Pe 25.1. 18:30 VS.

Kuuden pisteen viikonloppu Vaasassa!

KooKoon reissu Vaasaan oli täydellinen, sillä mukaan lähti täysi, kuuden pisteen, pistepotti.

KooKoo jatkoi lauantai-iltana samasta mihin se perjantaina jäi. Viikonlopun tuplapeleistä mustaoranssit nappasivat tuplavoiton ja palasi mukaan pudotuspelikisaan. Loppulukemat Vaasassa olivat 1–4 (0–0, 1–2, 0–2).

– Iso viikko meille toiminnallisesti sekä pisteiden valossa. Olemme edelleen menossa mukana, joten mennään päivä kerrallaan eteenpäin, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola kommentoi.

Ottelun avauserä oli maaliton. Molemmat joukkueet pelasivat tarkasti ja puolustivat maalin edustaa erittäin tiiviisti. KooKoolla oli erässä pari pidempää painostusjaksoa, mutta Sport-veskari Mika Järvinen piti maalin puhtaana.

– Ottelun kaava oli tänään aivan sama kuin eilenkin. Ensimmäinen erä oli vähän tarkempaa molemmilta ja olimme siinä vähän enemmän pelin päällä.

Toisessa erässä puolestaan Vaasan Sport otti pelistä otteen. KooKoo kuitenkin nollasi Sportin aikeet ja iski ottelun avausmaalin. Michael Keränen nousi laidasta kohti maalia ja kun syöttöpaikkoja ei ollut, niin hyökkääjä tälläsi lämärillä kiekon etuyläkulmaan.

Sport pääsi pian KooKoon maalin jälkeen ylivoimalle, eikä kauaa aikaillut. Ari Gröndahl tykitti viivasta kiekon maaliin, kun ylivoimaa pelattu vasta yhdeksän sekuntia.

Toisen erän maalit eivät vielä jääneet tähän. Vaikka erä oli KooKoolle vaikea, niin Keräsen toisella maalilla se siirtyi ottelussa uudestaan johtoon. Toni Kähkönen pudotti kiekon takana tulleelle Keräselle, joka laukoi kiekon Järvisen puikoista sisään.

– Toinen erä toisti eilistä ja Sport oli selkeästi parempi siinä, mutta saimme silti tehtyä siinä kaksi hyvää maalia.

Lisämaaleja ottelussa saatiin odotella aina kolmannen erän jälkimmäiselle kympille. KooKoo hyödynsi illan kolmannen ylivoimansa komealla maalilla. Malte Strömwall tälläsi todella upean onetimerin Miro Keskitalon syötöstä aivan maaliin kattoon.

Jos oli Keränen yksi KooKoon hahmoista illan ottelussa, niin sitä oli myös Samu Perhonen jälleen kerran. Perhonen otti monia isoja torjuntoja ja otti perjantain tapaan yli 30 torjuntaa.

Pian KooKoon kolmannen maalin jälkeen Sportin Erik Riska lensi suihkuun tilanteen ulkopuolella tapahtuneesta huitomisesta, ja KooKoo pääsi pelaamaan ottelun loppuun ylivoimalla.

Sport yritti kavennusosumaa vielä ilman maalivahtia, eikä KooKoo jättänyt paikkaa käyttämättä. Liigauransa piste-ennätystä lähestyvä Toni Kähkönen katkaisi syötön keskialueella ja karkasi maalintekoon. Kähkönen teki KooKoon neljännen maalin kauden yhdeksännellään.

Kähkösen maali jäi myös illan viimeiseksi, vaikka Keskitalon laukaus upposi verkkoon samaan aikaan summerin soidessa. Summeri ehti kuitenkin ensin ja täten voittolukemat olivat 1–4.

– Kolmas erä oli taas tasaista vääntämistä ja kääntämistä, mutta olimme siinä kärsivällisiä. Rehellisyyden nimissä, niin kyllähän Samun ruutu on meille aika iso. Myös meidän ykköskenttä - Kähkönen, Keränen ja [Patrick] Bjorkstrand - pelaa tällä hetkellä hienoa peliä.

KooKoo palasi Vaasassa upeasti raiteilleen tiistaina penkin alle menneen IFK-pelin jälkeen.

– Kova viikko tämä meille oli. Olemme päässeet totuttautumaan ammattilaisjääkiekkoilijan elämään tällä viikolla ihan tosissaan. Maanantaina aamulla aikaisin aloitimme ja tiistaina pelasimme susipaskan pelin IFK:ta vastaan. Sen jälkeen mietimme joukkueen kanssa, että mitä tässä tehdään. Torstaina sitten pitkä reissu ja kaksi hienoa peliä täällä.