaudella Tampereen Ilveksessä 26 ottelua. Veskari on torjunut kaksi viimeistä kautta Ilveksessä ja sitä ennen Liiga-tasolla myös Porin Ässissä. Järvenpää on aiemmilla lainapesteillä pelannut KooKoossa Mestistä neljän ottelun verran.

Cloutier (33) pelasi viime sesongilla KooKoo-maalilla 33 runkosarja- ja yhdeksän pudotuspeliottelua. Kanadalais-italialainen maalivahti pelasi päättyneellä kaudella ensimmäisen sesonkinsa Suomessa ja torjui KooKoon Mestiksessä hopealle.

- Järvenpää on tulossa maalivahtina kohti parasta ikää. Uskomme, että KooKoossa hän murtautuu Liigan kärkitorjujien joukkoon. Cloutier puolestaan näytti viime kaudella tiukoissa paikoissa huippuosaamistaan, ja hän täydentää maalivahtitandemimme, Kultanen sanoo.
 

ALAKERTA UUDISTUU

Kouvolalaisjoukkueen puolustusosasto vahvistuu peräti viidellä uudella nimellä: Ossi-Petteri Grönholm, Mikko Lehtonen, Julius Nyqvist sekä Ari Vallin siirtyvät Kouvolaan muista Suomen rajojen sisäpuolelta ja Mikael Kurki Ruotsista.

Kotkalaislähtöinen Grönholm (33), peräti kuusi Suomen mestaruutta voittanut Ari Vallin (37) ja kolme viimeistä kautta Ruotsin Allsvenskanissa pelannut Mikael Kurki (28) tuovat alakertaan liigakokemusta lähes 1500 runkosarjaottelun, yli 200 pudotuspeliottelun ja 11 SM-mitalin verran.

Ari Vallinin vyöltä löytyy kokemusta Tapparan, HPK:n, Jokerien, Kärppien, Bluesin ja HIFK:n paidasta.  Grönholm on pelannut Liigaa Pelicansissa, SaiPassa, Kärpissä ja viimeiset neljä kautta HPK:ssa.

Mikael Kurki vietti kolme edellistä kautta Ruotsin Allsvenskanin Karlskronassa. Puolustaja oli keväällä nostamassa joukkuetta Elitserieniin. Ennen siirtymistään Ruotsiin Kurki pelasi pitkään Espoon Bluesissa ja voitti kaksi SM-hopeaa.

- Vallin, Grönholm ja Kurki tuovat nousijajoukkueen pukukoppiin ja jäälle valtavasti kokemusta ja johtajuutta, mikä on meille ensimmäisellä Liiga-kaudella todella tärkeää, urheilujohtaja Kultanen alleviivaa.

Julius Nyqvist (22) ja Mikko Lehtonen (21) edustavat puolustusosaston nuorempaa kaartia. KooKoossa jo aiemmin kaudella 2012-2013 pelannut Nyqvist palaa Kouvolaan HIFK:sta. Lehtonen aloitti viime kauden TPS:ssä, mutta alle 20-vuotiaiden maailmanmestarin sesonki päättyi Mestiksen nelossijaan TUTO-paidassa.

- Nyqvist ja Lehtonen ovat nuoria puolustajia, jotka ovat molemmat kiekollisesti lahjakkaita ja valmiita ottamaan seuraavan askeleen Liiga-pelaajiksi. Kummaltakin löytyy jo hyvää kokemusta Liiga-kaukaloista sekä johtavasta roolista Mestiksen puolella.

Edelliskaudelta tutuista KooKoo-puolustajista Marlo Koponen, Tuukka Laakso ja Markus Västilä jatkavat oranssimustissa myös Liigassa.
 

HYÖKKÄYKSESSÄ LIUTA JATKAJIA

Oranssimustien hyökkäysosastolle uutta verta tuovat Tapparasta siirtyvä Jarkko Malinen (27) ja KalPasta tuleva Toni Hyvärinen (26).

Malisen kausi on päättänyt kolmena viime keväänä peräkkäin SM-hopeaan Tampereen Tapparan väreissä. Päättyneellä kaudella hyökkääjä tehtaili 58 runkosarjaottelussa 16+15 tehopistettä ja 20 pudotuspeliottelussa pisteet 0+10.

- Malinen on loistava kahden suunnan sentteri, joka tuo meille kärkiosaamista hyökkäykseen. Hän on valmis kantamaan suurta vastuuta sekä yli- että alivoimapelissämme, jossa hän oli jo viime kaudella Liigan eliittiä, Jarno Kultanen kommentoi.

Toinen tulija Toni Hyvärinen palasi päättyneeksi kaudeksi takaisin KalPaan, jota hyökkääjä edusti Liigassa myös 2007-2011. Hyvärinen iski 50 runkosarjapelissä 2+8 tehopistettä ja pelasi myös kuusi pudotuspeliottelua.

- Hyvärinen on vastustajan ”ihon alle” murtautuva voimahyökkääjä, jolla uskomme olevan myös pisteiden valossa potentiaalia tähän asti nähtyä parempaan.

Viime kaudella KooKoo-paitaan pukeutuneista hyökkääjistä nähdään Kouvolassa myös ensi kaudella Olli Julkunen (33), Jan-Mikael Juutilainen (27), Aki Kangasmäki (25), Mika Koivisto (22), Tomi Peltonen (28), Juuso Rajala (26), Teemu Rinkinen (28) ja Mikko Virtanen (21).

Kaikki kahdeksan jatkajaa lukeutuivat KooKoon kymmenen tehokkaimman hyökkääjän joukkoon. Juuso Rajala palkittiin kauden jälkeen pistepörssin voittajana, Teemu Rinkinen maalikuninkaana ja Mikko Virtanen herrasmiespelaajana.

- Joukkueessa jatkavat pelaajat ovat kantaneet isoa vastuuta viime kauden hopeajoukkueessa, ja uskomme, että he tarttuvat uuteen haasteeseen innolla. Monilta löytyy aiempaakin pääsarjakokemusta, joten nyt heillä on uusi mahdollisuus näyttää kuuluvansa Liiga-kartalle.