Pe 25.1. 18:30 VS.

Kuudes derby SaiPalle

Runkosarjan viimeinen Kaakkois-Suomen paikallistaisto päättyi kotijoukkue SaiPan juhliin loppuluvuin 4–1.

KooKoolla ei riittänyt perjantain voiton jälkeen enää paukkuja lauantaille, jolloin joukkue hävisi tylysti SaiPan käsittelyssä. SaiPa oli Lappeenrannassa vahvempi kauden kuudennessa #KaakonDerby-paikallispelissä maalein 4–1 (1–0, 1–1, 2–0).

- Teimme tänään liikaa virheitä, joista vastustaja rankaisi ja teki pelin meille henkisesti raskaaksi. Joskus tulee maaleja, joille ei vaan voi mitään, mutta tänään meillä oli liikaa osuutta vastustajan maaleissa, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila kommentoi pelin jälkeen.

- Emme saaneet tänään neljältä kentältä sellaista irtiottoa, mitä olemme parhaimmillamme saaneet. Voittaminen vaatii meiltä sitä, että saamme joka kentän pelaamaan äärirajoilla ja hyödyntämään omia hienoja vahvuuksiaan.

Valmennus löysi myös omasta tekemisestään parannettavaa. SaiPa oli taktisesti KooKoolle tällä kertaa liian kova pala.

- Emme löytäneet selkeitä eväitä SaiPan lyömiseen. Valmentajana olen silloin tietysti pettynyt. Meidän olisi pitänyt löytää SaiPan pelistä enemmän jotain, mihin iskeä.

KooKoon pudotuspelipaikan takaa-ajo jatkuu vielä kymmenen ottelun verran. Pudotuspeliviiva karkasi tappion myötä neljän pisteen päähän.

Joukkue urakoi seuraavan kerran ensi viikon perjantaina Lumon Areenalla ilmaisella Mustaoranssi-pelillä Turun Palloseuraa vastaan. Lue lisää spektaakkelista!

Tärkeä avausmaali

KooKoo sai matsiin unelma-alun, kun Anthony Guttig pääsi kokeilemaan rankkarista jo 44 sekunnin pelin jälkeen. Ranskalaishyökkääjän yritys jäi torsoksi ja lopulta avausmaalin iski kotijoukkue SaiPa: Tommi Jokinen osui ylivoimalla avauserän puolivälissä.

Ensimmäisen maalin merkitys oli kliseisen suuri, sillä kotijoukkue pyöritteli avauserän loppuun tilanteita jatkuvalla syötöllä.

Toisessa erässä kotijoukkue meni 2–0-johtoon, mutta KooKoo nousi vielä kolkuttelemaan Juha-Pekka Haatajan ylivoimamaalilla. Esityön tekivät tutut Josh Green ja Jarkko Malinen.

- Pelin alku oli meiltä hyvä, mutta sitten tuli yksi huono vaihto ja sen seurauksena jäähy sekä maali. Huonot asiat alkoivat pyöriä huonoon suuntaan, Mattila luonnehti.

Vieraiden kiri koki kolauksen heti päätöserän alkuun, kun SaiPa osui kolmannen kerran vain 31 sekunnin jälkeen. KooKoon maalia tarkasteltiin myöhemmin vielä kertaalleen tuloksetta videolta. SaiPan lopullinen 4–1-niitti syntyi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

- Toinen erä oli suht tasainen, mutta menetimme aika paljon kiekkoa hyökkäyssiniviivalla, mistä kääntyi ylivoimahyökkäyksiä omiin. Kolmannen erän takaa-ajo oli ryhdikäs, mutta kaksi maalia liian pitkä matka.

KooKoo-veskari Juha Järvenpää torjui ottelussa yhteensä 27 kertaa.

RUNKOSARJAN JÄLJELLÄ OLEVAT KOTIOTTELUT:
Pe 12.2. klo 18:30 KooKoo–TPS – ilmainen Mustaoranssi-peli!
La 20.2. klo 17:00 KooKoo–Pelicans – osta liput!
Ke 24.2. klo 18:30 KooKoo–JYP – osta liput!
Ti 1.3. klo 18:30 KooKoo–Lukko – osta liput!
To 3.3. klo 18:30 KooKoo–Ässät – osta liput
!