Kyykkäykset kyykätty – taas derby kotona!

KooKoon aiemmat kotikaukalossa pelatut Kaakon Derbyt eivät ole sujuneet pelisuunnitelman mukaisesti. Uusi mahdollisuus koittaa perjantaina, kun rakas SaiPa vierailee Lumon Areenalla!

Kaksi viimeisintä Kaakon Derbyä – eli KooKoon ja SaiPan välistä paikalliskamppailua – ovat olleet oranssimustien kannalta vähemmän mairittelevia. Kauden ensimmäinen derby Lappeenrannassa venyi aina rankkareille saakka, mutta kahdessa viimeisimmässä SaiPa teki mitä tahtoi.

Vajaat kaksi viikkoa sitten SaiPa voitti Kouvolassa peräti 8–1. KooKoolla riittääkin kilvessään kiillotettavaa nimenomaan SaiPa-peleissä.

- Edellinen peli ei mennyt ihan putkeen, eikä kyllä se ensimmäinenkään kotipeli. Olemme kyykänneet SaiPaa vastaan kotona kaksi kertaa niin pahasti, että nyt on aika kääntää kurssi, linjaa KooKoo-hyökkääjä Jan-Mikael Juutilainen.

- Kauden ihan ensimmäinen peli Lappeenrannassa oli edes sinne päin; taistelimme voitosta tosissaan. Kotipelit ovat olleet todella heikkoja.

KooKoo kohtaa SaiPan viikonloppuna kahdesti, eli edessä on kolmas peräkkäinen ”back-to-back”-tuplapeli, jossa sama vastustaja kohdataan ensin kotona ja heti perään vieraissa.

- Itse tykkään näistä peleistä, jotka ovat vähän muin minipudotuspelejä. Juuri nyt kaikki fokus on tosin vain huomisessa kotipelissä, eikä vielä piiruakaan lauantaissa. Meillä on kotikaukalossa kasvot pestävänä.

Miten SaiPa sitten kaatuu?

- Olemme pelanneet viime pelit hyvin, vaikka pisteitä ei HIFK:ta vastaan tullutkaan. Meidän pitää jatkaa samaa työntekoa ja päästä eroon halvoista maaleista, joita on tullut kieltämättä liikaa. Uskon, että löydämme sopivat lääkkeet.

KooKoon kova neljän matsin viikko alkoi tiistaina kotipelillä HIFK:ta vastaan ja keskiviikkona joukkueet kohtasivat Helsingissä. Molemmat ottelut päättyivät trillerimäisen lopun jälkeen punapaidoille 3–2.

- Pisteitä ei valitettavasti jäänyt matkaan, mutta pelasimme kuitenkin hyvin. Olemme saaneet lisättyä raakaa työntekoa, jota vaadimme joukkueelta ja jota valmentajat vaativat. Pelillisesti teimme oikeita asioita, vaikka tällä kertaa jäimmekin maalin päähän molemmissa matseissa.

KooKoo putosi HIFK-tappioiden myötä ulos pudotuspelipaikkaan oikeuttavien kymmenen parhaan sijan joukosta. Joukkue majailee ennen viikonloppua sijalla kaksitoista kaksi pistettä pudotuspeliviivasta jääneenä.

- Emme ole juuri sarjataulukkoa tuijottaneet. Tiedämme, että kaikki on vielä omissa käsissä.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
Pe 29.1. klo 18:30 KooKoo–SaiPa – osta liput!
Ke 3.2. klo 18:30 KooKoo–Ilves – osta liput!